SchronWro

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob paź 03, 2009 13:55 Re: SchronWro

Kochani, to naprawdę przecudowne, że chcecie i możecie pomóc..

Niech tacy Ludzie rodzą się na kamieniu..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Sob paź 03, 2009 14:16 Re: SchronWro

Asia & Daniel pisze:Jedziemy jutro po Simbę. :) Myślę, że koło 12 dotrzemy. Nie mamy netu do jutra, nasze numery tel ma jakby coś Gibutkowa. :)

Zastanówcie się czy jakiś inny kociak nie potrzebuje bardzo DT (przypadki równie pilne jak Simba), mamy jedno miejsce wolne.

No i najlepiej zasmarkańca dac, razem beda w pokoju,ale przepraszam ,ze powiem(nie poucze)-oddzielne miski-zero stycznosci z innymi, bo niestety szybko inne zainfekujecie.Ja wyparzałam wszystkie zasmarkane rzeczy uzytkowe, bo zarazki nawet na posłaniu sa i je zmieniałam i prałam czesto...Kuweta wyparzana i tym dezynfekujacym pryskana.Wtedy i chore koty szybciej zdrowieja...Nosek wacikiem oczyszczac niech giluchy wypływaja...cos widze ,ze kaci...moze byc...
Jak sie ciesze :1luvu: :ok: Dbajcie o "moje oczko biedne rude" :cry:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 03, 2009 14:53 Re: SchronWro

Obrazek

Maluszki już u mnie.

Mają zaawansowany KK, gorączkę, jedna mocno zaropiałe oczka, a więc szykują się inhalacje, zakraplanie i codzienne wizyty w lecznicy....

Za to same jedzą i są dość "tłuściutkie", ważą dwa razy więcej niż moje poprzednie małe tymczasy a były w tym samym wieku.

Edyt(k)a

Od: Pt paź 17, 2008 0:00

Post » Sob paź 03, 2009 15:00 Re: SchronWro

Moja imienniczka i maleńtasy. Dzięki Ci Dobra Kobieto :1luvu: :king:
Myślę, że maluchy zawalczą ostro :ok: jak jedzą i są spore to znaczy że organizmy silne. Trzymam mocno :ok:

Chciałam przypomnieć że na wątku maluszków:
viewtopic.php?f=1&t=100956&start=105

prosimy o wsparcie dla maluszków, bo walka się szykuje ostra. Proszę o podnoszenie.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob paź 03, 2009 15:32 Re: SchronWro

Dzisiaj dzień cudów-barak niemal się opróżnił,poszły nawet trudne przypadki... :piwa:

Niestety Straż dla Zwierząt znalazła 6 maleńkich 1-miesięcznych kuleczek bez matki.Pilnie poszukiwana matka karmiąca do odkarmienia maluszków. Ja teraz nie będę miała dostępu do netu,ale może ktoś się znajdzie?? :?:
tel. 502064981
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob paź 03, 2009 15:35 Re: SchronWro

Mruczeńka1981 pisze:Dzisiaj dzień cudów-barak niemal się opróżnił,poszły nawet trudne przypadki... :piwa:

Niestety Straż dla Zwierząt znalazła 6 maleńkich 1-miesięcznych kuleczek bez matki.Pilnie poszukiwana matka karmiąca do odkarmienia maluszków. Ja teraz nie będę miała dostępu do netu,ale może ktoś się znajdzie?? :?:
tel. 502064981

Rozumiem że maluszki są w schronie... :roll:
A ręcznie by się nie dało? Maleńtasy z Ostródy były odkarmiane ręcznie
viewtopic.php?f=1&t=99262

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 15:41 Re: SchronWro

Nie są w schronie, są u tej dziewczyny pod wyżej podanym telefonem.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Sob paź 03, 2009 15:48 Re: SchronWro

No to jak nie będzie matki to strzykawka lub butla i karmienie ręczne. Napisałam na inny wątek do dziewczyny która odkarmia właśnie malucha prośbę żeby napisała czym go karmi itp.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob paź 03, 2009 16:27 Re: SchronWro

