ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2009 16:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Ola - jest 10 kotów w potrzebie
MiNutka już jest po badaniu, wszystko jest w porządku, nie ma zagrożenia dla niej - też dzięki pomocy cioteczek z miau i bazarkowi
Przed chwilą właśnie dzwoniła Pani Doktor z kliniki Dr Garncarza, z informacjami na temat ewentualnego wszczepienia MiNutce implantu w oczodół, ale powiedziała, że to nic pilnego, bardziej dla kosmetyki niż z potrzeby, jak nie będę jej chciała stresować, to bez tego implantu też się obejdzie.
Tak więc MiNutkę możesz zdjąć z listy potrzebujących :)

A pieniądze z bazarku już przelane. W wolnej chwili przygotuję następny bazarek.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Wto wrz 29, 2009 7:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Witam.

Pilnie szukam choćby tymczasu, dla kotka który jest po zabiegu usunięcia oczka, a do tego drugie też jest nie w pełni sprawne.
Przebywa w lecznicy a jak się nic dla niego nie znajdzie, to wróci na ulicę. :cry:
To dwu letni czarny, przyjazny kocurek, który w dzieciństwie przeszedł kk.

Przyklejam tekst z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=99457&start=0

CoolCaty pisze:Malutki po zabiegu czuje się dobrze. Je tylko w nocy, jest roszkę płochliwy, ale lubi głaskanie, główkę podstawia i grzbiecik wypina, żeby go miziać. Słodki jest i delikatny.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Błagam w jego imieniu o pomoc. :cry:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto wrz 29, 2009 9:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Selenga pisze:Ola - jest 10 kotów w potrzebie
MiNutka już jest po badaniu, wszystko jest w porządku, nie ma zagrożenia dla niej - też dzięki pomocy cioteczek z miau i bazarkowi
Przed chwilą właśnie dzwoniła Pani Doktor z kliniki Dr Garncarza, z informacjami na temat ewentualnego wszczepienia MiNutce implantu w oczodół, ale powiedziała, że to nic pilnego, bardziej dla kosmetyki niż z potrzeby, jak nie będę jej chciała stresować, to bez tego implantu też się obejdzie.
Tak więc MiNutkę możesz zdjąć z listy potrzebujących :)

A pieniądze z bazarku już przelane. W wolnej chwili przygotuję następny bazarek.

Bożenko,bardzo sie cieszymy,ze MiNutka już lepiej sie czuje i z całego serca dziękujemy za pieniazki z bazarku i tą decyzje.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto wrz 29, 2009 10:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

ten czarnuszek jest w Łodzi, jak mniemam, skoro jest u CC; daje go do galerii na nk i na pierwsza , sprawa jest pilna, popytam znajomych w Łodzi, jak stoją z dt

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 10:10 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

radźcie , co robić :(

kandydaci na wrzesień do wsparcia:

reasumując mamy tak na wrzesień:

Zezik u piccolo viewtopic.php?f=1&t=98904
Obrazek

kotek u p. Wiesi (przeniesione z sierpnia)-meggi 2 może ma już jakies informacje Obrazek

MiNutka u selengi viewtopic.php?f=20&t=99304&p=4863542 Obrazek- selenga scedowała wsparcie dla MiNutki na inne kotki, dziekujemy :D

biały kotek u kotiki /Kubuś viewtopic.php?f=1&t=99412 Obrazek[/url]

Piratek u Akimy Obrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100744&p=4969200#p4969200

białostocki krecik z kotkowa :
viewtopic.php?f=1&t=99030&start=435
Obrazek

Piotrus u panny_martyny
Link do wątku: viewtopic.php?f=1&t=99859
Obrazek

Kacperek u formici Obrazek

Śnieżek, viewtopic.php?f=13&t=100460
Obrazek

dymny kotek z 1 strony, przebywający w szpitaliku viewtopic.php?f=13&t=98336&start=45
Obrazek

oraz kotka z tego watku :http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=99988 kontakt novena Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 29, 2009 12:36 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 10:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

