» Śro wrz 30, 2009 15:56
Bardzo dziwne zachowanie kota przybłędy(FOTO;))/Kot został:)
Witam,
2 dni temu przybłąkał się do mnie kotek. Na oko nie ma jeszcze roku. Prawdopodobniej żył wcześniej w domu, bo bardzo ufnie wchodzi do środka, korzysta z kuwety.
Problem polega na tym, że mam już jednego kota (MCO) i nie mogę sobie pozwolić na drugiego, choćby ze względów finansowych.
Powoli szukam mu domu, lecz póki co jest ze mną i tu są małe schody.
Kotek nocami śpi w garażu, ma legowisko, kuwetę, jedzenie. Jednak CAŁE dnie spędza w domu, w kuchni lub w pokoju. Prawie bez przerwy leży i śpi. Dla urozmaicenia co jakiś czas siądzie w kuchni pod stołem i obserwuje. W ogóle nie chce wychodzić na dwór, jak go wyprowadzam, to robi wszystko, żeby spowrotem wrócić.
W domu zachowuje się anielsko grzecznie, jakby bał się zwracać na siebie uwagę. Dużo się łasi. Nie wskakuje na wyższe rzeczy niż krzesło czy kanapa. Do tego bardzo dużo je.
Nie wiem czy to kocur czy kotka,bo wszelkie próby sprawdzenia odpiera syczeniem. Poza tym daje się nosić na rękach, leży na kolana.
Dziwi mnie to zachowanie, nigdy nie spotkałam kota, który by nie chciał wychodzić na dwór i tylko by leżał.
Co może powodować takie zachowanie?
Strach czy jakaś ukryta choroba? Boję się o mojego kota. Do weterynarza nie mam jak póki co iść, bo w miejscowości w której aktualnie mieszkam nie ma gabinetu. Samochodu także nie mam, by jechać dalej.
Jestem w kropce.
Proszę o jakąś pomoc.
Ostatnio edytowano Sob wrz 18, 2010 17:31 przez
dase, łącznie edytowano 3 razy