Takie maluszki miesięczne to już na dniach powinny zaskoczyc z samodzielnym jedzeniem. Sa specjalne mleczka w proszku dla kociat, a ja slyszalam też o odkarmianiu mlekiem kozim - w Krakowie jest firma produkujaca takie mleko w proszku dla zwierząt, ale ponoć też można karmic mlekiem w proszku z narysowanym Koziołkiem Matołkiem (jest w TESCO)
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob paź 03, 2009 16:31 Re: SchronWro

Jestem i mam mnóstwo wieści :) Wszystko dokładnie zaraz opiszę i wstawię fotki, proszę o cierpliwość i chwilowe zaprzestanie pisania czegokolwiek, cobym mogła zrobić sensowne podsumowanie dnia :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob paź 03, 2009 16:38 Re: SchronWro

Zdjęć nie będzie, bo fotosik nie chce ze mną współpracować :evil: :evil: :evil:

Dzisiaj na tymczas do Edyty pojechały 3 maluchy, do domu pojechało Sreberko spod budy z małego wybiegu, domek obiecał zdjęcia, jak dostanę, to wkleję.

Kotek, którego Agness ochrzciła Cziki 2 był dzisiaj w fatalnym stanie, wyglądał jak szmata do podłogi :(

Na szczęście znaleźli się chętni i wzięli go do domu :) Pani okazała się technikiem weterynarii obeznanym z zastrzykami i rożnymi innymi zabiegami, więc myślę, że kota doprowadzą szybko do porządku :)

Poza tym zostało zaadoptowanych kilka innych kociąt.

Jutro Simba i, prawdopodobnie, jeszcze jeden szczęśliwiec pojadą do Łodzi :)

W schronie w tej chwili są trzy 4-tygodniowe maluchy, którym przydałby się DT, który by je odkarmił i dopieścił.

Tyle :) Jak fotosik się ze mną przeprosi, to będą zdjęcia.
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob paź 03, 2009 16:51 Re: SchronWro

Już można pisać ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob paź 03, 2009 17:00 Re: SchronWro

Cziki 2, który pojechał dzisiaj do domu:

Obrazek

Powodzenia kotusiu :ok: :ok: :ok:

Sreberko, który pojechał dzisiaj do domu (jak będę miała fotki z domku, to też dodam):

ObrazekObrazek

Powodzenia kotusiu :ok: :ok: :ok:

Dzisiejszy Simba:

ObrazekObrazek

Maluszki, którym przydałby się DT:

Obrazek
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob paź 03, 2009 17:31 Re: SchronWro

Słuchajcie-wiecie,ze ja TRójłapka chciałabym tego bezogonka wziac do mnie na stałe, bo cos za długo w tym schronisku siedzi.Moze by go tam do Łodzi z Simba dac.Jest zdrowy,a przez 2 tyg by sie zsocjalizował w domu i przyjechał do mnie?Nie wiem,transport bedzie do mnie, a jak Simba wyzdrowieje i tam ktos go nie pokocha to we dwóch do mnie z Bambo przyjada-razem 3 ?Wiem ,ze macie duzo na głowie, ale nic madrzejszego mi do głowy nie przyjdzie.Jesli Trójłapek sie nie oswoi to nikt go nie weźmie... :mrgreen:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob paź 03, 2009 18:05 Re: SchronWro

Thorkatt pisze:Takie maluszki miesięczne to już na dniach powinny zaskoczyc z samodzielnym jedzeniem. Sa specjalne mleczka w proszku dla kociat, a ja slyszalam też o odkarmianiu mlekiem kozim - w Krakowie jest firma produkujaca takie mleko w proszku dla zwierząt, ale ponoć też można karmic mlekiem w proszku z narysowanym Koziołkiem Matołkiem (jest w TESCO)

Jeśli to ma być mleko to polecam mleko dla ludzi uczulonych na laktozę (obniżona laktoza o 80%) - sprawdzone na moim i innych kotach. Mleko nazywa się Lekkostrawne i jest z firmy Warmia - do dostania w Carrefour i w Społem. Jakby co mogę literek czy dwa podesłać :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]