Wątek FF

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2009 11:39 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Zainspirowana wątkiem o sensownych serwisach ogłoszeniowych
viewtopic.php?f=1&t=99208&p=4986582&hilit=sensowne#p4986582
mam pytanie: czy ktoś daje ogłoszenia (na początku tego wątku dzieliłyśmy się serwisami) tutaj:
ale.gratka
adopcje.org
zwierzeta.polskastrefa.eu
koty.pl
gumtree
gazeta Metro
A, Kasiu, czy masz w ogóle odzew z serwisów innych niż Allegro?

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Sob paź 03, 2009 11:42 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

katikot pisze:A, Kasiu, czy masz w ogóle odzew z serwisów innych niż Allegro?

Nie mam.
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Pon paź 05, 2009 1:19 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Odwiedziłam dziś Pektynkę i jej dzieci: własne i przybrane.
Oto fotoreportaż:
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

I obecnie odchowywane przez Pektynkę sierotki:
Obrazek Obrazek
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon paź 05, 2009 10:51 Re: Wątek FF - kto jedzie do Krakowa? Płomyczek ma dom...

Pilne: Szukam DT dla kotki z pięciorgiem maluchów ( 3 tyg.)

Obrazek Obrazek

Kotka jest ufna ale zabiedzona. Zabrana razem z miotem z podzamojskiej wsi.
Awaryjnie upchnęłam je do kociarni do króliczej klatki, ale szukam lepszych warunków.
Niestety, szukam DT, który da nie tylko lokum ale i utrzymanie. A kotka je tyle ile widzi , ewidentny syndrom poobozowy :(
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon paź 05, 2009 19:11 Re: Wątek FF - Potrzebny transport Lbn-Waw, Lbn-Krk i DT dla 1+5

O, piękne :love:
Takie kolorowe kotki pójdą jak świeże bułeczki.
Trzymam kciuki za DT i DS :ok:

Dzieci Pektynki też cudne :D
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon paź 05, 2009 22:47 Re: Wątek FF - Potrzebny transport Lbn-Waw, Lbn-Krk i DT dla 1+5

Napisałam o DT i potrzebnym transporcie na Kocim Zakątku.

katikot

Post » Pt paź 23, 2009 11:02 Re: Wątek FF - Potrzebna pożyczka do poniedziałku!

Kolorowe dzieci Pektynki już w nowych domach. Nie tylko one: do domów poszły też dwie działkowe znajdki, które Pektynka dzielnie odchowała.
Teraz odchowuje trójkę maluszków wyrzuconych 4 tyg temu przy śmietniku w dzielnicy Tatary ( mroczna to dzielnica, oj mroczna)
Przez moment wpadłysmy z DT w panikę, ze Pektynka jest znowu w ciąży bo bardzo wysadziło jej brzuch na boki. Pektynka nie dała się ani obmacać ani złapać. :twisted:
Jednak od tygodnia brzuch sie nie powieksza, ufff... W sumie trudno się dziwić nagłemu przytyciu bo DT dba o kotkę najlepiej jak można. Przy legowisku stoi bateria misek ze wszystkim do wyboru.

We wtorek rano znalazłam nowy DT. Nawet powiedziałabym , że SuperDT bo u wetki.
Długo nie stał pusty bo już o 16-tej zawiozłyśmy tam z Moniką K-G kotkę z piątką maluchów, z Poniatowej, z garażu. Cała szóstka czarna jak smoła. Niestety. Kociaki były tak strasznie zapchlone i zarobaczone i z taką biegunką, ze najsłabszy kociak zmarł następnej nocy. Pozostałe mają, dodatkowo, objawy oskrzelowo-płucne, dostają antybiotyk i dopalacze.

To nie koniec "czarnej serii" bo wczoraj wydzwoniła mnie interwencyjnie Katia80, która u siebie na osieldu znalazła czarną matkę z czarnym maleństwem oraz pana karmiciela. Nie do końca trzeźwego, ale za to bardzo szarmanckiego :lol:
Maluszek złapał się do klatki na szprotkę a kocica- na maluszka. Koteczka jedzie zaraz na zabieg a maluch, osłuchany przez wetkę powędrował wczoraj wieczorem, razem z lekami, bo zasmarkany i z zapaleniem oskrzeli, do DT do studentki 6r.wet. :D W DT mieszka w prze-og-rom-nym pudle kartonowym ( ze dwa-trzy telewizory weszłyby spokojnie...) z przykrywką :) Kotka rezydentka , nb. też ode mnie, z wytrzeszczonymi oczami obchodzi pudło dookoła i nasłuchuje pomiaukiwań malucha.

cdn.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pt paź 23, 2009 22:19 Re: Wątek FF - czarna seria ;)

Udało mi się załatwić dzisiaj DT dla szóstki kociaków spod Zamościa. Ktoś znalazł je w lesie, w reklamówce.
Teraz są w niezbyt bezpiecznym miejscu: jakieś dziecko ulokowało je w szopie, ale gdy dowie się o nich własciciel posesji- będzie po nich, chociaz sa juz spore: same jedzą.
Zadzwoniła do mnie prezes Lubelskiego Animalsa z prośbą o pomoc. A ja wybrałam z listy w swojej komórce osobę trochę na chybił -trafił. I co się okazało? Otóż ona chętnie weźmie całą szóstkę do swojego sklepu zoologicznego na odchowanie. A potem poszukamy domów. W poniedziałek mają przyjechać do Lublina.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie paź 25, 2009 17:56 Re: Wątek FF - czarna seria ;)

W pierwszej chwili się wystraszyłam, jak zobaczyłam tytuł wątku. Kciuki za maluchy :ok:

katikot

Post » Nie paź 25, 2009 19:13 Re: Wątek FF - czarna seria ;)

Godzinę temu odłowiłam piękne , marchewkowo rude 3-4 miesięczne kocię, tuż przy Straży Pożarnej.
Kocurek jest w 3/4 oswojony bo panie karmicielki 3 razy dziennie latają z miseczkami i głaskają koty podwórzowe.

