Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 30, 2009 21:40 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

w końcu doczytałam od początku
i witam się wieczorową porą :D

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Czw paź 01, 2009 8:39 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

alus1 pisze:w końcu doczytałam od początku
i witam się wieczorową porą :D

Bardzo nam miło! Od początku historii Mikusia czy wogóle wszystko ale i tak podziwiam Cię!

Mały ma różne przygody – odwróci się na drugi boczek gdy śpi u mnie na kolanach ale spadając i ratując się przed upadkiem łapie mnie pazurkami za cienką sukienkę... później mam dość bolesny głęboki efekt...
Innym razem spadnie za lodówkę stojącą we wnęce w kuchni... wtedy pani musi biec ratować małego i inaczej ją ustawiać bo ciapuś nie daje rady wyjść i sobie leży za lodówką na boczku ale się nie odezwie a pani potem się denerwuje i chodzi po całym mieszkaniu i szuka koteczka!...
W naszym domu pojawiły się myszy??? Ktoś tajemniczy przegryza nam torebkę foliową albo obgryza chleb jeśli ktoś inny nie domknie pojemnika na pieczywo
Hi, hi, hi... Przyłapałam już mysia na gorącym uczynku!
UPS... kupiłam wszystkie produkty na zupę ogórkową tylko... z czyjegoś powodu straciłam wodę po ogórkach małosolnych, która stała na stole....

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw paź 01, 2009 8:49 przez kussad, łącznie edytowano 3 razy
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw paź 01, 2009 8:43 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Witamy się październikowo :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Czw paź 01, 2009 9:54 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Ups :oops: :oops: :oops: O żeby to muszę znikać - szukaliśmy z kierownikiem nie moim czegoś w systemie i przy nim włączyło mi się miau akurat to była strona z bardzo kolorowymi podpisami...... nic nie powiedział ale muszę bardziej uważać nawet z zaglądaniem na forum na momencik...
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 01, 2009 9:57 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Szefowie są wyjątkowo nieznośni

MaryLux

Post » Czw paź 01, 2009 10:10 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Ja z tej racji używam przeglądarki firefox z takim dodatkiem, który umożliwia blokowanie grafiki - więc wszelkie kolorowe mrugające sobie poblokowałam, coby tematyka strony się nieco mniej rzucała w oczy :twisted:

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Czw paź 01, 2009 13:12 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Asiu oglądałam Twoje albumy i jednak skłaniam się do nauki obsługi photobucketa...

Wieczorem poznaliśmy weterynarza mieszkającego najbliżej nas. Mikuś został odrobaczony i ma zrobiony mani- i pedicure!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw paź 01, 2009 14:01 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Asiu oglądałam Twoje albumy i jednak skłaniam się do nauki obsługi photobucketa...

Miło mi, że się na coś przydają.
Mi photobucket pasuje pod wieloma względami, ale na potrzeby miau ma jedną wadę: nie podaje gotowych kodów, żeby wstawić miniaturkę z odnośnikiem :?

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Czw paź 01, 2009 14:56 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Oj to rzeczywiście pewne utrudnienie... usiłowałam w Twoich Galeriach znaleźć różne linki...rzeczywiście potrzebne mi będą linki do samootwierających się miniaturek. Jak można zrobić link do miniaturki - co trzeba dopisać?
Na początku musiałabym zdobyć porządną instrukcję obsługi a nie wiem ile cierpliwości będzie miał Krzyś.
Próbuję ustalić jakie są limity na bezpłatnych wersjach - na IS chyba 5 GB i 10 GB transferu nie wiem w jakim okresie - nie widziałam jak wyglądają albumy tam prowadzone. Na Pb widzę że jest miejsce na 5000 zdjęć.
Ostatnio edytowano Pt paź 02, 2009 8:52 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt paź 02, 2009 8:38 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Witam
I gratuluję nowego domownika :D
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pt paź 02, 2009 8:49 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

czarna.wdowa pisze:Witam
I gratuluję nowego domownika :D

Bardzo dziękujemy! Bardzo nam miło ze znalazłaś czas i dla nas! Mikuś( v. Łapek) jest z nami już czwarty tydzień!

