BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka- fotki łysego s.98

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon paź 05, 2009 17:28 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

oj nic a nic sie nie pogarsza:)))) :mrgreen:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto paź 06, 2009 1:09 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Oj pogarsza mu się wyraźnie Olaboga :mrgreen:, bo zachowuje się jak wariat. W południe również szalał z wielkim zaangażowaniem, nie oszczędzał się nic a nic. Próbował również okradać Ryśka, więc wysłałam za nim dwie ściery w celach edukacyjnych. Oczywiście nie zauważyłam żadnych refleksji wychowawczych u tego łobuza. Bije też Hrupkę, ale mała teraz dzielnie walczy, więc nie jest już tak łatwo ją pognębić. Potem za to Brusio ładnie odsypia swoje szaleństwa.
No i teraz ja jestem naczelną świnią w tym domu, gdyż postanowiłam odbudować wizerunek Piotra w oczach Brucka i daję trzykrotnie leki w ciągu dnia. W związku z tym słuchając burknięć, warknięć i syknięć Wodza, dostępuję ciągłego olśnienia jak wzbogacił słownictwo nasz kot, od kiedy powrócił ze szpitala... :twisted:
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Wto paź 06, 2009 7:20 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Ciekawe, kto był/jest jego nauczycielem :twisted:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Wto paź 06, 2009 7:46 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Anja pisze:Oj pogarsza mu się wyraźnie Olaboga :mrgreen:, bo zachowuje się jak wariat. W południe również szalał z wielkim zaangażowaniem, nie oszczędzał się nic a nic. Próbował również okradać Ryśka, więc wysłałam za nim dwie ściery w celach edukacyjnych. Oczywiście nie zauważyłam żadnych refleksji wychowawczych u tego łobuza. Bije też Hrupkę, ale mała teraz dzielnie walczy, więc nie jest już tak łatwo ją pognębić. Potem za to Brusio ładnie odsypia swoje szaleństwa.
No i teraz ja jestem naczelną świnią w tym domu, gdyż postanowiłam odbudować wizerunek Piotra w oczach Brucka i daję trzykrotnie leki w ciągu dnia. W związku z tym słuchając burknięć, warknięć i syknięć Wodza, dostępuję ciągłego olśnienia jak wzbogacił słownictwo nasz kot, od kiedy powrócił ze szpitala... :twisted:

znaczy sie lacina weterynaryjna :mrgreen: :mrgreen: Bruc klatwy rzuca :mrgreen:
olaboga olaboga :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

aga9955

Post » Wto paź 06, 2009 8:12 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Bruc dostał dzisiaj swoje leki - oczywiście nie bez komentarzy. Za nic nie dał się namówić na jedzenie. Być może jadł w nocy. Na pewno rano był na moich nogach, a co porabiał przez noc - nie wiem. Cwaniaczek grzał się cały ranek na parapecie, bo kaloryfery już są ciepłe.
Wczoraj widziałem jego walkę z Hruptakiem. Mała naprawdę nabrała waleczności i potyczka wyglądała tak,że to Brucek leżał na ziemi i się bronił, a ona go napadała. Na jej nieszczęście przy atakach dostawała się w łapy Wodza i odbierała za każdym razem, nie wiem jak to nazwać... powiedzmy: siarczysty rower w czoło :D
Chyba czas im przyciąć pazurki i wysłuchać kolejnej wiązanki.
Ten od Anji i (wybrakowanego) Pirackiego Trio :)

Senser

Od: Czw lut 27, 2003 19:05

Post » Wto paź 06, 2009 8:21 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

rower w czoło :ryk: , ja nie mogę :ryk:
olaboga :!: :ok:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Wto paź 06, 2009 9:48 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

No tak :)
W dodatku można pokusić się o dodatkowe przesłanki utwierdzające w tym, że z Bruckiem lepiej: Hrupcia czasem sama go napada dla zabawy. A gdy było z nim źle, to nie pozwalała sobie na takie rzeczy.

