[Białystok5] zapraszamy na Mruczenie 15listopada

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 19:07 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

1969ak pisze:
jania pisze:jeśli ja - starowinka - się przydam, to proszę o zarejestrowanie mnie na 10.10 lub 11.10 w godz. 10-13.30.
Janiu Ty starowinką 8O Takiej energii to powinna Ci zazdrościć niejedna młoda osoba!

a i otwartości umysłu również :)

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pon paź 05, 2009 19:25 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Ratunku!
W gabinecie wet.dr Renaty B. przebywa na "tymczasie" ok.4-5 mczny Rudzielec, spod bloków na Sł.Stoku. Dokładnie rudy. Pani dr mówi, ze po 5 dniach był do niej cały przyjacielski, więc jest jako tako ucywilizowany.
Kocio jest spokojny, trochę dziki, nieufny, wiele złego doznal prawdopodobnie w swoim krótkim życiu pod tymi blokami.
Jest puszysty ale nie długowłosy.
Czy można byłoby wstawić fotkę na Kotkowo? Trzeba byłby ją zrobić ...:(

bozennak

Od: Pt sie 07, 2009 22:49

Post » Pon paź 05, 2009 19:31 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Basiaca, Szałwia :arrow: dobre z Was kobiety :mrgreen: Już piszę PW.

Agatko, jednak mogę zbierać pieniążki. Zgłaszam się na sobotę na pierwszą zmianę i na niedzielę na drugą. Rozmiar koszulki - M 8) 8)
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon paź 05, 2009 19:35 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Szałwia pisze:Mam u siebie instrukcję - jak wykonać domek dla kotów - pokaz slajdów z opisem wykonania. Prześlij mi, Luspo, swój adres mailowy na PW - podrzucę Ci :).

I jeszcze...
Dziewczyny z Bojar/Piasta: na rozwidleniu ulic Słonimska i Piasta widziałam dziś piękne puchate biało-rude zjawisko. Kotek postury "dorosłej", ale trudno określić wiek. Ma obróżkę na szyi - trudno powiedzieć czy się zgubił czy jest czyjś - nigdy wcześniej go nie widziałam. Nie dał mi się złapać, chociaż nie był dziki, raczej beztroski brykający kot. Tam są dwie ruchliwe ulice, staszno trochę... Tłumaczyłam mu jak mogłam żeby podszedł, ale nie. Skakał sobie koło mnie, dosłownie kpiny urządzał. Gdybym miała ze sobą torebkę Agaty to pewnie miałabym ze sobą i żarełko i sznureczek, i inne ważne rzeczy, ale nie, wyszłam jakaś taka niewyposażona. Wskoczyłam do domu po akcesoria + telefon do Agi pt. "znalazłam kota", ale po dosłownie 10 minutach po kocie ani śladu. Plis, jakbyście przechodziły w pobliżu - rozglądajcie się. Może się zgubił? Hm, ale na zagubionego też nie wyglądał :roll: .

Jak miał obróżkę to pewnie domowy :wink: Ale się rozejrzę
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pon paź 05, 2009 19:45 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Szałwia pisze:
1969ak pisze:
jania pisze:jeśli ja - starowinka - się przydam, to proszę o zarejestrowanie mnie na 10.10 lub 11.10 w godz. 10-13.30.
Janiu Ty starowinką 8O Takiej energii to powinna Ci zazdrościć niejedna młoda osoba!
a i otwartości umysłu również :)
Święta racja :)

Luspa znalazłaś już transport szafek od Basi? Bo jak nie to mogę pomóc w czwartek po 15.
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon paź 05, 2009 20:05 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Mogę potrząsać puchą w niedzielę, właściwie obojętnie na którą, ale jeżeli mam wybierać to na II zmianę. Rozmiar jakiś big maxi :ryk:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pon paź 05, 2009 20:56 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Aga skąd weźmiesz takie duże koszulki?

ja mogę potrząsać puszką w niedzielę...i poproszę rozmiar "XXXXXLsłoniowy" a jak mam to nałożyć na kurtkę....to nawet 6XLsłoniowy :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pon paź 05, 2009 21:03 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

1969ak pisze:
monia3a pisze:Wczoraj zebraliśmy około 100 zeta na sterylizacje bezdomych zwierząt. Jedna kota będzie, też dobrze :)
Monia też przykułaś się łańcuchem? Nie wiem, bo nie widziałam relacji w Obiektywie od początku.

