Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
czitka pisze:Zajrzałam na ten drugi link, jedna z wypowiedzi Pitera:
"Ja jesli chodzi o pomoc pomoge kazdemu zycie ludzkie i wszystkich innch istot ktore czuja jest dlamnie bardzo wazne. Głupota ludzka rozmnaza te niewinne zwierzeta ktore sa kopane przejezdzane i bez litosci zabijane i taki wizerunek niestety mamy na swiecie."
Jest więcej, jakby tego Pitera odszukać?
czitka pisze:W międzyczasie zadzwoniłam do Doroty Sumińskiej z pytaniem: co z tym lisem?
Lisy przeniosły się do miast. W Warszawie podobno też dużo lisów. Z głodu i chłodu. Lis nie musi być chory, lis jest biedny i nie ma siły polować. Trzeba nakarmić lisa, wtedy nabierze krzepy i będzie sam sobie organizował jedzenie, czyli szczury. Lisy jedzą też jeże, ale muszą mieć właśnie siłę, aby je skonsumować. Czyli tutaj mamy obieg zamknięty![]()
Lis nie jest zagrożeniem dla kotów, taki miejski lis.
Tyle o lisie.
Czyli Osmarkańcowi, rozumiem, mamy szukać domu? Nie na działki?
Mam dzisiaj urwanie głowy w pracy, proszę o mobilizację i próbę wygrzebania paru groszy na drugi rzut karmy dla Kostrzyna.
Katgral, możemy do Ciebie na konto?
Ale tu jeszcze nie ma co wrzucać, a potrzeba jest zanim Pani Regina pójdzie do szpitala
Fundacja KOT pisze:z łapaniem w karton się nie sprawdzi, po pierwsze jeżeli w ogóle kot by wszedł do kartona, to zamknięty, spanikowany kot ma ogromną siłę - potrafią prześlizgnąć się/rozszczelnić bardzo małe otwory czy szpary, po drugie po nieudanych próbach złapania można zaprzepaścić szanse na złapanie takiego kota - nawet głodne będą omijały karton szerokim łukiem, mogą też zrazić się do osoby karmicielki
możnaby ewentualnie spróbować z dużym transporterem, ale to metoda wymagająca nieco wprawy, transporter musi być solidny, precyzyjnie zamknięty, solidna kratka i zaczepy - zdarza się, że szalejący kot wybija kratkę transportera
w ogóle przy łapaniu kota najlepsze jest jak najmniej zamieszania, każda nietypowa sytuacja powoduje ich wiekszą nieufność i zwiększenie czujności
Użytkownicy przeglądający ten dział: aania, aga66 i 101 gości