Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! Już po...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 23, 2009 22:12 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Bungo pisze:A-znasz-kota-który-lubi-urinary :roll:
Piszę-z-pauzami-w-ramach-solidarności-,choć-żaden-potwór-jeszcze-mi-kawy-na-laptopa-nie wylał.Ale-na-wszelki-wypadek-potrenuję :twisted:
w pełni uzasadniona przezorność :mrgreen:
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw wrz 24, 2009 6:43 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Oczywiście kciuki za Kłaka - gorzej, że niestety w piatek popłudniu może mnie nie być w domu, choś proponowałam Kłakowi & co gościnę :? :oops: - przepraszam. A moje CDT bardzo chętnie rpzestawiły się RC Urinary suche, aż uszy im się trzęsły 8O - może jakieś nietypowe są? Tylko mokre jest średnio lubiane, ale że i drogie, to rzadko dostają :twisted: - i wtedy się cieszą :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw wrz 24, 2009 7:58 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Alix_się_nie_martw_-_masz_przecież_swoje_sprawy_i_plany_i_oczywiste_jest_że_one_są_priorytetowe,
a_my_nie_mamy_po_5_lat_(Kłaczek_też_nie_ma :lol: )_i_damy_radę.
Natomiast_urinary...
Mam_zalecenia_żeby_podawać_właśnie_mokrą_karmę,żeby_w_jedzeniu_było_jak_najwięcej_wody.
Podaję_więc_szaszetki,ale_Kłaczkowi_nie_smakują_-_wylizuje_sosik_a_kawałeczki_to_już_z_łaski_na_uciechę.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw wrz 24, 2009 8:06 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

kinga w. pisze:Alix_się_nie_martw_-_masz_przecież_swoje_sprawy_i_plany_i_oczywiste_jest_że_one_są_priorytetowe,
a_my_nie_mamy_po_5_lat_(Kłaczek_też_nie_ma :lol: )_i_damy_radę.
Natomiast_urinary...
Mam_zalecenia_żeby_podawać_właśnie_mokrą_karmę,żeby_w_jedzeniu_było_jak_najwięcej_wody.
Podaję_więc_szaszetki,ale_Kłaczkowi_nie_smakują_-_wylizuje_sosik_a_kawałeczki_to_już_z_łaski_na_uciechę.

Każde saszetki są dobre.
A jak chcesz zbić ph moczu to możesz podawać witaminę C. Ale pogadaj z p. Elą najlepiej.
A suche spróbuj Troveta asd albo Hill'sa s/d (tu są dwa smaki, kurczakowe i rybka) :D

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw wrz 24, 2009 8:11 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Pogadam_jutro_-_będzie_możliwość_pogadać_bezpośrednio.Rozejrzę_się_w_ofertach_firm_z_mokrym_urinary...Coś_głupol_jeść_musi.
Obrazek

kinga w.

Post » Czw wrz 24, 2009 8:18 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Ruach pisze:Kinguś, różne firmy produkuja urinary, może coś mu podpasuje :wink:
http://animalia.pl/sklep.php?kat=45

Przejrzałam_ofertę_Animalii...
Kurcze,tam_są_karmy_kierunkowe_pod_konkretny_rodzaj_kryształów_a_ja_nie_mam_pojęcia_jakie_kryształy_ma_Kłak.
Obrazek

kinga w.

Post » Czw wrz 24, 2009 8:19 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Przepraszam,Kinga, że w trudnej sytuacji mnie obchodza głupoty, ale dlaczego-tak-dziwie-piszesz-?

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Czw wrz 24, 2009 8:21 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Miyuki załatwiła Kindze klawiaturę kawą i spacja nie działa ;)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw wrz 24, 2009 8:24 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Bo_mi_wczoraj_pewna_goopia,biała_@_wylała_na_klawiaturę_filiżankę_kawy.
Moja_poranna_filiżaneczka_opiewa_na_0,5l_płynu_-_@_się_zachciało_na_skróty_z_monitora_schodzić_i_w_skutek_tego_sabotażu_szlag_mi_radosny_klawiaturę_trafił.
Rajmund_reanimował_co_dał_radę_ale_spacja_umarła_definitywnie.
Jedziemy_do_Sącza_to_wezmę_jakiegoś_złomka_na_chodzie_od_brata_-_on_siedzi_w_branży_to_pewnie_ma_coś_na_stanie.
Obrazek

kinga w.

Post » Czw wrz 24, 2009 8:36 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Kinga, bo to jest b. ważna wiedza, jakie są kryształy;

dopiero wtedy można dostosować karme

najpierw nalezy okreslić rodzaj kamieni w celu wyboru odpowiedniej terapii .

- farmakologiczna -środki przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, oraz środki zmieniające pH moczu.
- w przypadku idiopatycznego zapalenia - ograniczenie stresu.
- struwity mogą byc rozpuszczone za pomocą karmy zawierającejpodwyższony poziom sodu. /np. Urinary s/o/
- kamienie amonowo-moczanowe i cystynowe mogą być rozpuszczone za pomocą karmy alkalizujacej mocz /np. Renal/
- kamienie szczawianowo- wapniowe - można usunąć jedynie poprzez zabieg chirurgiczny !

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Czw wrz 24, 2009 8:40 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

Struwity ma :D

estre

Post » Czw wrz 24, 2009 9:06 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

o, to juz wsio jasne :))
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Czw wrz 24, 2009 19:01 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

estre pisze:Struwity ma :D
:?: :?: :?: 8O
Obrazek

kinga w.

Post » Czw wrz 24, 2009 19:49 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

kinga w. pisze:

A nie ma?
Przecież mówiłaś, że ma ph wysokie...

estre

Post » Czw wrz 24, 2009 21:41 Re: Mamy na operację Kłaczka od kingi w.!!!!!!!! W piątek zabieg

estre pisze:
kinga w. pisze:

A nie ma?
Przecież mówiłaś, że ma ph wysokie...

normalnie gacie opadaja
jakie wy madre jesteście i oczytane

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

[poprzednia][następna]