ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 20:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Piratek melduje, że pieniążki z klubu ślepaczkowego sa już na koncie. Bardzo dziękuję. W środe zapłace zalegly rachunek w Krakvecie 150 zł + to co teraz. Odpukac Pirat ma się nieźle. Zaczął kaszleć ale je jak smok 8O Zaczął wychodzic na pokoje, jeszcze ostroznie ale są postępy. Koty go gonią a on ucieka :-(
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon paź 05, 2009 20:50 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Akima pisze:Piratek melduje, że pieniążki z klubu ślepaczkowego sa już na koncie. Bardzo dziękuję. W środe zapłace zalegly rachunek w Krakvecie 150 zł + to co teraz. Odpukac Pirat ma się nieźle. Zaczął kaszleć ale je jak smok 8O Zaczął wychodzic na pokoje, jeszcze ostroznie ale są postępy. Koty go gonią a on ucieka :-(

:ok: :catmilk:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto paź 06, 2009 7:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Mam wrażenie, że przy dzieleniu środków za wrzesień umknął nam gdzieś Kubunio u Kotiki (wszystko przez ten brak netu).
W takim razie zgłaszam go jako kandydata na październik!
A to nowe wieści o koteczku:

kotika pisze:Brak kompa jest powodem zaniedbania wątku.
No i chciałam podziękować karpiczkowi (dobrze odmieniam?)za pomoc finansową.
Gdyby nie ona nie miałabym za co leczyć Kubusia. Odcięcie od miau, to również brak bazarków. Wielkie dzięki.

Myślę,że u Kubusia jest duża poprawa. Jednak jeszcze leczymy go i czeka nas co najmniej jedna wizyta u specjalisty.
Kubuś to wielka przylepa. Bardzo się cieszy jak wracam do domu. Ostatnio szaleje z zabawką, którą kupiłam mu w Netcie.
Mysz na sprężynie i piłeczka uwięziona w pierścieniu. Potrafi bawić się tym godzinami. No i komp. Kubuś szaleje za komputerową myszką. Cały czas przesłania mi ekran, próbując złapać kursor. :ryk:

Obrazek Obrazek

Bardzo też dziękuję tym wszystkim, którzy odwiedzali Kubusia i podnosili wątek. :D

viewtopic.php?f=1&t=99412

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 06, 2009 10:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kubuś z braku informacji czekał na październik, a oto nasi kandydaci którzy byli zgłoszeni wczesniej, a nie otrzymali pomocy :

Zezik u piccolo viewtopic.php?f=1&t=98904
Obrazek

biały kotek u kotiki /Kubuś viewtopic.php?f=1&t=99412 Obrazek[/url]

oraz kotka z tego watku :http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=99988 kontakt novena Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto paź 06, 2009 13:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Zapraszam na bazarek dla ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=101253

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 06, 2009 13:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

a ja mam wiadomosci, że Krecik z Kotkowa pojechał do swojego domku :D
w sprawie środków pomocowych dla niego ktoś ma do nas sie odezwać po podjęciu decyzji

alessandra

Post » Wto paź 06, 2009 13:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Gratulacje dla Krecika z Kotkowa :ok:

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 06, 2009 14:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

mam nadzieję,ze pojawi sie opiekunka/ds Krecika, własnie ją zaprosiłam do nas i sama opowie jak to było :wink:

alessandra

Post » Wto paź 06, 2009 14:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

pojawiłam się :) witam wszystkich i jeszcze raz dziękuję za zaproszenie :)

Krecio vel Kocio ma się świetnie :kotek: i oczko jakby ładniejsze, ale kropelki dostaje cały czas. przy następnej wizycie u weta dowiemy się czegoś więcej, wszak od kociowego specjalisty :)
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto paź 06, 2009 15:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Witaj lusesita w ślepaczkowym wątku :D
Mam nadzieję, że wstawisz od czasu fotki swojego podopiecznego i napiszesz nam, jak się ma.
Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 06, 2009 16:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Alessandra dla tej koteczki od kasia86 jest domek - pojedzie razem z Bambuskiem bez oczka do DS. Tylko trzeba ją uratować. Niestety jest problem. Malutka miała mieć zabieg w klinice CoolCaty i tam miała być na przechowaniu do czasu wyjazdu. Niestety u CoolCaty jest PP i zabiegu nie będzie :( Najlepszym rozwiązaniem jest przeniesienie do innej kliniki na zabieg i "przechowanie" ale to już będzie więcej kosztowało i najprawdopodobniej nie będzie mogło być "na krechę" :cry: Potrzeba dla koteńki pomocy finansowej :oops:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 06, 2009 16:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

oczwiście, że wstawię fotki Krecia, jak tylko jakies będę posiadała, bo na razie ta mała torpeda nie bardzo daje się fotografować :D
w tym momencie sukcesywnie domaga się pieszczot, miziania i ciężko mi pisać (po klawiaturze śmiga juz jak stary) :mrgreen:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

Post » Wto paź 06, 2009 18:30 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bardzo dziekuje w imieniu pani Wiesi za pieniazki na jej slepinke.
Dzis przekazalam 80zl , poswiadczyc ten fakt moze nasza forumowa Jana.
Pani Wiesia miala dzis łzy w oczach jak dostała pieniazki, bardzo sie wzruszyła.
Serdecznie dziekuje i ja Wam ,ze fundusz pamietal o burasku slepaczku pani Wiesi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto paź 06, 2009 19:56 przez meggi 2, łącznie edytowano 3 razy
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto paź 06, 2009 19:36 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

meggi 2 pisze:Bardzo dziekuje w imieniu pani Wiesi za pieniazki na jej slepinke.
Dzis przekazalam 80zl , poswiadczyc ten fakt moze nasza forumowa Jana.
Pani Wiesia miala dzis łzy w oczach jak dostała pieniazki, bardzo sie wzruszyła.
Serdecznie dziekuje i ja Wam ,ze funusz pamietal o burasku, :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Meggi, a mnie się z kolei ciepło na sercu robi, kiedy czytam, że te nasze uciułane pieniążki naprawdę się przydają. :D

Bazyliszkowa

[poprzednia][następna]