*Schronisko Opole IV. Panleukopenia :( Tragedia ;(*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 21, 2009 21:27 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Po jutrze idziemy po kotkę do schroniska. Chcemy by nasz rudy kochany kociamber (10 mies) miał koleżankę :1luvu:

Zmieniając nieco temat, bardzo bym się cieszyła, gdyby ruszyła ta akcja "Bałwanek". Już zaczynam agitować swoje otoczenie na ten temat. No i mam pierwsze słowa poparcia
Dla ludzi nie tkwiących w kocim temacie na codzień takie odgórne polecenie comiesięcznej wpłaty bardzo by ułatwiło życie. Raczej mało komu pasuje tkwienie w kolejce na poczcie i szperanie w torebce w poszukiwaniu numeru konta schroniska, a już na pewno nie dzwonienie po wolontariusza, lub przebijanie się przez miasto na Torową z puszkami, zabawkami itp, itd.

Jeszcze inny temat- dla mnie taki szalenie radosny. W sierpniu zaręczyliśmy się. Ale już teraz jedno z wiadomych rzeczy jest ustalone. Postanowiliśmy, że zamiast kwiatów poprosimy gości weselnych o wpłatę na schronisko w Opolu. Edka, naszego kociambra rudego mamy od maja i jest on dla nas takim szczęściem, że chcemy się odwdzięczyć
Weselicho będzie do roku czasu (oby się mój Pan i Władca nie rozmyślił... ), więc to jeszcze szmat czasu- tylko tak uprzedzam. A może ktoś zna lub wymyśli jakąś odpowiednią wierszuweczkę, którą moglibyśmy umieścić na zaproszeniu , a traktującym o tym, że zamiast kwiatków chcemy wpłat na schronisko na Torowej??
Pozdr.

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pon wrz 21, 2009 21:43 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

sygitka21 pisze:Jeszcze inny temat- dla mnie taki szalenie radosny. W sierpniu zaręczyliśmy się. Ale już teraz jedno z wiadomych rzeczy jest ustalone. Postanowiliśmy, że zamiast kwiatów poprosimy gości weselnych o wpłatę na schronisko w Opolu. Edka, naszego kociambra rudego mamy od maja i jest on dla nas takim szczęściem, że chcemy się odwdzięczyć
Weselicho będzie do roku czasu (oby się mój Pan i Władca nie rozmyślił... ), więc to jeszcze szmat czasu- tylko tak uprzedzam. A może ktoś zna lub wymyśli jakąś odpowiednią wierszuweczkę, którą moglibyśmy umieścić na zaproszeniu , a traktującym o tym, że zamiast kwiatków chcemy wpłat na schronisko na Torowej??
Pozdr.

gratuluję,
na zaproszeniach wydrukowaliśmy, że prosimy o nie przynoszenie kwiatów, tylko wpłatę na bezdomne koty - u nas na ślubie była Pani, która zbierała ( stała blisko nas ) do puszki pieniądze na koty, którymi się opiekuje. Nie wiem jakich bedziesz miała gości , ale moje doświadczenie uczy, że częśc sobie postanowiła zaoszczędzic i nie dała ani kwiatów, ani do puszki. :evil:
Wpłata to pewien kłopot, nawet jak ktoś nie jest od razu "oszczędny" trzeba iśc do banku, albo ciągle się wydaje, że zrobię to jutro, a w końcu nie zrobie i kto mnie sprawdzi, a są tacy co od razu wykombinują, że nie wpłacą.
U nas Pani zebrała o wiele mniej niż się spodziewałam ( myślałam, licząc skromne wiązanki na ok. 2-gie tyle ). PRZEMYŚL SPRAWĘ ZBIÓRKI, CHYBA,ŻE JESTEŚ PEWNA SWOICH GOŚCI. :oops:

pozdrawiam, marivel

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

Post » Pon wrz 21, 2009 22:14 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Dziękuję bardzo za odpowiedź :)
To już jest kwestia sumienia. Jeśli ktoś chce być podły to nic nie poradzę. Zresztą nie chciałabym mieć na weselu osób
takiego pokroju. Myślałam o wpłatach przy okazji jakiś regulowań rachunków na poczcie. Ja zresztą jestem bardzo bezpośrednia i podkreślanie cudowności Eda, a co za tym idzie jedynie słusznego wyboru jakim jest wpłata na schronisko (jako wyrazu wdzięczności za posiadanie tak oszałamiającego kota) wejdzie mi pewnie w krew. Jak się wścieknę to biletem wstępu na imprezkę będzie pewnie pokwitowanie zapłaty lub wyciąg z konta... :D A jestem do tego zdolna...
Przemyślę wersję żartobliwą, by szanownych ciotek klotek nie urazić za bardzo. Pewnie na zawał by zaraz padły. A ja na weselu nie zamierzam pracować hihi :D ;)

sygitka21

Post » Wto wrz 22, 2009 15:57 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Sygitko, bardzo dziękuję Ci, ze pojawiłaś się na naszej stronie i tutaj. Masz dobre pomysły tylko wykonanie ich (np. bałwanka) będzie trochę skomplikowane technicznie. Skontaktuję się z Tobą najpóźniej w weekend na PW co do głębszych przemyśleń ;)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto wrz 22, 2009 16:58 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Zapraszam na bazarek :arrow: viewtopic.php?f=20&t=100486&p=4950590#p4950590
niektóre zdjęcia jeszcze się wgrywają, bo mój komp prawie ducha wzionął :evil:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Wto wrz 22, 2009 17:47 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Odmeldowuję zrobienie ogłoszeń Wincentemu.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Wto wrz 22, 2009 17:47 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

dzikus pisze:Zapraszam na bazarek :arrow: viewtopic.php?f=20&t=100486&p=4950590#p4950590
niektóre zdjęcia jeszcze się wgrywają, bo mój komp prawie ducha wzionął :evil:

