Parszywy poniedziałek...Mały [']. Foty str. 8

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 22, 2009 0:00 Re: Parszywy poniedziałek...

Za 3 miesiące pewnie będzie juz po wyżu demograficznym i powinny łatwiej znaleźc dom.
Ja tez mam taką cwaniarę pod opieką. Ale ona uciekla z piwnicy jak łapałam na sterylki i wróciła po to, żeby cichcem urodzic. Tylko, że ja teraz już szukam domów, bo chyba 2 miesiące im mijają:( A Ty będziesz mogła wszystkiego dopilnowac. Moja też siedziała w klatce i sykała. Ale potem juz bez obaw wszystko zmieniałam i zabierałam kociaki. Wszystkie kocięta a i kotka szybko nauczyły się, że to nie jest niebezpieczne. Najgorszy jest moment kiedy zaczynają sie rozłazic i wchodza do kuwety. Musiałam bardzo pilnowac, żeby żwirku nie jadły.Ale do tego czasu masz jeszcze długo spokój. Bo właściwie tylko trzeba lepiej kotke karmic i kuwetę sprzątac.

Z punktu widzenia tych wszystkich kociat to fajny poniedziałek:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto wrz 22, 2009 4:41 Re: Parszywy poniedziałek...

Bosko :roll: ...

Przeogromne kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Też nie potrafiłabym uśpić...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto wrz 22, 2009 18:03 Re: Parszywy poniedziałek...

Dziś miała miejsce przeprowadzka do większej klatki. Kotka od razu zainteresowała się większym pomieszczeniem. Zwiedziła budkę, którą jej naszykowałam. Niestety pierwsze co zrobiła po wyjściu z budki, to qpal przez wejściem :roll: Mam nadzieję, że to było ze strachu, a nie jakaś manifestacja tego co sobie o owej budce pomyślała ;) Musieliśmy więc niestety z powrotem zagonić kotkę do poprzedniej klatki i posprzątać kupę. Po wymianie podłoża i umieszczeniu wszystkich kotów w większej klatce, kotka zaszyła się w budce, a kociaki zostały na zewnątrz. Mam nadzieję, że jak sobie poszliśmy, to się nimi zajmie. Jeszcze to sprawdzę wieczorem.
Przeprowadzka do większej klatki była konieczna. W poprzedniej nie mieściło się nic oprócz kuwety, wiszących misek i kotki z kociakami.

Wieści dobre - żyją wszystkie. Wieści złe - jeden z czarnuszków, najmniejszy z rodzeństwa dziwnie oddycha :cry: To chyba bardzo zły znak :cry:
Na zdjęciu najmniejszy jest u góry.
Obrazek
Obrazek

Marta Chrusciel pisze:pociesze Cie, tez mialam parszywy poniedzialek.... znalazlam w zawiazanym worku na smieci na petli przy wilanowskie,j 3 kociaki... na szczescie zywe :)

Też fajnie :roll: Co na to TŻ?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto wrz 22, 2009 18:27 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

Przyspieszony oddech niestety nie rokuje dobrze:( Może kociak ma gorączkę?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto wrz 22, 2009 18:32 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

jakie kluseczki :1luvu:
kciuki nieustające za zdrowie
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Wto wrz 22, 2009 21:22 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

Budka była błędem... chyba. Kotka zaszyła się w niej i poszła spać. Podczas inspekcji, która miejsce około godziny temu, kociaki leżały poza budką. Wywaliłam ją więc z budki, była bardzo zdziwiona. Teraz poszłam - karmi.
Kuźwa po co mi to było, trzeba było uśpić :roll:

magicmada pisze:Przyspieszony oddech niestety nie rokuje dobrze:( Może kociak ma gorączkę?

Nie wiem, mam nadzieję ze jeśli życie mu nie jest pisane to raczej z powodu jakieś wady genetycznej. Gorączka oznacza raczej jakąś infekcję, czyli zagrożenie dla wszystkich. Takich kociąt się nie ratuje, takie się usypia.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto wrz 22, 2009 22:06 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto wrz 22, 2009 23:57 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

Nie mów o usypianiu:((
Moze trzeba było małe dac do budki, byłoby im cieplej mimo wszystko.

Lidka

Post » Śro wrz 23, 2009 0:31 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro wrz 23, 2009 6:00 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

Moje kociaki mieszkały w koszyku, ale pudełko wyścielone czymś wystarczy na tym etapie, o ile kotka nie potraktuje go jako kuwety. Używałam podkładów z apteki, takich dużych, bo kotka zjada kupki kociaków, a siusiu robią pod siebie.
Jak maluszek?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro wrz 23, 2009 10:32 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

Dzisiaj rano jak byłam na inspekcji to kotka nakryła je sobą, więc nie wiem jak mały. Kotka na mnie syczy i w ogóle jest strasznie groźna.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro wrz 23, 2009 10:46 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

duzo sił, miss :ok:

niestety na niektore rzeczy czlowiek nie ma wplywu
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro wrz 23, 2009 10:56 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

Ta moja tez taka była. syczała i waliła łapa. A ja musiałam małe brac kilka razy dziennie i zakraplac oczy. Zawsze jak miałam je brac dawałam coś dobrego do jedzenia. Wtedy łakomstwo jednak zwyciężało i tylko burczała i patrzyła z nad miski. Brałam wszystkie szybko a potem juz powolutku pojedynczo oddawałam. Przywykła do tej procedury. Najwazniejsze, że oczka zdrowe.
tzrymam kciuki:))

Lidka

Post » Śro wrz 23, 2009 20:46 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

jak dzieci?
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro wrz 23, 2009 20:52 Re: Parszywy poniedziałek...foto...kciuki dla małego :(

monika794 pisze:jak dzieci?

Żyją :) TŻ mówi, że rano mały siedział przy cycku, a trzy pozostałe spały nieco dalej. Teraz przewalały się i kwiczały, wszystkie cztery :) Wydaje mi się, że biały z nakrapianą doopą jest największy.

Jutro zrobię im koszyk z podkładami, tak jak radzi magicmada. Mam na górze sporo takich koszyków po świątecznych paczkach ze słodyczami. Teraz już wiem po co je zbierałam :lol:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]