Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderatorzy: DoBo, Moderatorzy

Post » Nie wrz 27, 2009 16:30 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

nie wazne w jakim miescie, wazne ze w Polsce :)

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Nie wrz 27, 2009 17:32 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Basia_D pisze:nie wazne w jakim miescie, wazne ze w Polsce :)

dokładnie tak, w chwili obecnej trwa tzw. szczegółowe rozpoznanie terenu 8), poza dobrymi drogami, koleją, lotniskiem i bazą hotelową, ogromnie ważne jest również miejsce wystawy, czyli hala sportowa bądź targowa, jej powierzchnia z możliwością ustawienia ogromnego ringu z wybiegiem, miejsca parkingowe i cała infrastruktura jaką oferuje, tak aby wszystkie nasze pomysły już te narodzone i te jeszcze nie narodzone ziściły się - cierpliwości :wink:
Ave

Post » Nie wrz 27, 2009 19:07 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Basia_D pisze:nie wazne w jakim miescie, wazne ze w Polsce :)

dokładnie :mrgreen: Dojedzie się gdzie trzeba
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Nie wrz 27, 2009 22:01 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Bardzo się cieszę ze Światówki w Polsce :lol:

No cóż Warszawa stolicą Polski i jak dla mnie doskonałe miejsce, ale czuję w kościach, że Poznań zostanie Stolicą Światowej wystawy :mrgreen:

ragbastet

Od: Śro wrz 10, 2008 12:05

Post » Nie wrz 27, 2009 23:03 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Nie jestem z Paznania, ale uważam , że jest to najlepsze miejsce z możliwych...Duże hale, zaplecze gastronomiczne, parkingi, baza hotelowa...Kilka lat temu poradzili sobie z jedną z największych światowych wystaw psów, po 5 tysięcy psów dziennie czyli 20 tys. psów przez 4 dni na 80 ringach, pochwał dla Polski za organizacje było mase, więc z kocią światówką także Poznań sobie poradzi, bo ileż może być kotów 2 tys?
Łódź - odpada - bo każda hala jest za mała, w dodatku nie ma hoteli.
Kielce - odpada - w tym roku część targów podono się spaliła, no i nie ma hoteli, dojazdu
Katowice - odpada całkowicie - oprócz bliskiego lotniska to nic nie mają. Targi katowickie w zasadzie nie mają hali, bo się zawaliła pod ciężarem śniegu (wystawa gołębi), wstyd zapraszać gości ze świata
Kraków - może - jak zbudują te hale targowe o których piszecie to może być...na dzień dzisiejszy to nie
Wrocław - odpada - chcecie w Hali Ludowej światówke???
Warszawa - hmmm.... - no nie wiem czy byłoby odpowiednie miejsce

Byłam na wielu Targach w całej Polsce i tylko Poznań na dzień dzisiejszy jest moim nr 1 :wink:

Świtezianka

Od: Czw kwi 10, 2008 15:33

Post » Pon wrz 28, 2009 6:58 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Kielce pomimo pożaru nawet w tym roku nie odwołały żadnych targów, to za dwa lata zapewne tez by sobie dały radę ;) No ale nie ma lotniska, to fakt.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon wrz 28, 2009 13:27 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Koty wystawiane na WWS muszą przejść wcześniej, ściśle określone regulaminem wystawowym FIFe, kwalifikacje na wystawach, a najpiękniejsze z nich wyjadą z najbardziej prestiżowymi tytułami – Zwycięzcy Świata.

czy ja moge zapytaco co chodzi? czy kot musi cos wczesniej na wystawach osiagnac itp?

Troche nie rozumiem?
:ryk:

Świtezianka tez jestem za Paznaniem!
No ewentualnie W-wa ale chyba stadionu nie wybuduja do 2011 :ryk: Bo nigdzie indziej sie raczej nie zmieścimy w stolicy.

Amusia

Od: Śro wrz 10, 2008 6:52

Post » Pon wrz 28, 2009 13:33 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Amusia pisze:Koty wystawiane na WWS muszą przejść wcześniej, ściśle określone regulaminem wystawowym FIFe, kwalifikacje na wystawach, a najpiękniejsze z nich wyjadą z najbardziej prestiżowymi tytułami – Zwycięzcy Świata.

czy ja moge zapytaco co chodzi? czy kot musi cos wczesniej na wystawach osiagnac itp?

Troche nie rozumiem?

Świtezianka tez jestem za Paznaniem!
No ewentualnie W-wa ale chyba stadionu nie wybuduja do 2011 :ryk: Bo nigdzie indziej sie raczej nie zmieścimy w stolicy.

po pierwsze czytaj regulamin

http://felispolonia.eu/doc/r_wystawowy.pdf

koty, które w ciągu 13 miesięcy poprzedzających wystawę osiągną następujące wyniki:

Kocięta 3-6 miesięcy - jeśli w ciągu tych 13 miesięcy otrzymają BIV lub Nom BIS lub 3xEX1.