Zebrałam wszystkie swoje pytania i na innym forum założyłam taki wątek:

Zamiast fotosika, w którym zaczęły się problemy szukam czegoś z bezpłatną wersją gdzie można tworzyć albumy bo często wracam do starszych zdjęć(albumu w imageshack nie miałam możliwości zobaczyć więc nie wiem czy spodobałby mi się... ) oraz są linki dla forum oraz miniaturki samootwierające się do pełnego rozmiaru.

Nie wiem nic na temat tinyPic

Fotozrzut już oglądałam – okazuje się że zdjęcia są przechowywane około 60 dni i bezpieczniej jest wczytać je ponownie...

Nikt z odsiebie nie odpowiedział na mojego maila...

Photobucket też ma swoją stronę z tłumaczeniem Google Tłumacz
Ale niestety otwierała mi się w domu a tutaj nie...

Prosiłam syna żeby się przyglądnął jednemu i drugiemu (Imageshack i Photobucket) – nie wiem co oznacza informacja o miesięcznym transferze itd. żebym się znowu nie wkopała... Do jakiej wielkości zmniejszacie zdjęcia przed wczytywaniem?

Na forum miau będą mi potrzebne linki do samootwierających się miniaturek. Jak można zrobić link do miniaturki - co trzeba dopisać i do którego linka z Photobucket?
Czy wystarczy ta informacja: "Photobucket w miniaturce ma th_ przed nazwą zdjęcia"

Na początku musiałabym zdobyć porządną instrukcję obsługi a nie wiem ile cierpliwości będzie miał Krzyś.
Próbuję ustalić jakie są limity na bezpłatnych wersjach - na IS chyba 5 GB i 10 GB transferu nie wiem w jakim okresie - nie widziałam jak wyglądają albumy tam prowadzone. Na Pb widzę że jest miejsce na 5000 zdjęć.

Coś wieczorem w polskim tłumaczeniu czytałam że pojawiła się wśród nowości opcja z linkami do samootwierających się miniaturek coś z yahuu tylko nie wiem w której opcji – czy wersji bezpłatnej też to dotyczy... może zrozumie to ktoś lepiej zorientowany informatycznie...

Na temat imgeshack czytałam opinię że często jest przeciążony i znikają zdjęcia tzn. widać tylko krzyżyki...albo znikają starsze zdjęcia... jakie są Wasze doświadczenia?

kussad

Post » Pt paź 02, 2009 10:56 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Hej! Mały jest superowy! Mój Łatek nie jest mały, ale też dostarcza mi nie lada rozrywek :)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pt paź 02, 2009 14:55 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

kussad pisze:Mały ma różne przygody – odwróci się na drugi boczek gdy śpi u mnie na kolanach ale spadając i ratując się przed upadkiem łapie mnie pazurkami za cienką sukienkę... później mam dość bolesny głęboki efekt...
Innym razem spadnie za lodówkę stojącą we wnęce w kuchni... wtedy pani musi biec ratować małego i inaczej ją ustawiać bo ciapuś nie daje rady wyjść i sobie leży za lodówką na boczku ale się nie odezwie a pani potem się denerwuje i chodzi po całym mieszkaniu i szuka koteczka!...
W naszym domu pojawiły się myszy??? Ktoś tajemniczy przegryza nam torebkę foliową albo obgryza chleb jeśli ktoś inny nie domknie pojemnika na pieczywo
Hi, hi, hi... Przyłapałam już mysia na gorącym uczynku!
UPS... kupiłam wszystkie produkty na zupę ogórkową tylko... z czyjegoś powodu straciłam wodę po ogórkach małosolnych, która stała na stole....

:lol: Ale się uśmiałam! To macie wesoło z takim maluchem :ryk:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Sob paź 03, 2009 13:47 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Miaudobry
Inka

MaryLux

Post » Sob paź 03, 2009 18:29 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dobry wieczór! :D

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44