Tak, nawet gościłam w TV :wink:
Ostatnio edytowano Pon paź 05, 2009 21:06 przez monia3a, łącznie edytowano 1 raz

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon paź 05, 2009 21:04 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

boszeeeeeee....naszą Monię uwiązali na łańcuch....koniec świata :mrgreen:

Basica

Post » Pon paź 05, 2009 21:07 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Ale za to sensownie mówiła :)
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pon paź 05, 2009 21:12 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Monia prawie zawsze sensownie mówi, znam tylko jedną jej mniej sensowną wypowiedź (tę o wysterylizowaniu mnie i kilku innych) :mrgreen:

Basica

Post » Pon paź 05, 2009 21:17 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Oj, Basiu ale miałabyś już spokój a tak nie chciałaś skorzystać :lol:

Jak tam się sprawuje u Ciebie moja Sissi nie narozrabiała za bardzo ?? Kiedy mozemy sie spotkać i uporządkować papiery ??

monia3a

Od: Wto paź 16, 2007 13:00

Post » Pon paź 05, 2009 22:07 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Krecinek mój ulubiony pojechał do domku :D
Tj smutne to bardzo, bo wyprowadzil się KOT DAJĄCY DOBRY PRZYKŁAD swoim niewyżytym siostrzyczkom.
Kiedy zajechałam do Krecika po transporter (bo z wrażenia zapomniał swojego :) gość nie zaszczycił mnie uwagą - wstał sobie powoli z miękkiego kocyka, skorzystał ze SWOJEGO drapaka i poszedł do SWOJEJ NOWEJ MISKI :) Fajnie kiciowi :D
Siostrzyczki natomiast dojrzały do zyskania roboczych imion: SSAK i WYSSAK. (zgadnijcie dlaczego?) Ener :roll:gia SSAKA skoncetrowala się na oczach WYSSAKA (z braku Krecika). Muszę WYSSAKOWI skombinować jakieś gustowne okularki, bo wyłysieje na twarzce :roll:
Organizatorzy wystawy mają przesłać mi ulotki - mam nadzieję, że dotrą do czwartku. Cudnie byłoby gdyby znalazły się dobre ludziki, żeby roznieść do sklepów i lecznic....Ja oczywiście Zwierzak-Wesoła-Białostoczek-Mickiewicza i może coś jeszcze dam radę...Jak myślicie, gdzie jeszcze można takie ulotki położyć???
Jutro napiszę dokładnie jak nasze dyżurki.
Widzę, że jest więcej chętnych na niedzielę (po południu będzie też Bakteria)
Więc chyba będę się jednak pławić w arystokracji w sobotę...

Dziś wieczorkiem poznałam kiciaki od Czarnulki (obecnie u Madziak)
Ale Mruczaki :D Takie piękne:
Obrazek;Obrazek
I mamę Porzeczek - dużą Porzeczkę vel Mysia von Szczurek :D
Ale toto ma charrakterek. oj, będzie się miał przyszły właściciel :twisted:
Obrazek
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto paź 06, 2009 7:26 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

Dziewczyny mały kociak to niestety w nocy gorzej jak dzidziuś. Tygrysek z Ryskiej niby nie mały , bo ze 2 miesiące, ale wygląda na 5 tyg. -chuchro. W nocy "śpi" opatulone przy mnie, myślałam,że przestanie piszczeć, niby śpi -leży spokojnie, ale cały czas mordka otwarta i płacze.Zjadł ze strzykawki o 5.00 rano :wink: porcyjkę odżywki.Dziś została sam z moimi kotkami.Marzę,żeby moja kicia zajęła się nim tak jak w ostatnich dniach Porzeczkami.Mam nadzieję,że Tygrysia go nie skonsumuje :D Może trzecia noc będzie lepsza.
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Wto paź 06, 2009 7:30 Re: [Białystok5] niemowlaki - rudości i biszkopty foto s.22

dzień dobry Dziewczęta :)

Krecio pozdrawia i przesyła miziaki :1luvu: wczorajszy wieczór minął nam na poznawaniu topografii dużego pokoju i kuchni (reszta mieszkania była mało interesująca :wink: ) i oglądaniu jak Krecio vel Kocio z uporem maniaka morduje myszkę na swoim drapaku :ryk:
i tu ukłony dla Dorotki - dzięki piękne za namiary na sklep zoologiczny na narewskiej. Pan przesympatyczny, a i drapak już ulubiony :D
noc spędzona na spaniu. w naszym łóżku, w moich nogach, ale na spaniu :D
szczerze mówiąc, byłam z letka zazdrosna, bo Krecio na początku interesował się i miział do mojej połówki, mnie - delikatnie mówiąc - omijając łukiem, ale zwalam cała winę na zmywacz i lakier do paznokci ( już musiałam coś z nimi zrobić, bo wstyd do ludzi było wyjść :wink: ). w końcu zauważył, że jednak i ja jestem w tym domu i cała zazdrość minęła :)

Agacik, jeszcze raz - DZIĘKUJEMY PIĘKNIE ZA NOWEGO DOMOWNIKA :1luvu:
ObrazekObrazek

lusesita

Od: Pon wrz 28, 2009 11:56

[poprzednia][następna]