Dodatkowe zasady dla klasy 12 (kocięta 3-6 miesięcy):
Kocięta w wieku 3-6 miesięcy mogą uczestniczyć w wystawie światowej w klasie 12, jeśli otrzymały przynajmniej 1xEX1, zasada ta obowiązuje jedynie dla klasy 12.

Mlodzież (6-10 miesięcy) - jeśli otrzymają w ciągy tych 13 miesięcy BIV lub Nom BIS lub 3xEX1

Koty dorosłe - jeśli w ciągu tych 13 miesięcy otrzymają :
- BIV lub
- Nom BIS lub
- posiadają tytuł IC, IP lub wyższy lub
- kot dorosły, który uzyskał wyniki kwalifikujące go do udziału w wystawie światowej w kategoriach wiekowych 3-10 miesięcy w ciągu tych 13 miesięcy.

Koty domowe (klasa 14) - jeśli uzyskały w ciągu tych 13 miesięcy Nom BIS w kategorii kotów domowych.

--------------------

po drugie Świtezianka napisała, że nie jest z Poznania :roll:
http://www.kocieforum.pl (MCO i nie tylko ...)
Obrazek
"Tajemnica sukcesu: mieć pod ręką jakiegoś Smoka" ze Shrek'a http://mco-kocury.manifo.com/
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=84343&hilit=Smok+i+amor

sunshain

Od: Nie lis 16, 2008 17:36

Post » Pon wrz 28, 2009 13:35 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Amusia pisze:Troche nie rozumiem?

Jestes dzisiaj wyjątkowo skromna :roll:
Ostatnio edytowano Pon wrz 28, 2009 14:57 przez Salami, łącznie edytowano 1 raz

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Pon wrz 28, 2009 14:36 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

A ja nie napisałam ze jest z Poznania tylko ze tez jestem za P.

Salami - jaka jestem? bo nie rozumiem... - boże ja znowu czegoś nie rozumiem... buahha :ryk: to jakaś klątwa..

Amusia

Post » Pon wrz 28, 2009 14:59 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

teraz lepiej? czy teraz zrozumiałaś?

Salami

Od: Sob lis 25, 2006 22:43

Post » Pon wrz 28, 2009 15:17 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Amusia mnie dobrze zrozumiała i dobrze odpisała na mojego posta...
Nie rozumiem całego zamieszania 8O

Poznań byłby najlepszy, jeżeli jednak Targi nie będą miały wolnego terminu w 2011 to wielka szkoda i pewnie nie lada problem

Świtezianka

Od: Czw kwi 10, 2008 15:33

Post » Pon wrz 28, 2009 22:24 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Świtezianka pisze:Nie jestem z Paznania, ale uważam , że jest to najlepsze miejsce z możliwych...Duże hale, zaplecze gastronomiczne, parkingi, baza hotelowa...Kilka lat temu poradzili sobie z jedną z największych światowych wystaw psów, po 5 tysięcy psów dziennie czyli 20 tys. psów przez 4 dni na 80 ringach, pochwał dla Polski za organizacje było mase, więc z kocią światówką także Poznań sobie poradzi, bo ileż może być kotów 2 tys?
...
Wrocław - odpada - chcecie w Hali Ludowej światówke???

Byłam na wielu Targach w całej Polsce i tylko Poznań na dzień dzisiejszy jest moim nr 1 :wink:

Witam!!
Może w Poznaniu na wystawie psów wszyscy wystawcy znaleźli miejsca noclegowe, ale niestety jeśli chodzi o targi POLAGRA 2008 to wolne miejsca noclegowe znajdowały się najbliżej 30-40 km od Poznania (chyba że ktoś zarezerwował nocleg pół roku wcześniej).
:twisted:
A co jest nie tak w Hali Stulecia we Wrocławiu??
Pozdrawiam
Anna Rej
Lucky Dragon*PL
www.luckydragon.pl
Obrazek

andzik

Od: Czw kwi 23, 2009 19:11

Post » Wto wrz 29, 2009 8:26 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Pół roku wczesniej??
Andzik co Ty za pierdoły opowiadasz.
Planuje się wyjazd, to sie rezerwuje hotel nie dwa dni przed przyjazdem, to chyba jest logiczne dla kazdego.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Wto wrz 29, 2009 10:49 Re: Wystawa Światowa w Polsce, 2011.

Hala Stulecia jest super ale nie wiem czy sie koty pomieszczą... chyba jak sie wystawi stoiska sklepowe na zewnatrz.

Amusia

[poprzednia][następna]