SchronWro

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 03, 2009 18:09 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:Słuchajcie-wiecie,ze ja TRójłapka chciałabym tego bezogonka wziac do mnie na stałe, bo cos za długo w tym schronisku siedzi.Moze by go tam do Łodzi z Simba dac.Jest zdrowy,a przez 2 tyg by sie zsocjalizował w domu i przyjechał do mnie?Nie wiem,transport bedzie do mnie, a jak Simba wyzdrowieje i tam ktos go nie pokocha to we dwóch do mnie z Bambo przyjada-razem 3 ?Wiem ,ze macie duzo na głowie, ale nic madrzejszego mi do głowy nie przyjdzie.Jesli Trójłapek sie nie oswoi to nikt go nie weźmie... :mrgreen:

Bożenko DT ma maluszki na składzie i obawiam się że na dzikuska się nie zdecydują... :roll: To dodatkowe pilnowanie i oswajanie... Pomyślę o Trójłapku i jak jestes zdecydowana na 100% na niego to postaram się poszukać transportu na różnych forach. Nie jest zagrożony więc troszkę jeszcze chyba może poczekać- szczególnie że będzie czekał na taki fajny i w dodatku STAŁY domek :) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 03, 2009 18:15 Re: SchronWro

Gibutkowa podała mi watek-własnie odchowuje maleńtasa ,którego znalazłam w ubiegłą sobote-karmie Mixolem i convalescence,naprzemiennie,maluch ma wspaniałą forme(po Nan-2 była biegunka)przybrał na wadze ,karmię butlą,zaczynam dawać RCWeaning.Karmię na rządanie,ale poczatkowo co 3 godziny,teraz maluch zjada więcej na raz,ale je rzadziej-powodzenia-powinno sie udac-mój Bruno miał ok 3 tyg jak go znalazłam,teraz ,po tygodniu,juz sam sie załatwia(od dzisiaj )do kuwety!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob paź 03, 2009 18:16 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:Maluszki, którym przydałby się DT:

Obrazek

Ich jest trójeczka? Myślę, że jutro mogą pójść do DS-ów. Jak nie w trójpaku to osobno. Jakby co to jutro je obfocimy i założę im wątek. Ale wątpię że będę musiała ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 19:04 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Słuchajcie-wiecie,ze ja TRójłapka chciałabym tego bezogonka wziac do mnie na stałe, bo cos za długo w tym schronisku siedzi.Moze by go tam do Łodzi z Simba dac.Jest zdrowy,a przez 2 tyg by sie zsocjalizował w domu i przyjechał do mnie?Nie wiem,transport bedzie do mnie, a jak Simba wyzdrowieje i tam ktos go nie pokocha to we dwóch do mnie z Bambo przyjada-razem 3 ?Wiem ,ze macie duzo na głowie, ale nic madrzejszego mi do głowy nie przyjdzie.Jesli Trójłapek sie nie oswoi to nikt go nie weźmie... :mrgreen:

Bożenko DT ma maluszki na składzie i obawiam się że na dzikuska się nie zdecydują... :roll: To dodatkowe pilnowanie i oswajanie... Pomyślę o Trójłapku i jak jestes zdecydowana na 100% na niego to postaram się poszukać transportu na różnych forach. Nie jest zagrożony więc troszkę jeszcze chyba może poczekać- szczególnie że będzie czekał na taki fajny i w dodatku STAŁY domek :) :ok:

Sprawa jest taka i powazna-Trójłapek nie jest agresywny do kotów, tylko boi sie ludzi...a drugie-Za 2 tyg beda Bambo do mnie wieźlii jesli razem nie przyjedzie Trójłapek i Simba np. TO JUZ PO DOMKU, BO MAZ SIE POTEM NIE ZGODZI...O TO TYLKO MI CHODZI...To co przyjedzie z Bambo zamieszka i na tym koniec...Nie uprosze juz meza,dlatego tak jecze(mam nadzieje,ze fisnietej)wybaczycie :mrgreen:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 03, 2009 19:16 Re: SchronWro

BOZENAZWISNIEWA pisze:
Gibutkowa pisze:

Sprawa jest taka i powazna-Trójłapek nie jest agresywny do kotów, tylko boi sie ludzi...a drugie-Za 2 tyg beda Bambo do mnie wieźlii jesli razem nie przyjedzie Trójłapek i Simba np. TO JUZ PO DOMKU, BO MAZ SIE POTEM NIE ZGODZI...O TO TYLKO MI CHODZI...To co przyjedzie z Bambo zamieszka i na tym koniec...Nie uprosze juz meza,dlatego tak jecze(mam nadzieje,ze fisnietej)wybaczycie :mrgreen:

A... no obadamy bo oni zaznaczyli ze to ma być kot pilnej potrzeby. Jak nic pilnego nie będzie to napomknę ;) A jakby co to tak sobie myślę, że ten pan kierowca może by jednak o Wrocław zahaczył ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 19:24 Re: SchronWro

Kruszyna pisze:Zdjęć nie będzie, bo fotosik nie chce ze mną współpracować :evil: :evil: :evil:

Dzisiaj na tymczas do Edyty pojechały 3 maluchy, do domu pojechało Sreberko spod budy z małego wybiegu, domek obiecał zdjęcia, jak dostanę, to wkleję.

