Maluszek sam zrobił kupę! -własnie przygotowywałam Nan,a on zaczął płakać-otworzyłam kosz a tam kupal-długa brązowa kiełbaska! Umyłam go cieplutką wodą i dokładnie wytarłam flanelowa szmatka.Malec-bo to chłopak zjadł jakieś 7ml.
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz "Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"
Nie mam pojęcia o opiece nad takim maluszkiem, nie wiem ile on zjeść powinien, ile taki brzuszek może zmieścić? Kurcze, no tak, za spokojnie by było! Kasiu, a wiesz skad on może być? masz jakies inne kotki na osiedlu?
Kasiu, na biegunke świetnie działa Endiex, bez recepty w aptece (to jest nifuroksazyd pod inną nazwą), ja daje ok. 1/4 kapsułki do 3 razy dziennie, naprawde szybko zatrzymuje biegunke.
Kciuki ogromne trzymam, nic więcej nie moge pomóc
Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051 Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!
Ostatnio chowałam takie maluszki.Mleko jak przyrządzasz to daj o połowę wody mniej i od czasu do czasu dodaj troszkę żółtka i ciutkę masełka.Ja swoim dawałam jeść jak dawały znać,że są głodne.
Milenko-nie moge pisac,maluch ni chce spac,pospi 10 minut i łazi miauczac-pisze lewa reka,a dziewczyny mi ni odpowiedziały ile on powinien zjadac na raz.Prosze zapytaj szure,a ja poczytam-mam maluszka cały czas na rekach! Jolu,ale w jakim były wieku i co ile czasu dawać-o rozrabianiu mleka wiem-czytałam.
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz "Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"
Miały trzy tygodnie jak do mnie trafiły.Pierwsze karmienie miałam około 6.00,drugie 10.00-11.00,trzecie 14.00-15.00,czwarte koło 18.00 i piątena noc 21,00-22.00.Dawkę same sobie regulowały.Z czasem coraz więcej.
Ostatnio edytowano Sob wrz 26, 2009 21:01 przez jolab, łącznie edytowano 1 raz
Powinien zjadać teraz ok 10g. Jutro zważysz go i zobaczysz czy przybrał na wadze. Jak każde dziecko raz może zjeśc troszkę mnie, a drugi raz więcej. Ważne aby przybywał na wadze. Przybierać powinien od 8 - 18 g. dziennie. Ważenie zawsze o tej samej porze, wtedy Wiesz czy naprawdę przytył.
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!
Zapomniałam. W nocy też trzeba karmić ale w wiekszych odstępach czasu. W dzień co 2-2,5 godziny 1 nocy co 3-3,5. Ale zobaczysz czy wytrzymuje dłużej. Dzisiaj możesz mieć klopoty z nim bo on i bez mamy i bez znajomego cyca i na nowym mleczku.
Gdyby coś dzwoń o każdej porze 793 76 5030
Ostatnio edytowano Sob wrz 26, 2009 21:11 przez Szura-najmysi mama, łącznie edytowano 1 raz
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!