Potworkowo-tymczasy w miodowym DT-szukamy domków :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 22, 2009 8:45 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

kciuki są :ok: :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Wto wrz 22, 2009 9:19 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

Femka pisze:kciuki są :ok: :D

podwójne :ok: :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro wrz 23, 2009 14:14 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

trzymanie kciuków pomogło? :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro wrz 23, 2009 19:57 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

Tak !!!! Bardzo dziekuje :) Bruce znalazl domek :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: Wyglada na fajny, a nawet bardzo, ale nic wiecej nie napisze zeby nie zapeszyc :wink:
Czikita w pewnym sensie tez znalazla - moj :( wyadoptowalam Bruca niejako "za plecami rodziny", ktora byla akturat nieobecna... i nie da sie opisac awantury, ktora potem nastapila - po roznego rodzaju oskarzeniach i dasach dostalam ultimatum: albo Czikita u nas zostaje albo koniec tymczasowania, bo to takze dom mojego TZ i on chyba tez ma cos do powiedzenia...

Macie podobne doswiadczenia?

Aktualnie mam 2 bialo-bure kociaki, 1 czarnego (sami faceci) i anty-miziaka Muti do adopcji... oraz 6 dzikusow, w tym dwa chore - jeszcze nie wiem co z tego stadka bede oswajac...

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Śro wrz 23, 2009 20:57 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

Miodalik pisze:Tak !!!! Bardzo dziekuje :) Bruce znalazl domek :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance2: Wyglada na fajny, a nawet bardzo, ale nic wiecej nie napisze zeby nie zapeszyc :wink:
Czikita w pewnym sensie tez znalazla - moj :( wyadoptowalam Bruca niejako "za plecami rodziny", ktora byla akturat nieobecna... i nie da sie opisac awantury, ktora potem nastapila - po roznego rodzaju oskarzeniach i dasach dostalam ultimatum: albo Czikita u nas zostaje albo koniec tymczasowania, bo to takze dom mojego TZ i on chyba tez ma cos do powiedzenia...

Macie podobne doswiadczenia?

Aktualnie mam 2 bialo-bure kociaki, 1 czarnego (sami faceci) i anty-miziaka Muti do adopcji... oraz 6 dzikusow, w tym dwa chore - jeszcze nie wiem co z tego stadka bede oswajac...

No to bardzo się cieszę :ok: :1luvu:
Co do TŻ to tylko pozazdrościć takiego :ok: Mój też jest kochany ( w końcu mam 3 własne futerka) ale niestety ledwie się zgadza od czasu do czasu na jakiś krótki tymczas i najlepiej w garażu w klatce albo w łazience :cry:

Agness78

Post » Czw wrz 24, 2009 7:14 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

HOP :)

Agness78

Post » Czw wrz 24, 2009 11:08 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-bunt maluchow!!

Ktos chyba pisal, ze z tymczasami to jest wesolo?
Bywa wesolo a bywa i strasznie... Jak juz pisalam mam na tymczasie 6 kotow z Dworca Kaliskiego - od dwoch dni jeden z kocurow mnie ATAKUJE :(
Za kazdym razem kiedy chce zmienic zwirek w kuwecie albo zabrac pusta miske czy wlozyc pelna - kocur (dorosly) skacze na mnie i lapuje... Ostatnio podrapal mnie do krwi... mam wrazenie - choc moze to tylko wrazenie - ze z dnia na dzien staje sie agresywniejszy... Dziala tak na niego klatka? Jest na cos chory? Przez pierwszedwa dni byl bardzo osowialy, zaczelam nawet myslec ze ma depresje... Nawet nie mam jak go zabrac do veta - sama go nie przeloze z klatki do transportera, a mojego TZ nie ma... Co robic? Ja sie juz boje tego kota :oops:

Miodalik

Post » Czw wrz 24, 2009 12:17 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-KOT MNIE ATAKUJE !!!

Hmmm
Ja miałam takiego rocznego czarnuszka Ambisia (Ambi-Pur, tak na mnie prychał) z połamaną miednicą. Faktycznie z dnia na dzień czuł się pewniej :wink:
Pozwalał w klatce sprzątać, potem rozwalał się brzuchem do góry i ostrzegawczo syczał, a w razie czego walił łapą. Po zrośnięciu miednicy wypuściłam..

A serio - po kastracji nie trzeba długo trzymać, kilka dni wystarczy, można go wypuścić - chyba że nie ma gdzie...
Do oporządzania kotka zakładałabym stare skórzane rękawiczki, zawsze trochę bezpieczniej.
A do kontenerka nie musisz przekładać, wstaw otwarty do klatki, sam wejdzie - potem tylko sprytnie zamknąć trzeba.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw wrz 24, 2009 12:54 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-KOT MNIE ATAKUJE !!!

Nie mam gdzie go wypuscic :( Mial byc u mnie gora 3 dni... On ma isc do szpitala do Joli - ale tam budka dla kotow jest jeszcze nie gotowa, no i ja moge jechac z kotami po pracy, a wtedy Joli juz nie ma :( musze przezyc jeszcze dwa-trzy dni...

On mnie podrapal PRZEZ REKAWICZKI :( :( :(

Miodalik

Post » Czw wrz 24, 2009 13:10 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-KOT MNIE ATAKUJE !!!

dorosły to już bardzoej rozumiem... ja obecnie mam w klatce dwa dzikusy 2 miesieczne w tym 1 czarną Kobrę :evil: 8O
Warczy, syczy, drapie, gryzie, skacze i jeszcze groźnie patrzy.... full serwis, a ma z 2 m-ce 8O :cry:

Agness78

Post » Pt wrz 25, 2009 8:09 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-KOT MNIE ATAKUJE !!!

podrzucę :ok:

Agness78

Post » Nie wrz 27, 2009 20:49 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe foty maluchów :)

śliczne koteczki :D
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Nie wrz 27, 2009 20:54 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe foty maluchów :)

śliczne :1luvu: jutro aktualizuję ogłoszenia :ok: ile :ok: oni teraz tyg/m-cy mają?

Agness78

Post » Nie wrz 27, 2009 20:58 Re: Wrocław.i łódzkie tymczasy w jednym DT-nowe foty maluchów :)

Chlopaki maja po 3 miesiace :) z czego dwa spedzily u mnie - pora na przeprowadzke 8)

Miodalik

[poprzednia][następna]