Trójmiejskie maluchy w domach ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 20:57 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Wiecie co, wieczor niespodzianek!
Kupilam tez strzykawke 10 ml - i niektore łobuziaki same ssaly tak, ze nie musialam naciskac na tłoczek :D Rewelacja coraz lepiej karmienie wyglada!
Dwa- najlepszy pod sloncem masazyk i mizianko zafundowala maluchom.. moja suczka 8O Bylam w istnym szoku! Nie wiem czy to chodzilo o resztki mleka na futerku- aczkolwiek w okolicach brzuszka i pupki jego nie mialy :twisted: - ale zachowala sie fantastycznie! Lizala kazde po kolei az mruczaly i odwracaly sie na plecki! W calym zamieszaniu nawet nie zauwazylysmy z zpoczatku dwoch pieknych kolejnych kupek :D Super tak sie ciesze, ze wyglada na to , ze wszystko jest jak nalezy!

Mam problem tylko bo nie mam wagi kuchennej by wazyc malce:(

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Wto wrz 29, 2009 21:03 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

[quote="Szura"]Takie male kocięta trzeba karmic co 2-3 godziny, w nocy przerwy można robić dłuższe. Powinny jeszcze dostawać mleko. W lecznicach można kupić Mixol jest w nim butelka ze smoczkiem,

Było i o buteleczkach. Ale ja jak pierwszy raz musiałam zacząć dokarmiać kupilam Kitty Millk, a tam smoczek nie nadawał sie dla kociat. Musiałam improwizować z zakraplaczem lub strzykawką. I tak mi ta strzykawka zostala. :mrgreen: Jak kocieta były starsze ssały ze smoka dla niemowląt.(zdjecie na str 2 mojego watku)
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Wto wrz 29, 2009 21:30 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

cuuudne wieści :lol:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto wrz 29, 2009 22:34 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Ekstra wieści !! Mądrą masz sunię , zauważyła że sobie duzi nie za bardzo radzą i się denerwują to z pomocą pobiegła :D . Podziwiam Twoje zaangażowanie i trzymam kciuki, żeby maluszki zdrowo rosły i domek znalazły :ok: :ok: :ok: :ok:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Śro wrz 30, 2009 7:08 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Kochana sunia, szkoda, że ja tekiej nie mam.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro wrz 30, 2009 8:02 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

super wieści :D
jak jest taka seria dobrych zdarzeń, to może i Kiara wróci :roll:
nieustające :ok: :ok: :ok: za zdrówko maluszków
świetnie sobie radzisz :!:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro wrz 30, 2009 8:19 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Nie poddawajcie się, szukajacie mamy jeszcze :oops: :ok:
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro wrz 30, 2009 11:38 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Wzpaniałe wiadomości!!!Teraz już będzie tyko lepiej i weselej :ryk:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro wrz 30, 2009 12:03 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Sama jestem w szoku z moja sunia.. Ona taka szalona jest ( wkoncu terier typu bull wiec energii tyle co za pięć psów:) ) i wydawaloby sie nie delikatna.. A tutaj, no szok.. Zupelnie zmieniła wszystko! Kazde karmienie wyglada teraz diametralnie inaczej.. Po jedzonku ona je lize i mazuje, a kociaki najedzone mrucza - az milo.. Potem jak zanosze je do klatki i klade w gniazdku na termoforku, zakrywam i.. CISZA.. Czego niebylo jak mysmy je masowaly i mizialy po jedzeniu.. Niesamowite;)
Za niedlugo wyruszamy znowu na poszukiwanie Kiary.. Dzis kolejny falszywy alarm byl.. Eh itak nie mam nadziei powiem Wam szczerze..:(

Angel_

Post » Śro wrz 30, 2009 12:05 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

a ja myslę, że jednak instynkt ją przyciągnie spowrotem..
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Śro wrz 30, 2009 12:14 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Teraz już zimno się zrobiło, szkoda, bo można było małe dać na wabia, a teraz to za chłodno.
Uściskaj sunie ode mnie :lol:
ObrazekObrazek

martka

Post » Śro wrz 30, 2009 12:22 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

:ok: kciuki za powrót Kiary! :ok: i oczywiście za maluchy!
Ostatnio edytowano Śro wrz 30, 2009 23:40 przez kamilka_04, łącznie edytowano 1 raz
"Nagle w moim świecie zrobiło się tak cicho i pusto bez Ciebie"
Kostrzyńska Luna [*] 07.09.2009 viewtopic.php?f=1&t=99269
Obrazek

kamilka_04

Od: Czw lut 28, 2008 14:43

Post » Śro wrz 30, 2009 22:14 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Super wieści! Jak dokarmiałam maluchy Meli to też tak się przysysały do strzykawki, że tłok sam szedł. A sunia dzielnie się spisuje, często tak bywa, że człowiek karmi kocie sierotki a psina załatwia obsługę higieniczną :D Teraz chyba juz wiesz, że będzie dobrze.
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro wrz 30, 2009 22:34 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Dziekuje wszystkim którzy wspierają nas i trzymaja kciuki za moje maluchy!

Teraz naprawde zywie ogromna nadzieje, ze bedzie ok! Maluchy wydaja sie byc zdrowe i rosna jak na drozdzach.. Wyczuc mozna juz ząbulce w dziaselkach :D Juz coraz wiecej probuja chodzic jak "pełzać".. Ehh moje maluchy kochane;)

No i moja Kocia Mama z nagłego powołania!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Angel_

Post » Śro wrz 30, 2009 22:36 Re: Kocia mama uciekła-zostałam sama z 2 tyg.kotkami;( Co robić?

Ojej ale boski widok :-) Twoja sunia taka zaaferowana! A maluchy śliczne - mój ulubiony image ;-)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

[poprzednia][następna]