Moze ktoś szuka takiego intensywnie rudego rudzielca?
Jutro go szczepię p/wirusówkom i, w sumie, kociak do adopcji...
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Nie paź 25, 2009 23:29 Re: Wątek FF - czarna seria ;) i cud-rudzielec !

Obrazek

Maleństwa z Poniatowej.
Zostały już tylko trzy :(
I mamusia, słodka, przylepna, kochana kicia, ktora chodzi za opiekunką krok w krok i domaga miziania.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Pon paź 26, 2009 9:34 Re: Wątek FF - Potrzebna pożyczka do poniedziałku!

Kasia D. pisze:To nie koniec "czarnej serii" bo wczoraj wydzwoniła mnie interwencyjnie Katia80, która u siebie na osieldu znalazła czarną matkę z czarnym maleństwem oraz pana karmiciela. Nie do końca trzeźwego, ale za to bardzo szarmanckiego :lol:
Maluszek złapał się do klatki na szprotkę a kocica- na maluszka. Koteczka jedzie zaraz na zabieg a maluch, osłuchany przez wetkę powędrował wczoraj wieczorem, razem z lekami, bo zasmarkany i z zapaleniem oskrzeli, do DT do studentki 6r.wet. :D W DT mieszka w prze-og-rom-nym pudle kartonowym ( ze dwa-trzy telewizory weszłyby spokojnie...) z przykrywką :) Kotka rezydentka , nb. też ode mnie, z wytrzeszczonymi oczami obchodzi pudło dookoła i nasłuchuje pomiaukiwań malucha.

Pana P. będę musiała odwiedzić, jak matkę wypuścisz. Wolałabym nie zapuszczać się w dalsze rejony ulicy S., ale... A czy małe jest kocurkiem? Kurcze, chyba zaczęłam patrzeć inaczej na nie do końca trzeźwych panów z mojej dzielni :wink: Bo czegoś takiego, to bym się, niuniu :wink: nie spodziewała :lol:
Puściłam przelew.
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon paź 26, 2009 10:10 Re: Wątek FF - czarna seria ;) i cud-rudzielec !

Tak, małe czarne jest kocurkiem i podobno już nie chce siedzieć w pudle tylko gania po mieszkaniu i stroszy ogon przed lustrem :lol:

A co do panów wyglądających na meneli to mam również doświadczenia z Warszawy, gdy pod Halą Kopińską poprosił mnie o wsparcie tamtejszy kloszard, po czym dowiedziawszy się, ze jestem z Lublina, odśpiewał mi " Ach, lubelskie, jakie cudne, gdzie jest taki drugi kraj..." i opowiedział jak to studiował na Politechnice Lubelskiej ( nie pamiętam już co)
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro paź 28, 2009 14:50 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% dla FF ?

Bardzo prosze o info na pw od osób, które oddawały 1% za 2008 dla Fundacji Felis.
Reszta korespondencji- na pw.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Śro paź 28, 2009 16:58 Re: Wątek FF - kto oddawał 1% dla FF ?

Dzisiaj przyjechały do Fundacji kociaki spod Zamościa.
Szóstka.
Znalezione 2 tygodnie temu w lesie. Ludzie, którzy wybrali się na grzyby usłyszeli miauczenie kociąt i szli w stronę głosu. Gdy dotarli zobaczyli trobę z dermy, zapiętą na zamek błyskawiczny. W torbie- 6 kociąt. 4 już były bardzo słabe , a miauczeć miały siłę tylko dwa najsilniejsze
Zabrali je ludzie, którzy je znaleźli: dwie dziewczynki z matką.
Niestety, musiały ukrywac maluchy bo ich ojciec, psychopata, zamordowałby każde zwierzę. Nie mają swojego ani psa , ani kota ani żadnego zwierzaka. W obawie przed okropnym ojcem.
Tydzień temu kocięta przejeła pani, która ma swoich psów i kotów całą gromadę, ale u niej kociaki były bezpieczne.
Przez prezes Lubelskiego Animalsa trafiła do mnie z prośbą o pomoc. A mnie udało się załatwić DT.
I dzisiaj przyjechały brzdące :)
Śliczności, grubiutkie, zadbane. Ważą po 80-85dkg. Tylko pani nie starczyło już pieniędzy na odrobaczenie i odświerzbienie.
Ale tym zajęła się już moja wetka. A po wizycie w gabinecie maluszki pojechały do DT.
Jest jeden czarny, dwa buraski, jeden biały z łatkami , jeden bury z białym i jeden czarny ze skarpetkami. 2 kocurki i 4 kociczki :)
Narazie szaleją po DT.
Jutro postaram się porobić im fotki.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

[poprzednia][następna]