TRAGEDIA 63koty..Ostatnie chorują w wolierze, bez DT umrą!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2009 10:10 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Moja sliczna....Fabisia

Nina jak Ty dajesz rade odchudzac Dropsia :lol: :lol: :lol: ? Caluje:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Czw paź 01, 2009 10:22 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Nie udało mi się wczoraj Gryzi podać tabletki. W jedzeniu wyczuwa od razu. Nie miałam siły na łapanie i karmienie siłą... Będę dzisiaj próbować.
W sprawie wyników mam dzwonić po 15, tylko muszę się wstrzelić w taki moment, kiedy pani doktor będzie mogła ze mną rozmawiać.

A jak ktoś chce odchudzacza na koty, to posiadam coś takiego. Małe, czarne, nadaktywne. Bez przerwy goni mi rezydenta. Co mu nie zaszkodzi :twisted:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Czw paź 01, 2009 11:32 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Nina z konta mojego juz wycofane, mozesz juz spokojnie wrzucac.

za chwile opisze co u Eksmit, wiesci niestety nie za bardzo.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Czw paź 01, 2009 13:11 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

filo pisze:Nie udało mi się wczoraj Gryzi podać tabletki. W jedzeniu wyczuwa od razu. Nie miałam siły na łapanie i karmienie siłą... Będę dzisiaj próbować.

U nas było podobnie z Olafem i Trixi. Szczwane koty. Ale jest sposób - można dać minimalną porcję karmy i w środku tabletkę podzieloną na kawałki - wtedy zawsze było "kto pierwszy ten lepszy" i tabletka znikała w pośpiechu.

W najbliższą sobotę odwiedzimy Olafa i Trixi w ich nowym domu! Jedziemy, bo wiemy, że koty mają się świetnie, że są pod opieką osoby, która je uwielbia :mrgreen: Zresztą zobaczcie scenę buszowania:

Obrazek
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Czw paź 01, 2009 13:20 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Dzis Honoratka byla z wetka, zostala podana Convenia i Lydium(?) co do drugiego nie jestem pewna.
Falka i Lulek w calkiem niezlym stanie.
Gizmo ma poczatki zapalenia oskrzeli.
Klara dramat! Ten kot ma okolo 3 tygodni zycia jesli cos sie nie zrobi.
Dlatego sama zadecydowalam ze Klara jutro lub w sobote jedzie do szpitalika na Naramowicach, wiem ze bedzie dolina finansowa potem ale wole cos zrobic niz potem zapalic swieczke.
Moze nie powinnam podejmowac takiej decyzji bo potem i tak nie wiem co z nia zrobimy.
Ale nie chce patrzec jak umiera na naszych oczach.
Dzis z Honoratka jedziemy negocjowac cene. (ta dziewczyna to aniol)

Najgorsze obawiam sie by do zabrania w najblizszym czasie do nie byl Gizmo, jest strasznie zimno w nocy, mialam okazje sie przekonac wracajac wczoraj w nocy z pracy.
caly czas myslac o tych naszych podrostkach, serce mi sie rwie, jesli kto by sie zdecydowal zabrac ktoregos by go dwa razy zaszczepic jestem w stanie po tym szczepieniu dac malemu DT.

Nie pozwolmy im zginac, Klara juz gasnie, zrobie wszystko by nie umarla ale co z pozostalymi???
Ostatnio edytowano Czw paź 01, 2009 13:28 przez Etka, łącznie edytowano 1 raz

Etka

Post » Czw paź 01, 2009 13:25 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

a i dziewczyny wielkie dzieki za kase z bazarow, pieniazki beda bardzo potrzebne i napewno wykorzystane w najblizszym czasie.
Zabers , Aga, dzieki, dzieki!!!
Najwiecej zezre doba szpitalikowa.

Etka

Post » Czw paź 01, 2009 13:34 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Paweł Pe pisze:
filo pisze:Nie udało mi się wczoraj Gryzi podać tabletki. W jedzeniu wyczuwa od razu. Nie miałam siły na łapanie i karmienie siłą... Będę dzisiaj próbować.

U nas było podobnie z Olafem i Trixi. Szczwane koty. Ale jest sposób - można dać minimalną porcję karmy i w środku tabletkę podzieloną na kawałki - wtedy zawsze było "kto pierwszy ten lepszy" i tabletka znikała w pośpiechu.

Próbowałam. Nikt nie tknął miski. Poprzednie tabletki w ten sposób znikały. Ale ta musi śmierdzieć na odległość. Próbowałam też ukryć w wędzonym boczku - bez szans. Kupię dzisiaj wątrobiankę, ale nie wiem, czy tak się uda przemycić. To maleńka tabletka, ale rozpuszcza się błyskawicznie.
Pozostaje podać siłą do gardła. Tylko to oznacza łapankę i stres obu stron (o łapoczynach nie wspomnę, bo już mam szramy na rękach). A wczorajsze badania już nas dużo kosztowały.

filo

Post » Czw paź 01, 2009 13:37 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

filo, wez fakturke jak sie umawialysmy, Gryzia i convenia dzisiejsza maluchow idzie z pieniedzy na KP zgromadzonych.
Postaram sie bys miala pieniadze jako wyprawke na kolejny koszt leczenia Gryzi, bys zostala juz teraz zabezpieczona.

Etka

Post » Czw paź 01, 2009 13:38 Re:

Etka pisze:domu jeszcze szukaja:

Klara
Obrazek

Falka
Obrazek

Lulek
Obrazek

Gizmo
Obrazek

DT potrzebne na cito!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Czw paź 01, 2009 13:40 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Serce mi pęka :cry: Mam taką samą historię jak Etka- mogę wziąć kota dopiero po szczepieniu. Może ktoś ma mozliwość dać TDT...

Natomiast wieści z DT i DS tak radują, przywracają nadzieję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wielkie kciuki za wyniki Gryzeldy i za wszystkie potrzebujące eksmitki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw paź 01, 2009 13:49 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

poprosze zalozycielke watku o zmiane tytulu na bardziej poruszajacy.

Etka wystawie bazarki i bedzie ok. Zabieraj chore koty. Trzeba je leczyc i szukac im domow na cito.
Nie ma mowy o zadnych swieczkach.
Obrazek

aga9955

Post » Czw paź 01, 2009 14:55 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

rany, dzieki wszystkim za wsparcie bo dwie godziny temu to chcialo mi sie tylko usiasc i normalnie ryczec.
zaczynam widziec swiatelko w tunelu.

Etka

Post » Czw paź 01, 2009 15:04 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Właśnie rozmawiałam z panią doktor. Wszystkie wyniki Gryzi są w porządku. Wybaczcie, ale przez telefon nie wypytywałam o szczegóły.

filo

Post » Czw paź 01, 2009 15:19 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Zrobiłem bazar z rzeczami na eksmitki - zapraszam serdecznie:

viewtopic.php?f=20&t=101028&start=0

Kaori też coś pewnie wystawi.
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Czw paź 01, 2009 15:25 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Paweł Pe pisze:Zrobiłem bazar z rzeczami na eksmitki - zapraszam serdecznie:

viewtopic.php?f=20&t=101028&start=0

Kaori też coś pewnie wystawi.

Pawel wielkie dzieki:)) za wszystko :1luvu:
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]