CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- Eksmisja, petycja! str.80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 10:21 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

luelka dzięki za przypomnienie. Zakręcona jestem ostatnio łokropnie :wink:
Podpisów jak najwięcej i zbieramy do oporu. Na stronie petycja jest 30 dni, albo tak długo jak napływają nowe podpisy. Bardzo proszę też o rozsyłanie linka do petycji do znajomych gdziekolwiek by byli :wink: Dziś wstawiłam linka do petycji na blogu posłanki Joanny Muchy, która jest w koalicji dla zwierząt 8)

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto wrz 29, 2009 12:03 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Basiu wstawiłam na forum http://mrumru.eu/viewtopic.php?t=853 , na Miaukunowie, Zakątku MCO i Kocim Zakątku.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto wrz 29, 2009 15:29 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

luelka pisze:A na pierwszej stronie brakuje chyba jeszcze Kiwi? Ilekroć myślę o jej imieniu, to mi się jego etymologia przypomina... :ryk:

Asterii tez nie ma :wink:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto wrz 29, 2009 16:19 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Do kiedy można przesyłać petycje? Dziś zostawiłam kilka w pracy, odbiorę w przyszłym tygodniu dopiero. Niektórzy nie chca wysyłać, załatwię to więc sama.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

Post » Wto wrz 29, 2009 16:59 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Podpisalam oraz rozeslalam dalej :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Wto wrz 29, 2009 17:13 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

aassiiaa pisze:
luelka pisze:A na pierwszej stronie brakuje chyba jeszcze Kiwi? Ilekroć myślę o jej imieniu, to mi się jego etymologia przypomina... :ryk:

Asterii tez nie ma :wink:

No ja się już na emeryturę nadaję, a nie na otwieranie nowego azylu :lol:

Podpisy cały czas zbieramy. Dziś poszła pierwsza tura do Burmistrza - 3240 podpisów !

Odebraliśmy też pismo od powiatowego weta. termin zamknięcia oczywiście 31.12.2009. Byliśmy też na spotkaniu u Burmistrza. Coś się dzieje, ale jak na mój gust, albo oni grają na czasie, albo faktycznie nie mają terenu :evil: Następne spotkanie 13.10.

100 podpisów na chwilę obecną jest nie zweryfikowanych ! Żeby podpis był ważny należy kliknąć na linka potwierdzającego w e-mailu, który zostaje wysłany w momencie podpisu.

Barbara Horz

Post » Wto wrz 29, 2009 18:17 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Ja w mojej grupie też puściłam listę ;)

Mam problem z Dalmą...nie wiem co się dzieje. W ciągu ostatnich 36 godzin wymiotowała chyba 8 razy, jak nie więcej. Na początku zwracała to, co zjadła. Dziś ma głodówkę, więc wymiotuje śliną. Żadnych robali, za to raz pojawił się kawałek kwiatka. Kilka dni temu miała sraczkę, ale jej minęło. Zachowuje się normalnie...
Zobaczymy do jutra, jak nie minie to do weta...
Nadszedł czas jej odrobaczenia, ale chyba się wstrzymam...

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Wto wrz 29, 2009 18:41 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

buuuu nie przyszło mi potwierdzenie - jestem wpisana ale nie mam potwierdzenia :evil:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Wto wrz 29, 2009 18:43 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Macho, jakiego kwiatka? do jakich ma dostęp?
Przy tak intensywnych wymiotach wizyta u weta wskazana.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Wto wrz 29, 2009 19:03 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Podobno kwiatek zwie się bluszczem. Ja się na tym nie znam. Ona wymiotuje tylko w nocy 8O no i dziś, jak ukradła kawałek mięsa, o co jestem wściekła :evil:

EDIT:
Poczytałam w necie o bluszczu 8O nie wiem, czy mam już panikować czy w miarę spokojnie poczekać do jutra i jechać do weta.... 8O

Macho

Od: Sob gru 02, 2006 17:07

Post » Wto wrz 29, 2009 19:35 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Czy CK pisało w tej sprawie do pełnomocnika d/s ochrony zwierząt przy Kancelarii Prezydenta RP p. Kariny Schwerzler?
Tu jest jest strona: http://www.karina-blp.strefa.pl/bezdom.html
Barbara Horz pisze:100 podpisów na chwilę obecną jest nie zweryfikowanych ! Żeby podpis był ważny należy kliknąć na linka potwierdzającego w e-mailu, który zostaje wysłany w momencie podpisu.