Kotek, którego Agness ochrzciła Cziki 2 był dzisiaj w fatalnym stanie, wyglądał jak szmata do podłogi :(

Na szczęście znaleźli się chętni i wzięli go do domu :) Pani okazała się technikiem weterynarii obeznanym z zastrzykami i rożnymi innymi zabiegami, więc myślę, że kota doprowadzą szybko do porządku :)

Poza tym zostało zaadoptowanych kilka innych kociąt.

Jutro Simba i, prawdopodobnie, jeszcze jeden szczęśliwiec pojadą do Łodzi :)

W schronie w tej chwili są trzy 4-tygodniowe maluchy, którym przydałby się DT, który by je odkarmił i dopieścił.

Tyle :) Jak fotosik się ze mną przeprosi, to będą zdjęcia.

MAŁY CZARNY SZKRAB, czterotygodniowy, a już zdażył wrócić z adopcji :( z biegunką zresztą, też pojechał do dt u Figaro, postaramy się znaleźć mu odpowiedzialny domek :ok:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Sob paź 03, 2009 19:27 Re: SchronWro

jessi74 pisze:MAŁY CZARNY SZKRAB, czterotygodniowy, a już zdażył wrócić z adopcji :( z biegunką zresztą, też pojechał do dt u Figaro, postaramy się znaleźć mu odpowiedzialny domek :ok:

Ten co "oddaliśmy go bo miał biegunkę" ? Tym ludziom powinno się robić jak na filmie "Nie lubię poniedziałków" - zdjęcie i na ścianę z podpisem "Tych klientów nie obsługujemy" :twisted:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 19:30 Re: SchronWro

Gibutko ,ale Trójłapek jest kotem pilnej potrzeby :lol: Kaleki, długo w schronie....Juz nie zrzedze...jesli to nie wypali nici z adopcji z mojej strony, bo jak pisałam nic póxniej nie przemyce do domu :roll: A szkoda, bo Trójłapek Sasza jest kaleki i odrzucony...i maleja kazdego dnia szanse,ze dom znajdzie...a i jakiejs cholery w końcu sie nabawi :evil:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 03, 2009 19:54 Re: SchronWro

Bożenka - pisałam przecież że można pana kierowcę od Bambuska zmolestować coby o Wrocław zahaczył :D Bożeeenkaaa sieee załaaatwiiii :ryk: :ryk: :ryk: Co? My nie załatwimy? :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 20:26 Re: SchronWro

Gibutkowa pisze:
jessi74 pisze:MAŁY CZARNY SZKRAB, czterotygodniowy, a już zdażył wrócić z adopcji :( z biegunką zresztą, też pojechał do dt u Figaro, postaramy się znaleźć mu odpowiedzialny domek :ok:

Ten co "oddaliśmy go bo miał biegunkę" ? Tym ludziom powinno się robić jak na filmie "Nie lubię poniedziałków" - zdjęcie i na ścianę z podpisem "Tych klientów nie obsługujemy" :twisted:

zgadza się, to i tak byli ludzie z gatunku bardziej cywilizowanych , przynajmniej odwieźli małego do schroniska, nie każdego stać nawet na to.....

jessi74

Post » Nie paź 04, 2009 6:56 Re: SchronWro

Z tą biegunką u malucha to przesada. Maluch jest mege, mega pieszczoch i to kuwetkowy. Był tylko b.głodny. Po zjedzeniu kupka prawidłowa :P Pomijając fakt ,ze biegunka nie jet powodem do pozbycia się kota to tym państwu proponuję nabycie kotka w supermarkecie , tam są już nawet interaktywne pluszaki, w sam raz dla nich. :kotek:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie paź 04, 2009 13:56 Re: SchronWro

