Zmieniając nieco temat, bardzo bym się cieszyła, gdyby ruszyła ta akcja "Bałwanek". Już zaczynam agitować swoje otoczenie na ten temat. No i mam pierwsze słowa poparcia
Dla ludzi nie tkwiących w kocim temacie na codzień takie odgórne polecenie comiesięcznej wpłaty bardzo by ułatwiło życie. Raczej mało komu pasuje tkwienie w kolejce na poczcie i szperanie w torebce w poszukiwaniu numeru konta schroniska, a już na pewno nie dzwonienie po wolontariusza, lub przebijanie się przez miasto na Torową z puszkami, zabawkami itp, itd.
Jeszcze inny temat- dla mnie taki szalenie radosny. W sierpniu zaręczyliśmy się. Ale już teraz jedno z wiadomych rzeczy jest ustalone. Postanowiliśmy, że zamiast kwiatów poprosimy gości weselnych o wpłatę na schronisko w Opolu. Edka, naszego kociambra rudego mamy od maja i jest on dla nas takim szczęściem, że chcemy się odwdzięczyć
Weselicho będzie do roku czasu (oby się mój Pan i Władca nie rozmyślił... ), więc to jeszcze szmat czasu- tylko tak uprzedzam. A może ktoś zna lub wymyśli jakąś odpowiednią wierszuweczkę, którą moglibyśmy umieścić na zaproszeniu , a traktującym o tym, że zamiast kwiatków chcemy wpłat na schronisko na Torowej??
Pozdr.