Bura Pusia w DT. Szukamy domku stałego, bardzo szukamy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 23, 2009 13:56 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Adulku, bardzo dziękuję :D To naprawdę była prześliczna kiciunia.. A z takich zazwyczaj wyrastają dorodne koteczki :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro wrz 23, 2009 14:17 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Ja jestem skrzywiona krówkowo, ale od kiedy na tymczas trafiały mi się bure pręguski, to mogłabym je łyżkami jeść :wink: Buraski the best!
Pusia - na górę! :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro wrz 23, 2009 15:12 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Burańki są cuudne.. Takie welwetowe..

Kaprys2004

Post » Śro wrz 23, 2009 23:41 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Kaprys2004

Post » Czw wrz 24, 2009 6:50 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Dzień dobry :)

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Czw wrz 24, 2009 9:04 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Dzień dobry, Joluś :D

Kaprys2004

Post » Czw wrz 24, 2009 10:32 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

No to trzymamy :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 24, 2009 11:06 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Komu burą dziewczynkę?

Kaprys2004

Post » Czw wrz 24, 2009 13:18 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

smutna historia :(
Niestety dzisiaj własnie dowiedziałam się że moja tymczasowiczka też wraca z adopcji :cry:
Mam podobną sytuację i też kotkę spokojną i raczej zdystansowaną do ludzi :cry:
Nie rozumiem jak ludzie mogą być tak nieopdowiedzialni! :evil:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw wrz 24, 2009 13:32 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Nie wiem jak mogą. Może ciężko oskarżać tak z góry, nie znając ludzkich sytuacji, ale przecież żadna z nas życia usłanego różami nie ma, a jakoś staramy się wszystko posklecać, żeby tym gnojkom było dobrze żyć :roll:

Nie wiem dlaczego, ale mam czasem wrażenie, że ludzie sobie odpuszczają jak jest za bardzo pod górkę.

Ech, wredna jestem, bo oceniam, a nie mam prawa..
Ale mi przykro. Po prostu. Z powodu tego, że pogubione zwierzaki znowu będą musiały się odnajdywać w obcym świecie..

Kaprys2004

Post » Czw wrz 24, 2009 13:42 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Wszyscy doskonale wiemy, że nie powinno się oceniać. Są różne sytuacje, czasem nie do przeskoczenia, np. ktoś idzie do szpitala, albo umiera opiekun.
Ale pozwólmy sobie też na radykalizm w ocenie: jeśli mam kota (psa/królika/papugi/chomika etc.) i szukam nowego lokum dla siebie, to szukam go dla całej rodziny - także dla przyjaciela! Jeśli odmawiają mi takiego lokum to szukam dalej. No sorry, ale jeśli jakiś gość mi powie, że nie wynajmie mi mieszkania bo nie lubi np. małych dzieci, to przecież ludzie nie pozbywają się dzieci, tylko szukają dalej.
A jeśli ktoś tego nie robi, to dla niego ten żywy przyjaciel nigdy nie był niczym więcej niż pralka, lodówka, mebel.
Dla chcącego nic trudnego. Wiem, ze to radykalne podejście, ale akurat tu się radykalizmu nie wstydzę.

Przepraszam za taki długi OT.
Cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za odpowiedzialny domek Pusi!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 24, 2009 13:57 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

joshua_ada pisze:Wszyscy doskonale wiemy, że nie powinno się oceniać. Są różne sytuacje, czasem nie do przeskoczenia, np. ktoś idzie do szpitala, albo umiera opiekun.
Ale pozwólmy sobie też na radykalizm w ocenie: jeśli mam kota (psa/królika/papugi/chomika etc.) i szukam nowego lokum dla siebie, to szukam go dla całej rodziny - także dla przyjaciela! Jeśli odmawiają mi takiego lokum to szukam dalej. No sorry, ale jeśli jakiś gość mi powie, że nie wynajmie mi mieszkania bo nie lubi np. małych dzieci, to przecież ludzie nie pozbywają się dzieci, tylko szukają dalej.
A jeśli ktoś tego nie robi, to dla niego ten żywy przyjaciel nigdy nie był niczym więcej niż pralka, lodówka, mebel.
Dla chcącego nic trudnego. Wiem, ze to radykalne podejście, ale akurat tu się radykalizmu nie wstydzę.

Cały czas :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za odpowiedzialny domek Pusi!

W pełni się zgadzam z tą opinią :ok:
jak się zwierzaka traktuje jak członka rodziny a nie jak przedmiot którego można się pozbyć, to szuka się innych rozwiązań.... :? Nietety w dalszym ciągu zwierzęta traktowane są jako zabawki dla dzieci albo pluszki na pocieszenie w trudnych chwilach... a jak pojawia się problem to za drzwi :evil:
Można wiele sytuacji przewidzieć... że urodzi się dziecko, że zmienimy mieszkanie, a nawet że kiedyś nas zabraknie...
Jak ktos umiera najczęściej kochana rodzinka szybko łapką kładzie na majątku, a kot do schroniska :evil:
Ech...ale to smutne :cry:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw wrz 24, 2009 14:05 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Popatrz tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=100215&start=270

Ale jak pisałam na poprzednim wątku nie wiem czy się "nada"... ale podsyłam mimo wszystko - a nóż-widelec się okaze że to TEN domek :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 24, 2009 14:47 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

joshua_ada pisze:Wszyscy doskonale wiemy, że nie powinno się oceniać. Są różne sytuacje, czasem nie do przeskoczenia, np. ktoś idzie do szpitala, albo umiera opiekun.

Też nie rozumiem takiego podejścia, ale mojemu otoczeniu nie jest obce. Mały Książe ma rację - na zawsze stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś.
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw wrz 24, 2009 15:23 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Gibutkowa pisze:Popatrz tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=100215&start=270

Ale jak pisałam na poprzednim wątku nie wiem czy się "nada"... ale podsyłam mimo wszystko - a nóż-widelec się okaze że to TEN domek :)

Edzia, wielkie dzięki. Napisałam. Zobaczymy..

Kaprys2004

[poprzednia][następna]