Moja gromadka-Lola, Pimpuś, ślepaczki w domkach:), nowe małe

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 24, 2009 19:38 Re: Moja gromadka - Pusia [']; dzidziusie pojechały do domku

Muszę sprostować co nieco: nie wsiadłam z nią z powrotem do auta, tylko niosłam na rękach do Tomka pracy. Młodzież idąca do szkoły patrzyła na mnie dziwnie... Ona się przytuliła i mruczała.
A jak z nią jechaliśmy po pracy, to wyglądała ciekawie przez okno, tuliła się, mruczała, ugniatała...
Już została zaszczepiona, na wszelki wypadek, mam dla niej stronghold, bo ma okropnego świerzba, i trzeba małą podtuczyć. Jest chuda, waży tylko 1,80 kg. Ma chyba uszkodzoną końcówkę ogonka, taką jakąś wykrzywioną. Nie jest zadbana, choć futerko ma rozkoszne.
Jest cudowna.

Poza tym Tomek był dziś u weta z Lolą i Andrzejkiem. Lola miała testy na felv i fiv, oba negatywne :P , a Andrzejek dostał na te nadżerki steryd i mamy mu podawać steryd w tabletkach przez kilka dni. Rachunek bardzo słony... :|

No i powiem krótko: Pucko, dziękuję! :1luvu: Cieszę się, że pojawiłaś się w wątku, no a za bazarek najserdeczniej dziękuję, bo cienko, cieniutko u nas... :?
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 24, 2009 20:33 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

a tak wieczornie to imię lili wzięło się z takiej jednej piosenki, jak ktoś sce to niech sobie odsłucha.... moje ulubione klimaty :D

http://w913.wrzuta.pl/audio/3I4xzWknNE4 ... li_marlene

ale pewnie wszyscy to znają w takiej czy innej wersji, :) to jakoś tak nie o kotach wyszło ale co tam :)

Bakeneko

Od: Wto cze 10, 2008 11:19

Post » Czw wrz 24, 2009 20:42 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

Piękna :1luvu: :love: :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw wrz 24, 2009 20:44 Re: Moja gromadka - Pusia [']; dzidziusie pojechały do domku

anita5 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek

To jest Lili. :D

Ale ślicznotka :D
I szczęściara... :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw wrz 24, 2009 21:43 Re: Moja gromadka - Pusia [']; dzidziusie pojechały do domku

anita5 pisze:A teraz już dawno obiecane fotki Eleliego, specjalnie dla Cioci Andziuli!
Dziś pozował.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ojej, a mnie nie było, 3 dni w pracy po 12 godzin..a tu takie foty :love: jaki On jest cudny :1luvu: :1luvu: :1luvu: to jego spojrzenie :love: dziekuję baaardzo :!:

andziula20

Od: Czw lip 26, 2007 22:03

Post » Pt wrz 25, 2009 8:22 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

Lili - magiczna szylkrecia :1luvu:
Ona juz wie jakie miała szczęście :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt wrz 25, 2009 8:32 Re: Moja gromadka - Pusia [']; dzidziusie pojechały do domku

anita5 pisze:Obrazek Obrazek Obrazek

To jest Lili. :D

Witaj Lili. Piękna jesteś :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob wrz 26, 2009 12:25 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

A jak tam Srebrny? Dalej taki spokojny?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Sob wrz 26, 2009 12:30 Re: Moja gromadka - Pusia [']; dzidziusie pojechały do domku

Bakeneko pisze:Jedziemy dziś do pracy, a na skrzyżowaniu, jednym z główniejszych w Cieszynie, biega zagubiona szylkretka-podrostek, no i Anita wyskoczyła z samochodu (jak profesjonalna łapaczka :D ), zabrała szylkrecie, szylkrecia jest teraz u weta, bo nie było co z nią zrobić, zawsze wozimy ze sobą pojemniczek a tu pech chciał i dziś go nie mieliśmy, kotek jest już bezpieczny, po pracy pojedziemy go zabrać od veta, to sie nasi zdziwią heheheh :D

O rety. Dopiero doczytałam.
Śliczna istotka, mam nadzieję, że szybko znajdzie dom.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob wrz 26, 2009 12:34 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

Kicia śliczna.
Miała dużo szczęścia...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob wrz 26, 2009 15:36 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

mahob pisze:A jak tam Srebrny? Dalej taki spokojny?

Tak, jest grzeczny. Zaliczył tylko wpadkę pt. atak znienacka na seniora rodu. To nie był dobry pomysł. Dziś jedziemy po nową flaszeczkę kropli Bacha do cioci Ryśki. :D Wolę nie ryzykować przerwy w podawaniu kropli.

Szylkretka Lili to cudo kocie. Szkoda, że nie mogę się dokocić. To kot ideał. Przytulasta, mizista, bodzie łebkiem, gada, nie ma z nią żadnych kłopotów, a koty moje traktują ją jakby mieszkała u nas od urodzenia. Jest tak słodka... I tak biedulka szukała pomocy u ludzi, stojących na światłach, tuliła się do nóg... Jaka jest jest historia? Skąd się tam wzięła?
Na domiar wszystkiego ja tak kocham szylkretki... Ta mania mi nie przeszła...
Mam problem ze zrobieniem jej ładnej fotki. Potrzebna jest do ogłoszeń. Jak focę moje osobiste szylkretki, to Allegra zawsze wychodzi ładnie, a Yasminka prawie nigdy. Lili też mi jakoś dziwnie wychodzi...

A ten, kto adoptuje Lili, będzie miał w domu cudeńko - nie tylko śliczne, ale i mądre.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Sob wrz 26, 2009 20:02 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

to ja Morfeusz. Pozdrawiam Srebrnego, bo ja tez jestem taki jakiś no....niezrównoważony.
Duża tak mówi i Kefir.
Ale ja całym sobą ciesze się, że mam dom, tylko jakoś tak nie umiem pokazać i jestem jeszcze bardziej zły na siebie i gryzę i Kefir ucieka i ja wiem , że ucieka bo nie chce się tak bawić, i ja lece za nim bo strasznie chcę bawić....
no taki jestem no....ale mruczę bardzo!
pozdrawiam Cię Srebrny!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob wrz 26, 2009 21:32 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

Srebrny to super kot. Taki... charakterny :wink: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Nie wrz 27, 2009 11:58 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

Potwierdzam, że Srebrny to super kot. Wczoraj dostał od cioci Ryśki kolejną buteleczkę kropli Bacha, za co najserdeczniej dziękujemy! :1luvu: Teraz się bawi, troszkę odpoczywa ( w łóżku, rzecz jasna), trochę na balkonie posiedzi - ogólnie czuje się świetnie i miło spędza niedzielę.

A teraz uwaga, będzie sporo fotek Lili, w której jesteśmy oczywiscie zakochani... 8) Ona przychodzi dawać buziaki... :love:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Ona ma taką rudą kreseczkę na pysiu... :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Nie wrz 27, 2009 12:12 Re: Moja gromadka-dzidziusie pojechały, przybyła szylkretna Lili

Zapomniałam napisać, że w zeszłą środę minął rok, jak Dorotka jest z nami... Śliczna, delikatna, nieufna i bardzo słodka Dorotka.

Sfociłam rano zmierzłego Gucia Obrazek

i gapciowatego Amisia Obrazek :D
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]