Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 06, 2009 9:53 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Mamm nadzieje, ze mamusia trafi do kogos pod dach..:(

Taki oto tekst do ogłoszeń wyskrobałam..

" Przyszłyśmy na świat w zimną noc.. Mama mówiła, że nie wie czemu tu jest z nami, bo miała przecież dom , kochających właścicieli.. Pamiętała słowa w nerwach wypowiedziane, potem Pan zabrał ją do auta i nagle znalazła się w tym nieprzytulnym, zimnym miejscu pod lasem.. Nie wiedziała co zrobić, czekała az ją z tamtąd zabiorą.. Nie zabrali, a pare dni później przyszliśmy na świat..
I tak pewnego zimnego wieczoru lezelismy z mama w krzakach.. Zimno bylo, a mama byla kotka domowa i nie umiala złapac nic do jedzenia.. Wiec i mleczka nie wiele dla nas starczalo..
Wtedy zjawily sie dwie Ciocie.. Wziely nas wszystkich ze sobą do cieplego miejsca.. Mama dostala duzo jedzonka, byla szczesliwa i mysmy wkoncu mieli wiecej mleka!
Nie wiemy co sie stalo, ale pewnego wieczoru mama wyszla przez uchylone okno i juz nie wrocila..
Chociaz wołalismy nie przyszla juz do nas.. Bylo coraz zimniej nam, w brzuszkach burczało..
Mielismy dopiero 2 tygodnie!!
Ciocie nie wiedziały co począć, płakalismy a one nie wiedzialy jak nam pomóc.. Jakos przespalismy tamtą noc- a rano jedna z cioć kupiła nam mleczko i napełniła nasze brzuszki..
Nie było lekko, bo nie byliśmy przyzwyczajeni do tego mleczka i zimnej strzykawki..
Ale najwazniejsze bylo sie najesc!
I tak do dziś Ciocie karmia nas , a my z dnia na dzien rośniemy coraz wieksze i silniejsze!
Mówią o nas, że jesteśmy przesłodkie i miziaste- cokolwiek to znaczy ;)
Chociaż pamiętamy nasza mamusie- starsznie przyzwyczailiśmy się już do człowieka.. Chcemy sie tulić i mruczeć mu rposto do ucha.. ALe niestety Ciocie nie mogą nas zatrzymać..
Nie możemy sie doczekać, aż każde z nas będzie miało już swoją własną rodzinkę którą będziemy mogli obdarowywać całą naszą miłością do człowieka której nauczyły nas Ciocie.."

""Kociaki jeszcze kilka tygodni musza zostac pod opieką domu tymczasowego. Dopiero wtedy , odrobaczone, moga trafić do swoich nowych rodzin. Jednak już teraz ogłaszamy je i liczymy, że znajdą się juz nowe rodzinki które w tym czasie zanim zabiora maluchy będą obserwować poprzez forum miau.pl ich rozwój i dorastanie. To wspaniałe uczucie móc od tak wczesnych tygodni znać swoje kociątko..

Kontakt: anna.kalkowska@o2.pl
tel: 509-143-836
Najlepiej prosiłabym o maile.. Napisac pare słów o sobie i warunkach dla kociaka..I proszę sie nie dziwić.. Kociaki traktujemy przez te tygodnie jak dzieci- do któych trzeba w nocy wstawać , nakarmić, ukochać.. Nie wyobrazam sobie oddac któegokolwiek bez poznania chociaz w najmniejszym stopniu przyszłego ich domku..

Z adoptującym zostanie podpisana umowa adopcyjna PKDT http://www.pkdt.pl ""

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto paź 06, 2009 10:01 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Asiu stronka jest super :ok:

Juz na dniach bede probowala podawac staly pokarm- niektore smyki ewidentnie juz wiecej gryza tego smoczka jak pija mleko!

Teraz po żarełku je zważe ( skoro juz byly wazone po jedzeniu to niech tak zostanie..)

