CK Blade-super inteligentna kotka szuka DS !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob wrz 26, 2009 8:56 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Marcela, chyba nie ma powodu, zeby bylo Ci przykro z powodu tego co tu czytasz. Wydaje mi sie, ze kazdy cos tam usiluje Ci podpowiedziec (intuicja lub doswiadczenie) i na pewno wszyscy czytajacy chcieliby pomoc tylko nie maja jak. :-(
Taka specyfika tego forum, ze jestesmy albo zakoceni albo przekoceni. :-(
Rozumiem Twoj problem, sama mam 3 tymczasy, ktore musze izolowac (jeden z FIV musi byc osobno a dwojka bojowych, ktore bija moje koty siedzi razem w lazience i walczy juz "tylko" ze soba). Wiem jak mozna miec dosyc ustawiania wszystkiego pod koty, zwlaszcza jak brakuje juz pomieszczen.
W zeszlym roku cwiczylam psychotropy u kota, nie bylo lepszego wyjscia. W nowym domu nie ma potrzeby, ale u mnie nie dalo sie zyc bez prochow. I tylko dlatego pozwalam sobie na taka sugestie, zeby sprobowac i w przypadku Blade. Decyzja nalezy do Ciebie, Ty znasz sytuacje najlepiej.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie wrz 27, 2009 9:59 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Dokładnie marcela to co napisała Agneska - nie piszemy tego, żeby było Ci przykro. Przecież wiesz, że dokładnie znam Twoja sytuację i wiem, że robisz to co w Twojej mocy. Tu chodzi o przyszły domek dla Blade. To nawet nie musi być niezakocony dom. Ona u Adrii dogadała się z kotami. Ważne jest jakie podejście maja inne koty to nowego nabytku. U nas koty są przyzwyczajone do tego, że ciągle coś dochodzi i odchodzi. Koty, które nie są jedynakami z większych grup zazwyczaj tolerują inne koty.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Nie wrz 27, 2009 17:15 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

mi jest przykro że nie umiem jej pomóc - tak to jest kiedy sie pisze i wysyła bez czytania :oops:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Pon wrz 28, 2009 21:27 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

O dziś wszyscy zapomnieli o Blade i spadła gdzieś daleko, a tak bardzo potrzebuje domku na już :(

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Wto wrz 29, 2009 8:02 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

ja nie zapominam o Blade...

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Wto wrz 29, 2009 8:56 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Tez o niej pamietam.Ale u mnie wszystkie futra chore.
Myslami jestem przy koteczce.Ale bezsilnosc tak boli o ciazy!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto wrz 29, 2009 10:39 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

są coraz zimniejsze noce i zaczęło dziś padać - wprawdzie balkon osłonięty i koszyczek dobrze zabezpieczony ale nie mogę patrzeć jak ona siedzi na tym balkonie - zostawiam otwarte okno więc zawsze może wejść - staram się zamykać resztę towarzystwa żeby się nie bała wejść do domu - są dni że mogę ja pogłaskać kiedy je ale są i takie że ostrzega - nie rusz mnie więc nie ruszam :? a Filipem i Kirą jakoś sobie radzi - znaczy ignorują się ale Lafi i Tekla to masakra - na zmianę jej pilnują - jedno śpi to drugie siedzi przy oknie potem zmiana i tak w kółko - normalnie jak stała staż :evil:

marcela35

Post » Wto wrz 29, 2009 16:09 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Marcela, jeśli to po tym, co ja napisałam zrobiło Ci się przykro - to bardzo Cię przepraszam. Nie takie miałam intencje. Ty jesteś jedyną osobą, która póki co daje Blade szansę. Taką, jaką możesz. I za to wielkie dzięki.
Trochę rozumiem co czujesz - Meli mojej tymczasowej też nikt nie chce, teraz tym bardziej.
Mimo, że dla mnie przestała być agresywna, ba, nawet co poniektórzy goście mogą ją co nieco pomiziać.

Domki, nie bójcie się trochę popracować aby zyskać zaufanie Blade. Warto.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Wto wrz 29, 2009 16:23 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

marcela35 pisze:mi jest przykro że nie umiem jej pomóc - tak to jest kiedy sie pisze i wysyła bez czytania :oops:

już jej pomogłaś - wzięłaś ją do siebie wiedząc, że lekko nie będzie
" Nie zamieniaj serca w twardy głaz póki jeszcze serce masz"
Lombard

Alama

Od: Pt lip 07, 2006 18:50

Post » Wto wrz 29, 2009 20:02 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Z balkonu po dom! Hopsaj, mała :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto wrz 29, 2009 22:42 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Marcela, a czy możesz wstawić na balkon styropianowe pudło? Ja mam takie postawione dla ogrodowych i osiedlowych dziczków i bardzo chętnie się tam chowają jak robi się zimno. Domyślam się, jak serce Cię boli, że ona jest tam nie tylko sama, ale i na zimnie. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto wrz 29, 2009 23:30 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Marcela, jeśli tylko masz możliwość jej podawać krople Bacha (4 razy dziennie, niekoniecznie w równych odstępach), to przygotuję je dla niej na podstawie tego, co piszesz i wyślę do Ciebie jutro (podaj mi w w takim wypadku adres na pw). Myślę, że ona ma niewiele do stracenia. :(
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro wrz 30, 2009 9:48 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

Ryska - ona jest już po kuracji - na balkonie ma wstawiony koszyczek w środku wymoszczony polakiem, na zewnątrz koszyczka obłożona cieplutkim grubym złożonym w dwa koce, potem folią a dziś w nocy dorzuciłam jeszcze jeden gruby koc i jeszcze jedna folię

ale dziś Blade jedzie do :aniolek: - tam będzie miała swój kont i czas - nie oddałabym jej i jakoś byśmy przeszły z balkonu do domu ale ja nie mogę - moja Mama ma bardzo złe rokowania i mało czasu i ja muszę wyjechać - to trudny czas dla nas i nie dam rady walczyć o nie obie :crying:

marcela35

Post » Śro wrz 30, 2009 10:22 Re: CK Blade-nikt jej nie chce, eutanazja ? ( s.15)

gdzie jedzie Blade?

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

[poprzednia][następna]