Niestety, wiele osób sygnalizuje mi, że nie otrzymują potwierdzającego linka mailem.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Wto wrz 29, 2009 20:05 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Majorka pisze:
Barbara Horz pisze:100 podpisów na chwilę obecną jest nie zweryfikowanych ! Żeby podpis był ważny należy kliknąć na linka potwierdzającego w e-mailu, który zostaje wysłany w momencie podpisu.

Niestety, wiele osób sygnalizuje mi, że nie otrzymują potwierdzającego linka mailem.

Mam nadzieje, że wkrótce wszyscy ci, którzy nie dostali tych linków aktywujących dostają je.
Kilku moich znajomych, mi również pisało, że nie dostali żadnego maila z linkiem aktywującym.
Obrazek Obrazek

agata.g

Od: Czw sie 07, 2008 18:23

Post » Wto wrz 29, 2009 20:52 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Już pisałam, że należy również szukać w spamach, bo niekiedy tak takiego maila traktuje system. Poza tym przy wpisywaniu trzeba dobrze wpisać swój adres mailowy. Ja wiem, że to oczywiste, ale sama często się mylę, a potem można czekać.

Majorka nie pisaliśmy do pełnomocnika.

Barbara Horz

Post » Śro wrz 30, 2009 13:45 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Adopcje trochę ruszyły, ale to ciągle pestka w morzu potrzeb :( Kotów mamy ciągle za dużo i wydatków z tym związanych bardzo wiele a konto świeci pustkami :(

Musimy maxymalnie skupić się na adopcjach naszych zwierząt. Prośba tutaj do osób, które ogłaszają zwierzaki...czy moglby ktoś wkleić linki do portali, na których można wklejać ogłoszenia adopcyjne? Tak, żeby mieć to wszystko w jednym miejscu. Będzie to pomoc dla naszych DT.

APEL do wszystkich DT!
Ogłaszajcie koty, które są w Waszych domach. Ogłoszenia w necie i papierowe rozwieszane w lecznicach, sklepach, gdzie się da. Nie możecie biernie czekać, aż ktoś trafi na naszą stronę i zakocha się w którymś kocie a my nie jesteśmy w stanie porobić ogłoszeń prawie setce kotów

Jeśli ktoś ma czas i chęci to prosimy również pamiętać o naszych kotach na kociarni, na strychu. Przyjdzie moment, że będziemy musieli zabrać koty z azylu a przy takim przepełnieniu w naszych domach nie jesteśmy w stanie wziać do siebie ani jednego więcej. Tym bardziej, ze na kociarni są koty dorosłe, niektóre charakterne, trudne.

Bardzo potzrebne również ogłoszenia w formie papierowej. Gdyby ktoś zrobił i umieścił w naszym wątku, tak co każdy będzie mógł sobie ściągnąć, wydrukować i porozwieszać w swojej okolicy.
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro wrz 30, 2009 14:03 Re: CK ADOPCJE NA ODLEGŁOŚĆ (93)- likwidacja, petycja! str.80

Wiem, że wyskakuje z tym jak Filip z konopii :? ale dostałam właśnie wyniki badania krwi Senei, a głowa tak mi pęka, że nie jestem w stanie porównać tego z normami :oops:

Może jakaś dobra dusza mogłaby mi napisać co w tych wynikach widać?

Obrazek

Do tego malutka Senea dziś próbowała wskoczyć na szafę :roll:
Nie tylko nie doskoczyła, ale wpadła między szafę a komodę i zaczęła kuleć :|
Na razie obserwujemy, a jak nie przejdzie, to jutro fruuu do weta...
Obrazek
Obrazek Obrazek

mimw

Od: Sob mar 10, 2007 17:52

[poprzednia][następna]