Angel_

Post » Wto paź 06, 2009 10:06 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Angel, wzruszyly mnie zdjęcia - te mordki i sterczące antenki/ogonki są cuuudne!!! Ogłoszenie piękne i mam nadzieję, że znajdą się kochające i odpowiedzialne domki. Co do pokarmu stałego to musisz próbować proponuję indyk lub kurczak z Gerbera to samo mięsko o gładkiej konsystencji, gdyby jeszcze nie jadły same to możesz domieszać do mleczka trochę, ja tak karmiłam z butli mojego Tofika i sprawdziło się, jest o wiele bardziej syte niz samo mleko a to już wieeeelkie :lol: kociaki.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto paź 06, 2009 10:13 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Angel.. wzruszyłam się.. I wyobraziłam sobie co musiałyście czuć, gdy mama uciekła, nie wiedząc, co z maluszkami zrobić.. :| :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Wto paź 06, 2009 10:33 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

ojej, to kicia uciekla... :(

dobrze, ze z maluchami ok...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto paź 06, 2009 10:54 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Pierwsze ogłoszonko - tylko nie wiem, czy już aktywowali :roll:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/2273323 ... domku.html
Po pracy zrobię kolejne.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto paź 06, 2009 12:01 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Powazylam je po jedzonku! Kazdy ma spory przyrost od ostatniego wazenia! Z wyjatkiem Grubego- ale wydaje mi sie, ze wtedy jak je wazyla Asia musial byc nazarty mocno- bo 2 dni temu wazylam go i bylo 285 (okolo bo sie wiercą diabliki male! ) a dzis 301 ;)

Martwi mnie to ich kichanie:( Chyba juz przewrazliwiona o nie jestem:( Najdziwniejsze jest to, ze jak cale godziny spia to cisza, zero kichania :roll: Tylko jak sie obudza.. Jeden szczegolnie kicha, ale i inne poprychuja..
Czy oprocz grzania mozna jakos pomoc takim maluchom w przeziebieniu? Wet nie mial co im dac, zretsza jak pisalam osluchal i czysciutko..

Łobuzy dwa sie non stop leja :lol: W tym jeden - Asia wiesz ktory- jak w amoku zaciska lapki i gryzie! Nawet nie patrzy co bo dzis wlasne oko sobie lapka zacisnal z pazurkami 8O

Ciagle tez zapominam kupic ta herbate z swietlika do przemywania oczu.. Musze o tym dzis pamietac.

Angel_

Post » Wto paź 06, 2009 12:04 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Angel, ja nie wiem ,czy one się leją - 2 chciały się koniecznie pod siebie podkopać - jeden pod drugiego 8O w tym było dużo drapania i przewracania, bo jak się podkopać pod coś, co próbuje pod Ciebie wejść :ryk:
Co do kichania, to ja Ci nic niestety nie poradzę :( one prychają zawsze czy tylko po jedzeniu?
A co do grubasa - musiał mieć dobry dzień i koopę jeszcze nie zrobioną ;-)

Kocia dusza

Post » Wto paź 06, 2009 12:16 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Kilka godzin jak spa jest cichutko, wstaja jesc i prychanie :roll:

Teraz to jawnie chwytaja sie za "chabety" i gryza tymi bezzebnymi dziaslami za uszy :ryk:

Angel_

Post » Wto paź 06, 2009 12:38 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

O matko! :1luvu: A może one głodne są, co? :twisted: :wink:

Kocia dusza

Post » Wto paź 06, 2009 12:41 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

Upycham na maksa;) Czasami nawet dokladek 3 są 8)

Angel_

Post » Wto paź 06, 2009 12:42 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

No to dobrze! Cieszę się, że tamten maluszek tak rozrabia - znaczy, że się dobrze czuje :ok:

Kocia dusza

Post » Wto paź 06, 2009 14:07 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

:ok: za zdrowie puchatych kuleczek :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto paź 06, 2009 15:58 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Wto paź 06, 2009 16:02 Re: Trzytygodniowe kociaki bez mamy! Prosimy o pomoc,oglaszanie

No i oczywiście Grubas na każdym zdjęciu na czele :twisted: :wink:
Świetne ogłoszenie :ok:

A tak wogóle to Grubas ma szczęście - na pewno będzie silnym i zdrowym kotem :1luvu:

Kocia dusza

[poprzednia][następna]