BANDA KULAWEGO - DO ZAMKNIĘCIA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 29, 2009 7:06 Re: BANDA KULAWEGO - Femcia - po zabiegu. Trzeźwiejemy.

A teraz raport poranny.
Po wczorajszym zabiegu nie został nawet ślad. Femcia wytrzeźwiała, już włączyła zwykłego szwendacza. Śniadanko przebiegło już za starych, dobrych czasów: łyżeczka mokrego renala i pół miseczki chrupków :D Trzeszczało w ząbkach tak, że aż blok się trząsł w posadach :lol:

Próbowałam zajrzeć do paszczy femcinej, ale stanowczo odmówiła współpracy. Dalej zatem nie wiem, który ząbek zniknął i jak wyglądają pozostałe.
Pogoda dzisiaj paskudna, ciemno, buro i deszczowo, spodziewam się więc, że Szczypiorki zaraz pójdą spać, dając mi tym samym święty spokój.
Milusia ma znowu zawalony nosek. Dziś pójdę kupić nowe opakowanie wody morskiej, żeby nosek przeczyścić. Bo objawów przeziębienia nie widzę, więc pewnie ten specyfik załatwi problem. Stosujemy bowiem zasadę, że przy noskowych infekacjach Milusi najpierw stosujemy wszystkie domowe sposoby, na które pozwoliła wetka, a dopiero, jak one nie zadziałają, lecimy do wetki. Wiadomo, z Milusią trzeba niestandardowo.

EDIT: w związku z wyrażanymi w tym wątku wątpliwościami co do mojej równowagi i potrzeby trzeźwienia, to dementuję stanowczo te paskudne plotki, jakobym wczoraj była napruta jak bąk :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto wrz 29, 2009 7:37 Re: BANDA KULAWEGO - zagrożenie PNN, czyli czym karmić.

I jeszcze fotograficzne wspomnienie z wczoraj.

Tak wyglądała biedniutka, pijana Femcia futrzasta :D
Obrazek

Wieczorem Koral wywalił kosz z brudną bielizną, a następnie w nim na chwilę zamieszkał:
Obrazek

Potem nastąpiła zmiana warty :D
Obrazek
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 29, 2009 8:53 Re: BANDA KULAWEGO - zagrożenie PNN, czyli czym karmić.

Bo kosz z brudami to taki bardziej wygodny jest... :lol: Swój musiałam obciążyć - wrzuciłam na dno kilka paczek szkła - bo też co chwilę leżał.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto wrz 29, 2009 11:33 Re: BANDA KULAWEGO - zagrożenie PNN, czyli czym karmić.

Siku dalej nie ma, to znaczy, nie widziałam, że robi :evil:
Mam pytanie: czy jeśli nerki siadły, to kot dalej ma apetyt, domaga się żarcia i ma włączonego szwendacza? Czy to jakoś po kocie widać?
Gotowa jestem wsiadać w samochód i jechać do wetki. Ale jak się okaże, że pęcherz pusty, to będzie obciach.
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 29, 2009 11:44 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

Anetko, a nie jestes w stanie pomacac brzuszka?
teoretycznie mozna wyczuc pelny pecherz. Femcia pije??
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Wto wrz 29, 2009 11:44 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

a jestes pewna ze nie zrobila siku?? Kurczaki a pije i je juz normalnie? jezeli tak, to chyba powinna juz se siknac.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto wrz 29, 2009 11:49 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

Ja bym jeszcze nie panikowała - je i pije normalnie?
Obrazek

kinga w.

Post » Wto wrz 29, 2009 11:56 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

je baaardzo normalnie.
Głupio mi lecieć do wetki, bo Femcia mogła robić siku np. w nocy.
Zachowuje się też zupełnie normalnie.
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 29, 2009 11:58 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

To poczekaj, popatrz czy walnie boba, daj jeść ile zechce... Kłakowi po operacji metabolizm ruszał... Czekaj... Prawie dobę! Sikanko co prawda się polewało samodzielnie, ale koopal był dość długo zawieszony. No i jeść nie bardzo chciał.
Obrazek

kinga w.

Post » Wto wrz 29, 2009 12:07 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

Łatwo powiedzieć: poczekaj na kupę. Muszę wyjść z domu, a skąd będę wiedziała, czy kupa w kuwecie jest jej?
Femcia żre, a nie je, łazi po domu, zachowuje się normalnie zupełnie. Tylko, że nie WIDZIAŁAM, jak robi siku. I się boję.
Wymacać brzuszka też nie dam rady, bo ona ma dużą warstwę tłuszczyku :oops: Brzuszek wymiętoliłam (ta gooopia motorki włączyła, bo myślała, że to głaski), jest miękki. Ale nie sądzę, żebym umiała cokolwiek wyczuć, nawet, gdyby pęcherz był twardy.
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 29, 2009 12:10 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

A wydzielenie jednego pomieszczenia tylko dla niej z kuwetą też na wyłączność?
Obrazek

kinga w.

Post » Wto wrz 29, 2009 12:12 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

Femcia spokojnie. Po narkozie moze byc wolniejszy metabolizm. Ja mysle ze siku bylo. A jak nie bylo to bedzie. Kupa bedzie jutro:) Wiem, ze to latwo mowic. Wiem, ale wszystko bedzie dobrze. W zwiazku z tym ,ze Femcia jest pod baczniejsza obserwacja niz zwykle Twojego Czujnego Oka, to wydaje Ci sie ,ze nic nie jest tak jak zwykle. A wszystko powoli wroci do normy:)
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto wrz 29, 2009 12:14 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

kinga w. pisze:A wydzielenie jednego pomieszczenia tylko dla niej z kuwetą też na wyłączność?
Boszszsz, Kinga, łatwiej byłoby mi na weekend na księżyc skoczyć :roll:
Obrazek

Femka

Post » Wto wrz 29, 2009 12:16 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

T
Edit:

Siku na pewno było. Trzeba brać pod uwagę, że Femka jest w zasadzie na suchym, więc siku pewnie tak nie najczęściej (trochę wody w organizmie musi zostać).
Ostatnio edytowano Wto wrz 29, 2009 12:19 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto wrz 29, 2009 12:18 Re: BANDA KULAWEGO - siku po narkozie - pytanie!!!!!!!!!!!!!

aga9955 pisze:Femcia spokojnie. Po narkozie moze byc wolniejszy metabolizm. Ja mysle ze siku bylo. A jak nie bylo to bedzie. Kupa bedzie jutro:) Wiem, ze to latwo mowic. Wiem, ale wszystko bedzie dobrze. W zwiazku z tym ,ze Femcia jest pod baczniejsza obserwacja niz zwykle Twojego Czujnego Oka, to wydaje Ci sie ,ze nic nie jest tak jak zwykle. A wszystko powoli wroci do normy:)

Pocieszam się myślą, że do wyrwania zęba nie miała podanej bardzo głębokiej narkozy, a zabieg robiła NASZA wetka. Pomijając jej wiedzę i doświadczenie, to ona Femcię zna jak własną kieszeń.
Zatem wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że Femcia musiała siku robić. Tylko dlaczego nie poczekała na mnie?????? :evil:
Nic, jestem w domu do 14, potem na 3 godziny muszę wyjść. Wrócę o 17, jak zobaczę patologiczne zachowanie koteczki, to jeszcze zdążymy do wetki.
Obrazek

Femka

[poprzednia][następna]