Pięknie dziękujemy w imieniu kociastych. :1luvu:

-Buffy-

Post » Wto wrz 22, 2009 17:55 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

sygitka21 pisze:Dziękuję bardzo za odpowiedź :)
To już jest kwestia sumienia. Jeśli ktoś chce być podły to nic nie poradzę. Zresztą nie chciałabym mieć na weselu osób
takiego pokroju. Myślałam o wpłatach przy okazji jakiś regulowań rachunków na poczcie. Ja zresztą jestem bardzo bezpośrednia i podkreślanie cudowności Eda, a co za tym idzie jedynie słusznego wyboru jakim jest wpłata na schronisko (jako wyrazu wdzięczności za posiadanie tak oszałamiającego kota) wejdzie mi pewnie w krew. Jak się wścieknę to biletem wstępu na imprezkę będzie pewnie pokwitowanie zapłaty lub wyciąg z konta... :D A jestem do tego zdolna...
Przemyślę wersję żartobliwą, by szanownych ciotek klotek nie urazić za bardzo. Pewnie na zawał by zaraz padły. A ja na weselu nie zamierzam pracować hihi :D ;)

Baaardzo to super sprawa, że zamiast kwiatów prosicie o pieniądze na schronisko :)
My ostatnio dostaliśmy 90 kg karmy właśnie z kasy zamiast kwiatków :)
ale tak mi się wydaje, że lepiej, żeby świadkowa trzymała koszyczek przyozdobiony jakimś rysunkiem pieska czy kotka i żeby goście tam wrzucali kasę.
Więcej zbierzecie niż jakby gości na pocztę ganiać :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto wrz 22, 2009 17:56 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Wto wrz 22, 2009 19:34 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Serdecznie zapraszamy do wątku Klaudii - http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=100500.

Obrazek

-Buffy-

Post » Wto wrz 22, 2009 20:19 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Dla tego kociambra jutro idziemy poszukać koteczki http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1958 ... kowal.html :)
ps. Ja również się bardzo cieszę, że mogę chociaż symbolicznie pomóc. Serdecznie ściskam :)

sygitka21

Post » Śro wrz 23, 2009 10:18 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

No i proszę, typowałam Mirandę, a tu malutka znalazła już domek :D
Znakomicie. Dziś o 17.00 przyjedziemy zobaczyć kotki. Generalnie bardzo bym chciała zabrać kotę dzisiaj. Mam dwa dni wolne, w piątek nocny dyżur, więc przez ten czas przypilnowałabym koty. A mój grafik na paźdzernik jeszcze nie ustawiony. :oops: Mój męzczyzna ma bardziej regularny czas pracy (czyli codziennie o 16.00 kończy pracę)- stąd wypad na g. 17.00.
Czytałam wątek o "czarnych kwiatkach" i troszkę się przeraziłam- oby nas przyjęto dobrze. My pewnie też będziemy sprawiali "dobre wrażenie"... :wink: heh... oby zaiskrzyło. Chcemy kotkę- wysterylizowaną, do 2 lat. Raczej nie krówkę :)
Wszystko zależy jak "zaiskrzy" między nami a kotą. Koteczka będzie miała towarzysza- Eduś jest ok. 10 miesięcznym kotkiem o dość żywym charakterku. Transporterek i smycz do auto dla małej już kupione.
Uff, do później!

sygitka21

Post » Śro wrz 23, 2009 12:13 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Witam wszystkich po przerwie :)
Szczególnie witam w naszym gronie nową opolankę sygitka21. :)
Postanowiłam znowu zaglądać na forum, ale nie będę już tak się udzielać jak kiedyś.
Wpływ na to mają różne niemiłe sytuacje i osoby z tego forum. :(

Sygitko bardzo się cieszę, że chcecie przyjąć pod swój dach koteczkę ze schroniska.
Napewno odwdzięczy Wam się jak najlepiej będzie umiała. :)
Jestem bardzo ciekawa, która panienka Was dziś zauroczy.Może jakaś "czarna pantera" ?
Twój Eduś jest ślicznym kocurkiem. Pozwoliłam sobie obejrzeć jego zdjęcia na forum gazety.
Sądząc po tym co tam zobaczyłam, jesteście idealnymi opiekunami dla kota (kotów). :)

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro wrz 23, 2009 14:15 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

violavi pisze:Postanowiłam znowu zaglądać na forum, ale nie będę już tak się udzielać jak kiedyś.
Wpływ na to mają różne niemiłe sytuacje i osoby z tego forum. :(

No co Ty :( :( :( :(
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Śro wrz 23, 2009 16:59 Re: *Schronisko Opole IV. Zapraszamy!! :D*

Spieszę powiadomić, że nasza Sarka dzisiaj pojechała do swojego nowego domku.

Obrazek

Powodzenia Koteczko. :)

-Buffy-

[poprzednia][następna]