2 zdrowe kotki miały być uśpione,a WĘDRUJĄ DO NOWEGO DOMKU:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 10:18 Re: Suwałki-2 zdrowe, cudne kociaki PILNIE szukają DT lub DS !!!

Nadal uważam, że powinnaś w tytule wątku zaznaczyć, że kotkom grozi uśpienie i mają bardzo mało czasu. Inaczej masz małe szanse na awaryjne DT, bo z tytułu wynika tylko, że potrzebny dom, a nie, że życie jest poważnie zagrożone.
Forumowicze są przeważnie zakoceni po uszy i jeśli zdecydują się pomóc, to tylko w sytuacji, gdy nie ma innej szansy na zachowanie życia kociaków. Żeby takie awaryjne DT tu zajrzało, tytuł musi być adekwatny...

Słuchaj, a czy ze znajomymi rozmawiasz tylko o domu stałym dla tych kotek? Bo może ktoś się zdecyduje uratować je, jeśli będzie miał świadomość, że kotki nie zostaną na zawsze, że będą przejściowo.

Priorytetem jest wyciągnąć je z lecznicy za wszelką cenę, bo tam czeka je śmierć...

Zrób im allegro, daj ogłoszenia w adopcjach, na gumtree i w innych portalach z ogłoszeniami o adopcjach...
Kurcże, ja nawet bym się pokusiła o rozlejenie ogłoszeń w centrum Suwałk, że bardzo potrzebny dom dla 2 zdrowych kotek, które weterynarz chcepo prostu uśpić :evil:

Proszę cię, działaj, póki nie jest za późno....
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto paź 06, 2009 11:14 Re: Suwałki-2 zdrowe, cudne kociaki PILNIE szukają DT lub DS !!!

Ogłoszenia na gumtree, allegro i tasdj mają...ogłoszenia w Suwałkach nie mają sensu, przeważnie ludzie i tak w lecznicy pytają i patrzą na naszej tablicy ogłoszeń...jak będę miała dość siły i czasu, zrobię ogłoszenia do sklepów zoo (całe 2 :| )
Ludzi pytam o obie opcje DT i DS, nikt ich nie chce...
Tak czy inaczej kotki jeszce żyją, choć dziś nie zaglądałam do nich...Zajmowałam się moją (już śp. :cry: ) Babciulką...

Dziękuję za wspieranie kocisk
Ostatnio edytowano Wto paź 06, 2009 19:47 przez Draugia, łącznie edytowano 1 raz
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Wto paź 06, 2009 17:49 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

:cry:
Obrazek

kotLucjanek

Od: Czw wrz 24, 2009 10:08

Post » Wto paź 06, 2009 19:18 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Podniosę!
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Wto paź 06, 2009 19:46 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Dziękuję :roll:

Draugia

Post » Wto paź 06, 2009 19:54 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Szkoda mi ich bardzo, wyglądają zupełnie jak nasze kociaki - Kapciuszek i Pucia. Niestety, nie mogę pomóc inaczej, jak podnoszeniem oraz wsparciem finansowym DT/DS :-(
Obrazek

atrophy

Post » Wto paź 06, 2009 20:39 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Tak sobie myślę jeszcze, może dać też wątek na Koty, tam więcej osób zagląda... ?
Obrazek

atrophy

Post » Wto paź 06, 2009 21:05 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Napiałam na kotach również...oby coś z tego wyszło.
Dziś pochowałam swoją koteczkę, mam dośc łez :cry: A tu jeszcze ciąglę myślę o tych dwóch kiciach...

Draugia

Post » Wto paź 06, 2009 21:41 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Draugia pisze:Napiałam na kotach również...oby coś z tego wyszło.
Dziś pochowałam swoją koteczkę, mam dośc łez :cry: A tu jeszcze ciąglę myślę o tych dwóch kiciach...

Tak mi przykro z powodu koteczki, ale przynajmniej odeszła wśród bliskich. Moja Kicia przeszło miesiąc temu zaginęła na Mazurach i nawet nie wiem czy jeszcze żyje, czy cierpi głód i zimno.
Mam nadzieje, że znajdziesz dom dla pięknych kotek, sama bym je przygarnnela ale na razie nie mam warunków.

lucjab

Od: Śro wrz 02, 2009 9:33

Post » Wto paź 06, 2009 22:08 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Przepraszam za offa...
Kocie dziecię Sara bardzo prosi o pomoc...
Zajrzyjcie proszę.
viewtopic.php?f=13&t=101291&p=5011022#p5011022

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Śro paź 07, 2009 8:52 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Draugia, przytulam...

Wiem, że to dużo za wcześnie po stracie twojej koteczki, ale może w twoim nieszczęściu jest światełko dla koteczek, którym próbujesz ratować życie. Czasem drugie footro to dobry lek na pustkę po stracie. Mimo łez i smutku, pomyśl...

Jeśli to nad wyraz faltalny pomysł, nie obrażaj się na mnie - ja tylko z doświadczenia, czym jest szukanie domu w mieście takiego kalibru, jak Suwałki, podsuwam każdy pomysł. Tu nawet najdziwniejszy, czy najmniej odpowiedni w innych okolicznościach, może okazać się właściwy...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro paź 07, 2009 9:48 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

O czym my właściwie mówimy?
O zabiciu młodych, zdrowych zwierząt? 8O
No ręce opadają :evil:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro paź 07, 2009 10:27 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Co to znaczy - uśpione? :evil: Z tego co wiem aby podjąć taką decyzję muszą być ku temu powody zdrowotne - inaczej mają obowiązek oddać do schronu. To się kwalifikuje do zgłoszenia do Naczelnej Izby Weterynaryjnej (czy jakoś tak). W naszym prawie nie ma czegoś takiego jak eutanazja z powodu braku domu i jest to chyba nawet wyraźnie zakazane w ustawie (w amerykańskim prawie wiem że jest tego typu eutanazja ale nie u nas!). Jeśli mają być uśpione to zabieraj je i wieź do schronu! A nazwę lecznicy podaj na forum :evil:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 07, 2009 10:27 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Greta_2006 pisze:O czym my właściwie mówimy?

nie ma takiej opcji....

żaden vet nie zabije zdrowych zwierząt!

pomijając sumienie, ale PRAWO też mu tego zabrania!!!!!!
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Śro paź 07, 2009 10:31 Re: DT/DS PILNIE POSZUKIWANY!-2 zdrowe kotki mają zostać uśpione

Ruach pisze:
Greta_2006 pisze:O czym my właściwie mówimy?

nie ma takiej opcji....

żaden vet nie zabije zdrowych zwierząt!

pomijając sumienie, ale PRAWO też mu tego zabrania!!!!!!

Właśnie o tym pisałam powyżej! Nie ma takiego prawa - zobaczcie w ustawie o ochronie zwierząt! Nie ma mowy o eutanazji z przyczyn zbyt dużego przyrostu naturalnego lub z powodu braku domów dla zwierząt! Nie ma takiej opcji - jesli wet to zrobi to popełni przestępstwo!
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]