Obrazek

jeden maluszek pojechał do domu stałego :roll: niestety nie mam więcej informacji
natomiast dwa które zostały zawiozłam do dt u Figaro, jeszcze po drodze, wstąpiłam do weta i okazało się ze mały ma temperaturę 33,5 stopnia i waży o 15 dag poniżej normy :( trzeba było naprawdę szybkiej i fachowej pomocy, bo u takiego malucha każda minuta jest ważna, Mały dostał kroplówkę na wzmocnienie, antybiotyk, pastę na wzmocnienie i syropek na biegunkę - dosłownie lało się z niego ( Gibutkowa - Twoje podkłady okazały się zbawienne :1luvu: ) wiem, że teraz maluchy są już w domku, po około pół godzinie temperatura ciała wzrosła o dwa stopnie :1luvu: :1luvu: ALE TO I TAK WIELKA WALKA O ŻYCIE, TRZYMAJCIE KCIUKI :ok: :ok: , aha, drugi maleńtas czuje się znacznie lepiej, temperatura ciała prawidłowa, waga w normie :ok:
dzięki Figaro :1luvu: za pomoc maluszkom :1luvu:

jessi74

Post » Nie paź 04, 2009 14:48 Re: SchronWro

jessi74 pisze:

Obrazek

jeden maluszek pojechał do domu stałego :roll: niestety nie mam więcej informacji
natomiast dwa które zostały zawiozłam do dt u Figaro, jeszcze po drodze, wstąpiłam do weta i okazało się ze mały ma temperaturę 33,5 stopnia i waży o 15 dag poniżej normy :( trzeba było naprawdę szybkiej i fachowej pomocy, bo u takiego malucha każda minuta jest ważna, Mały dostał kroplówkę na wzmocnienie, antybiotyk, pastę na wzmocnienie i syropek na biegunkę - dosłownie lało się z niego ( Gibutkowa - Twoje podkłady okazały się zbawienne :1luvu: ) wiem, że teraz maluchy są już w domku, po około pół godzinie temperatura ciała wzrosła o dwa stopnie :1luvu: :1luvu: ALE TO I TAK WIELKA WALKA O ŻYCIE, TRZYMAJCIE KCIUKI :ok: :ok: , aha, drugi maleńtas czuje się znacznie lepiej, temperatura ciała prawidłowa, waga w normie :ok:
dzięki Figaro :1luvu: za pomoc maluszkom :1luvu:

dziękujemy Ci Figaro :1luvu: :1luvu:
:kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Nie paź 04, 2009 16:32 Re: SchronWro

Jestem. Padam. Zjem cos i napiszę więcej ale pewnie Kruszyna mnie ubiegnie.

Ten mniejszy rzeczywiście nieciekawie wyglądał, widać było że osłabiony. Co do maluchów to przed samym wyjściem P.Gosia przyniosła maleńkie pudełko a w nim z tygodniowego góra kociaka. Ale na szczęście karmiąca niedawno mamka go zaakceptowała. Tyle ze wiadomo jak maluszki takie w schronie sa narażone dlatego po odkarmieniu wstępnym, jak mały zacznie sam jeść MUSI iść do domu.

Łódź przyjechała - cudowni ludzie :1luvu: zabrali Simbę i F... nie pamiętam - tą co ją oddali bo poza kuweta robiła.

Dzis przyjechał też 11 letni kocur ale bardzo dobrzy ludzie go adoptowali :) :ok:

Z pilnych to jeszcze smarkajaca biało-czarna z Galerii, dwaj braciszkowie smarkający - szary (zatkany dość mocnio i na dniach będzie oddychał pysiem) i czarny (trochę lepiej ale też masakra), ten maluszek maciupeńki od mamki, jeszcze jeden kotek zagilony... no i z pilnych to chyba tyle.

Jest parę kotów od razu do DS - zdrowe i przemiziaste. Miziak od tej na F... co robiła poza kuwetą i jedna miziulka z wybiegu - zdrowe, ciachnięte, mega-miziaste. Miziakowi obiecałam z resztą że pójdzie do domu i muszę mu jakiś fajny domek znaleźć.

Poza cudownymi ludźmi zdarzyli się też kosmici totalni - para co przyszła po kotka a wyszła z bulterierem :roll: pani co przyszła bo jej w czerwcu kotka z balkonu wypadła i miała uraz łapek i ona ja oddała ale teraz chciałaby ją z powrotem :roll:
i mój "ulubieniec" - pan z dwójka dzieciaków którzy chcą koniecznie takiego maciupeńkiego kotka bo poprzedni im z balkonu wypadł 8O 8O 8O :evil: :evil: :evil: Na panu to miałam ochotę od razu wykonać zabieg kastracji :evil: :evil: :evil: Mój TŻ powiedział że do takich to trzeba z kałacha zanim zdążą dojść do bramki wyjściowej :evil:

A.... Kruszyne to bym z chęcią wzięła na DT do siebie na odkarmienie :D

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie paź 04, 2009 16:48 Re: SchronWro

kto tam z galerii zachorował??Bałam się,że tak będzie... :?
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

[poprzednia][następna]