Senser

Post » Wto paź 06, 2009 10:48 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Glaski dla calej Trojki :)
A zwlaszcza dla Wodza !

moni_citroni

Od: Czw sty 23, 2003 19:17

Post » Wto paź 06, 2009 13:52 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Senser pisze:siarczysty rower w czoło :D

Może parę słów wyjaśnienia, gdyby ktoś nie wiedział co my nazywamy rowerem :) Na pewno wszyscy to znają, ale nazwa może nie wskazywać dokładnie o co chodzi :) Otóż "rower" to trzymanie np. przez Bruca innego kota przednimi łapkami w miejscu i równoczesne przebieranie tylnymi tak, żeby pazurkami jeździć po głowie ofiary. Najczęściej po głowie, chociaż można też zobaczyć jak ofiara drapana jest w grzbiet, jeśli odwróciła się tyłem. No i właśnie to przebieranie tylnymi łapkami wygląda tak, jakby kot pedałował na rowerze ;) Stąd szybko nazwaliśmy tą technikę "rowerem".
Biedna Hrupka przy ataku dostawała się w kleszcze przednich łap Bruca, a on ustawiwszy jej głowę pod odpowiednim kątem, zabierał się do rowerowania. Robił to naprawdę energicznie i nawet podskoki Hruptaka nic nie dawały, bo chwyt był bardzo mocny :) Tylko było widać jak jej się głowa rytmicznie trzęsła ;)

Senser

Post » Wto paź 06, 2009 13:55 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Senser pisze:
Senser pisze:siarczysty rower w czoło :D

Może parę słów wyjaśnienia, gdyby ktoś nie wiedział co my nazywamy rowerem :) Na pewno wszyscy to znają, ale nazwa może nie wskazywać dokładnie o co chodzi :) Otóż "rower" to trzymanie np. przez Bruca innego kota przednimi łapkami w miejscu i równoczesne przebieranie tylnymi tak, żeby pazurkami jeździć po głowie ofiary. Najczęściej po głowie, chociaż można też zobaczyć jak ofiara drapana jest w grzbiet, jeśli odwróciła się tyłem. No i właśnie to przebieranie tylnymi łapkami wygląda tak, jakby kot pedałował na rowerze ;) Stąd szybko nazwaliśmy tą technikę "rowerem".
Biedna Hrupka przy ataku dostawała się w kleszcze przednich łap Bruca, a on ustawiwszy jej głowę pod odpowiednim kątem, zabierał się do rowerowania. Robił to naprawdę energicznie i nawet podskoki Hruptaka nic nie dawały, bo chwyt był bardzo mocny :) Tylko było widać jak jej się głowa rytmicznie trzęsła ;)

o matkkoObrazekObrazek
Obrazek

aga9955

Post » Wto paź 06, 2009 16:42 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

:ok: :ok: :ok: uwielbiam Was czytać :ryk:
OLABOGA oczywiście :mrgreen:
MORIQUENDI * PL
http://moriquendi.pl

Dudus

Od: Pt sty 04, 2008 16:14

Post » Śro paź 07, 2009 7:31 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Brucek nadal bez ataków. Całą noc spał przy Anji. Rano dostał od niej leki, nie bez kocich dyskusji oczywiście. Wódz zostawił w kuwecie kupę na 3 - to chyba efekt ostatniej kradzieży z miski Misia. Po jego wizycie w kuwecie widziałem w przedpokoju, jak Misio próbuje obwąchiwać Wodza. Przy następnym przechodzeniu zauważyłem Miśka z przygiętym karkiem do ziemi - pod naciskiem łapy Bruca - i dokładnie mytym lewym uchem. Widać, że Wódz ma żelazną zasadę: wąchać to My ich, a nie oni Nas ;)
Wczoraj bieganiu nie było końca. Nie wiem, czy Brucek zwalcza Luminal siłą woli, czy ogólnie czuje się lepiej. Biega i jest go pełno wszędzie. Potem długo sobie odpoczywa i następnie znowu odbywa się sesja sprawnościowa. Po wieczornym podaniu leków postanowiłem sprawdzić, czy Wódz zainteresuje się swoim ulubionym Potworem pod kołdrą. Potwór o mało co się nie pokrwawił :D Moim zdaniem jest znakomicie :mrgreen:

Senser

Post » Śro paź 07, 2009 7:35 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

ja rowera zakumałam, co nie zmienia faktu, że określnie jest powalające :ryk:
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Śro paź 07, 2009 9:17 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Widziałem też kiedyś udźwiękowioną wersję roweru :) Hrupka dostała się w łapy Wodza, a rower tym razem dotyczył jej brody i dolnej części pyszczka. Do przebierania łapami dochodziło rytmiczne klapanie warg Hruptaka :D

Senser

Post » Śro paź 07, 2009 9:26 Re: BRUC niedoczyn. przytarczyc-nibypadaczka-alergia->Ca hura!

Biedny Hruptak
Ale określenie powalające :ryk:

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

[poprzednia][następna]