Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Anka pisze:No... wcina posty, napisałam, wysłałam i... nie ma![]()
To jeszcze raz:
Jutro zawiadomię OTOZ Animals, albo przez Izabelę, albo przez inne dziewczyny. Chodzi o to, żeby poszli tam ich inspektorzy. Bo tak jak pisała Jana - sprzedawać w Polsce koty w sklepie wolno, ale można się przyczepić do tego, w jakich warunkach i w jakim stanie zdrowia.
Anka pisze:Już im opinię napisałam, o taką:
"W sklepach należących do tej hurtowni sprzedawane są zwierzęta często chore, przetrzymywane w złych warunkach.
Dzisiaj w sklepie w Galerii Bałtyckiej był w sprzedaży malutki pers z zaklejonymi oczkami i zaropiałym noskiem, bardzo słabiutki, siedział w klatce.
Jakiś czas temu w sklepie przy Podwalu Staromiejskim króliki siedziały na zimnych płytkach na podłodze, odgrodzone płotkiem, bez żadnej ściółki.
Wstyd, że firma zajmująca się sprzedażą artykułów dla zwierząt nie potrafi tych zwierząt uszanować.
W tej sprawie powinny interweniować Organizacje prozwierzęce, a prawdziwi miłośnicy zwierząt powinni te sklepy omijać z daleka."
Tytuł: negatywna
Komentarz: nie polecam
O tych królikach to widziałam na własne oczy w ubiegłym roku
Anka pisze:No... wcina posty, napisałam, wysłałam i... nie ma![]()
To jeszcze raz:
Jutro zawiadomię OTOZ Animals, albo przez Izabelę, albo przez inne dziewczyny. Chodzi o to, żeby poszli tam ich inspektorzy. Bo tak jak pisała Jana - sprzedawać w Polsce koty w sklepie wolno, ale można się przyczepić do tego, w jakich warunkach i w jakim stanie zdrowia.
Poza tym, to już działanie na dłuższą metę - trzeba im maksymalnie ten proceder obrzydzić. Na Trójmiejskich stronach jest dział zwany Ranking. I tam są rankingi niemal wszystkich instytucji, także sklepów, z podziałem na asortyment. Ich sklepu nie ma, ale jest hurtownia Elba. Ta hurtownia ma kilka sklepów, w tym ten w Galerii Bałtyckiej. Tu jest strona rankingowa dla tej hurtowni:
http://www.trojmiasto.pl/elba-o5271.html
Można tam kliknąć "oceń" i napisać swoją ocenę. Nie pojawia się od razu, tylko po weryfikacji, po kilku dniach, ale negatywne oceny zamieszczają jak najbardziej. Ja zaraz tam piszę negatywną ocenę za te koty (to nie jeden raz). Możemy napisać takich ocen więcej. Zawsze im to trochę krwi napsuje i może chociaż coś zmienią żeby nie psuć sobie opinii.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Marmotka i 162 gości