Sfinksia Fredzia dziękuje za wsparcie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 15:17 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Fredziu już tyle osób Cię kocha walcz! :1luvu:
Gosiara

Post » Wto wrz 29, 2009 15:32 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Przelałam kilka groszy. Eh biedne maleństwo :cry: oby szybko wróciła do zdrowia.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto wrz 29, 2009 15:45 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

To, że z rasowych persów robi się Bóg wie co to już zrozumiałam ale z łysych kotów? Przecież to tak na prawdę unikalna rasa, z pełnego miotu przeżywa tylko kilka kociąt. Widok jest przerażający, pewnie też ze względu na naturalną łysinkę. Może inne zaniedbane kotki po ogoleniu wyglądały by tak samo? Jedno co mi przychodzi do głowy to zespół złego wchłaniania czyli celiaklia. Ta kupka mi na to wygląda. Czy ona mocno cuchnie ( ta kupka)? Może ktoś pomimo choroby podawała jej mleko? Doszło do alergii także na inne produkty?
Słodkie, Kochane maleństwo .... Na Miau jest wielu zakochanych i marzących o łysolkach :1luvu:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto wrz 29, 2009 15:54 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Trafiłam tutaj z forum kociarzy na Gazecie Wyborczej. Wierzyć się nie chce, że kotka doprowadzona do takiego stanu ma jeszcze chęci do życia, byłoby straszną niesprawiedliwością gdyby jej się nie udało. Wysłałam dzisiaj przed chwilą 100zł, będę śledzić wątek i jak będzie potrzebna jakaś pomoc finansowa, to postaram się w miarę możliwości.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Fredzię - musi się jej udać

elaos

Od: Wto wrz 29, 2009 15:36

Post » Wto wrz 29, 2009 16:08 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Ja ciągle o Fredzi myślę,wspominam jak wczoraj się do mnie przytulała,mrucząc :kotek:
Gosiara

Post » Wto wrz 29, 2009 16:24 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

:evil: nie wiem czy bardziej jestem wściekła na "ludzi" czy serce mi się kraje jak patrzę na kocinkę :cry:
ostatnio zachwycona jestem łysolkami, to co zobaczyłam... jest straszne
Mam "Specjalistyczny preparat dla zwierząt hodowlanych" EFA Olie- naturalny preparat wspomagający leczenie chorób skóry, zawiera: EPA, DHA, GLA, kwasy linolowy i linolenowy, biotyną, D-panthenol,DL-alfa tokoferol. Firmy ScanVet. Ważność do stycznia 2011, przechowywany w lodówce, prawie nie używany. Może przydałby się kiciuni? Mam wysłać?
Wystawiam bazarki. Tylko tyle na razie mogę. Aż mi głupio.
Obrazek
Obrazek

kirke18

Od: Pt mar 31, 2006 10:17

Post » Wto wrz 29, 2009 16:35 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

W imieniu Fredzi, bardzo dziękujemy! za każdy rodzaj wsparcia, nawet za ciepłe słowa! szczerze powiedziawszy, wczoraj byłam po prostu w szoku... mieszanina odrazy, obrzydzenia (zapach! tak ta kupa śmierdzi!!! i wygląd łysego pomarszczonego kota, siniejącego z zimna, chłodnego i jeszcze ten ogon gorszy od szczurzego... i odparzenia...) i rozpaczy, a jeszcze jak kota wspięła się na mnie i zaczęła mruczeć z zadowolenia... ale i jęczeć przy dotyku tyłeczka czy nóżek... dziś Fredzia budzi we mnie jeszcze tkliwość... jest ciepła i ma taką delikatną skórkę, zamszową jakby... z charkateru to naprawdę wspaniała kotka! potrafi sobie siedzieć i z lekką dezaprobatą popatrywać na człowieka... albo z zaciekawieniem pewnym... tym spojrzeniem sfinksa... tylko czekać, aż zada zagadkę...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto wrz 29, 2009 16:42 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Jeżeli cuchnie to są chore jelita. To też potwierdza moje przypuszczenia co do celiakli. Czy w jedzonku który dostaje jest laktoza?
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Wto wrz 29, 2009 17:07 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Jakby co to mam dostęp do karm weterynaryjnych RC
Na PW.
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Wto wrz 29, 2009 17:12 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

kirke18 pisze::evil: nie wiem czy bardziej jestem wściekła na "ludzi" czy serce mi się kraje jak patrzę na kocinkę :cry:
ostatnio zachwycona jestem łysolkami, to co zobaczyłam... jest straszne
Mam "Specjalistyczny preparat dla zwierząt hodowlanych" EFA Olie- naturalny preparat wspomagający leczenie chorób skóry, zawiera: EPA, DHA, GLA, kwasy linolowy i linolenowy, biotyną, D-panthenol,DL-alfa tokoferol. Firmy ScanVet. Ważność do stycznia 2011, przechowywany w lodówce, prawie nie używany. Może przydałby się kiciuni? Mam wysłać?
Wystawiam bazarki. Tylko tyle na razie mogę. Aż mi głupio.

Nie wiem, czy teraz można jej podawać jakiekolwiek preparaty tego typu, najpierw trzeba doprowadzić trawienie do porządku.
Biedna malutka, serce się kraje na plasterki :cry:

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Wto wrz 29, 2009 17:17 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

wiadomo juz jakie sa wyniki badan??? Nie moge przestac myslec o Kici:( ciagle widze ja w tej misce z woda:(
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto wrz 29, 2009 17:21 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Zofia&Sasza pisze:Przerażające. Popłakałam się w kawiarence internetowej. Jedno mnie męczy, czy tej osoby u której kocia doszła do takiego stanu nie da się pociągnąć do odpowiedzialności? Przecież to jest jawne łamanie Ustawy o Ochronie Zwierząt. Mogę - jeśli chcecie - posprawdzać u wetów, w Warszawie, czy ktoś tę kocinę zna. Jakby to było potrzebne - dajcie znać.
Wpłacę coś na kicie w połowie miesiąca, bo teraz jadę na resztówkach, niestety. I wrzucę jej wątek do podpisu na dogomanii. Nieustające głaski dla Fredzi (od kiedy po ciemku pogłaskałam Black Velveta z Krężela to mnie już nic w tej mierze nie ruszy). Trzymamy za nia kciuki i ja i dewonek Frodzio i Lulu&Maguś.

Proponuję zgłosić sprawę odpowiednim organom, to jest katowanie zwierzęcia. Na zdjęciu w misce ona jest przezroczysta, po prostu mnie wmurowało :cry: :cry: :cry: Jak możmna doprowadzić zwierzę do takiego stanu? Pani powinno się przypieprzyć taką karę, że przez rok by równie schudła.
Jak schłowo honoru, zabiłabym własnymi rękami takiego okrutnego człowieka. A okrucieństwo jest karalne.

Przykro mi, w tym miesiącu nie pomogę, jestem po walce z pp i jestem bankrutem...
Dam linka, gdzie będę mogła.
Tak bardzo mi wstyd, że jestem człowiekiem...
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto wrz 29, 2009 17:24 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

Jak zdrowie koteczki? Jestem zszokowana... Jak ona to znosi? jak się czuje? walczy? poprawa choć minimalna jest?

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Wto wrz 29, 2009 17:25 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto wrz 29, 2009 17:31 Re: Dwuletnia sfinksowa koszmarka! Pomóżcie ją uratować!

http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4234555 założyłam jej wątek na kafeterii
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

[poprzednia][następna]