W-wa. Młodziutki piesek na działkach MA DOM :-)

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw paź 01, 2009 0:44 W-wa. Młodziutki piesek na działkach MA DOM :-)

Obrazek Obrazek Obrazek

Psiak jest młodziutki (pewnie nie ma jeszcze roku), śliczny i bardzo miły. Całe lato błąkał się naokoło działek w Markach (Czarna Struga), w końcu jakoś trafił za ogrodzenie. Upodobał sobie panią Wandę, dogadał się z jej psem. Pani Wanda latem bywała na działkach często, karmiła psiaka, pozwoliła mu spać na ganku. On, chociaż bez obroży i smyczy, chodził z nią i jej psem na spacery. Na początku nieufny i płochliwy, teraz daje się głaskać nawet obcym (np. mnie). Od razu się poddaje, pokazuje brzuch (to chyba u psów oznaka uległości? nie znam się na psach :( ).

Teraz przyszła jesień, zrobiło się zimno. Na działkach pusto, coraz mniej osób przyjeżdża. Pani Wanda wpada już tylko w weekend i nawet nie nocuje. Ten młodziutki, zagubiony piesek dostaje jedzenie raz w tygodniu (!) i nie ma się gdzie schronić przed zimnem, śpi niemal pod gołym niebem :cry: :cry: :cry: Długo tak nie pociągnie...

Błagam o DT albo dom stały. To młodziutki, przemiły, nieśmiały i uległy piesek. Dogaduje się z innymi psami, nie wiem jak reaguje na koty. Trochę boi się dzieci, a raczej hałasu i gwałtownych ruchów - kto wie co przeżył zanim trafił na działki.

Telefon do pani Wandy: 0 608 362 950 - ona zna pieska najlepiej, można z nią pojechać zobaczyć go, ona może też przywieźć psiaka do Warszawy, jeżeli ktoś będzie chciał się nim zająć.
Ostatnio edytowano Śro paź 14, 2009 22:26 przez Jana, łącznie edytowano 1 raz

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Czw paź 01, 2009 23:02 Re: W-wa. Młodziutki piesek na działkach, bez jedzenia, dachu...

podniosę :(
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt paź 02, 2009 0:17 Re: W-wa. Młodziutki piesek na działkach, bez jedzenia, dachu...

Aż serce ściska :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob paź 03, 2009 12:44 Re: W-wa. Młodziutki piesek na działkach, bez jedzenia, dachu...

:cry: :cry: :cry:

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Sob paź 03, 2009 18:18 Re: W-wa. Młodziutki piesek na działkach, bez jedzenia, dachu...

Straszne :(
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob paź 03, 2009 18:19 Re: W-wa. Młodziutki piesek na działkach, bez jedzenia, dachu...

Czy psiak ma ogłoszenia na Allegro i Adopcje.pl?
Ma ogłoszenia papierowe?
Jeśli takie ogłoszenia są, to mogę kilka powiesić w zaprzyjaźnionych sklepach.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro paź 14, 2009 22:24 Re: W-wa. Młodziutki piesek na działkach, bez jedzenia, dachu...

Psiak miał masę ogłoszeń, bardzo pomogła mi dogomaniaczka, no i udało się - w odpowiedzi na któreś znalazł się dom :D Piesek zamieszkał na Ochocie, p. Wanda ma kontakt z nowym domem.

Niestety, na działkach pojawił się drugi piesek, nie widziałam go, ponoć podobny ale śmielszy. Nie znam jego losów, mogę tylko mieć nadzieję, że ktoś go zabrał :( :( :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59