Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
PcimOlki pisze: Po oświetleniu lampą, lewa źrenica zwęża sie słabiej.
Gdyby nawet gdzieś wcześniej przywaliła, zostałby jakiś ślad lub bolesność. Nie ma nic.
PcimOlki pisze:Motodrama pisze:Nie jest żadna złośliwość, ale jeśli masz jakieś skojarzenie to je wyłuszcz. Moja Kela tak ma zwykle. Może nie drastycznie - ale po wypadku (tragicznym w skutki) myślałam że coś jej będzie nawracało.
Nic nie kumam - napisz jeszcze raz z uwzględnieniem ułomności czytających.
mziel52 pisze:Lepiej kotkę pokazać neurologowi. Specjalista potrafi fachowo sprawdzić, czy kot ma prawidłowe odruchy; dopiero jak by coś było nie tak, to skieruje na szczegółowe badania.
iceangel pisze:.... a może początek jakiegoś cholerstwa, któremu ukręcisz łeb zawczasu.
....
...Anizokoria MOŻE być objawem choroby, ale NIE MUSI. Sam znam paru ludzi z
taką idiopatyczną anizokorią, a jeszcze więcej takich osób widziałem
jako lekarz....
PcimOlki pisze:Mnie osobiście niepokoi ten objaw u Pcimki w powiązaniu z widoczną na zdjęciach czarną plamką na nosku. Takie zaczernienia ma ona również na wargach i jest to proces bardzo powoli postępujący od wielu lat. Wetka oglądająca to 2 lata temu, stwierdziła, że jest to naturalna pigmentacja, a nawet jeśli jest to coś, czego nie będę nazywał po imieniu, innego, to jest to absolutnie nieoperacyjne i nic się nie da z tym zrobić. To ostatnie określiła jednak jako bardzo mało prawdopodobne.
PcimOlki pisze:- może być objawem ... innych chorób, takich jak kiła.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 52 gości