O Mamo, tyle tego nieszczęścia:((
Wydaje mi sie, że trzeba podzielic te wszystkie biedaki na 2 grupy: te, które potrzebują pomocy już w tej chwili, jak najszybciej i te, które potrzebują wsparcia ogólnie. Ale są już bez zagrożenia. Tylko nie wiem jakie powinny byc kryteria:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto wrz 29, 2009 12:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

no właśnie, Lidko, dlatego posilam, aby może wypowiezieli sie opiekunowie kotków, Selenga odpowiedziała na apel; postaram sie jeszcze pozaglądać do wątków kandydatów i wyczytac , jak wyglada sytuacja na dzis, bo juto juz koniec mieisaca i należałoby ogłosic werdykt

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 12:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

novena pisze:Czas skrobnąć parę słów o bohaterce tego wątku :wink:

Wczoraj zaliczyłyśmy kolejną wizytę u weta.Nika ,poza okiem oczywiście,jest klinicznie zdrowa,dostała prawdopodobnie już ostatni zastrzyk antybiotyku teraz tylko będziemy zakraplać oczko.Od dziś odstawiłam też Naclof bo po tygodniu aplikowania wyraźnie zaczął malutką drażnić,po zakropleniu gwałtownie reagowała,piszczała i tarła łapką.
Koteczka jest bardzo energiczna i wesoła,już podbiła serca wszystkich domowników,nawet mój sceptycznie nastawiony ojciec codzień do niej zagląda,głaszcze i mówi "oj ty biedaczko,co cię spotkało,tak mi cię szkoda" itd. i kontroluje mnie z wizyt u weta 8O :wink:
Mała wcina aż miło,cały czas jest na convie mięsnym i instant.Waga z wczoraj 50 dkg,to chyba nieźle co?
Wetka stwierdziła,że można już pozbywać się robali,dostałyśmy vetminth i jutro podamy.

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 12:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Monika pisze:Tereska zabiera dzis kociaki z lecznicy.

Dymne rodzenstwo i maluszek z chorym oczkiem sa podopiecznymi fundacji.

Prosze o zamkniecie watku.

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 12:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

_bubu_ pisze:Oczko Śnieżka zdecydowanie się poprawiło :) oczywiście leczenie jeszcze długo potrwa ale przynajmniej widmo usuniecia oczka narazie się oddaliło :)

Śnieżek dalej nie ma nawet dt :(

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 12:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

na wieści o innych kotkach czekamy, moja propozycja pomocy:
Piratek u Akimy (trudna sytuacja,zespól chorób)
Krecik z kotkowa białosktockiego (trudna sytuacja, duzo futerek)
Kacperek z Szarej Przystani , kontakt formica (duzo futerek)
i zobowiazanie przeniesione z sierpnia -kotek u p. Wiesi kontakt meggi2

alessandra

Post » Wto wrz 29, 2009 12:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Z poprzedniego miesiaca przeniesiony był też Zezik, a DT prosił o wsparcie.
Nie wiem, na ile poprawiła się sytuacja u Piotrusia - z braku finansów czeka na operację, która powinna być jak najszybciej.
Śnieżek też ma trudną sytuację, każdy dzień jego pobytu w lecznicy jest płatny.
Nie wiem, co z Kubusiem, bo chwilowo brak kontaktu...

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 29, 2009 13:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jestem za. :D alessandra to było dobre posuniecie :D
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto wrz 29, 2009 13:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Aktualna informacja o Piotrusiu:
panna_martyna pisze:Pieniędzy na operację jeszcze nie udało się uzbierać,nie wiem ile dokładnie brakuje,jutro się przejdziemy z TŻem do banku. Nie mogliśmy wcześniej bo pracuje on do późna a ja w brutalny złodziejski sposób zostałam pozbawiona wszystkich dokumentów,kart bankowych itd.
Jutro napiszę ile dokładnie już jest.

Bazyliszkowa

Post » Wto wrz 29, 2009 14:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

zatem mamy tak:
1)Piratek u Akimy (trudna sytuacja,zespól chorób)
2)Krecik z kotkowa białosktockiego (trudna sytuacja, duzo futerek)
3)Kacperek z Szarej Przystani , kontakt formica (duzo futerek)-
zobowiazanie przeniesione z sierpnia -kotek u p. Wiesi kontakt meggi2
4)Zezik -zobowiazanie przeniesione z sierpnia
5)Śnieżek
6)Piotruś

jesli poczekamy na pieniazki z bazarków , moz edamy radę :ok:

alessandra

[poprzednia][następna]