Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 22, 2009 18:25 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Może świadczyć o tym, że Gadżetka szaleje jak wariatka :D . Pewnie tak właśnie jest. Białko pojawia się na przykład w zapaleniu pęcherza ale wtedy byłoby sporo leukocytów i pewnie bakterii. Pojawia się w chorobach nerek ale w całym wyniku nie ma innych anomalii (trochę bakterii, kilka leukocytów i nabłonków wielokątnych jest normalne).

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto wrz 22, 2009 18:29 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Dzięki wielkie Sylwka za wyjaśnienie :).
To, że Gagunia szaleje jak 100 kotów razem wziętych, chyba już nikt na tym forum nie ma wątpliwości :lol: .

PS - Sylwuś, a kiedy powinnam powtórzyć jej badanie? :wink: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Wto wrz 22, 2009 18:39 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ulla pisze:....
PS - Sylwuś, a kiedy powinnam powtórzyć jej badanie? :wink: .

Hmmm. W sumie nic się nie dzieje, więc nie ma pośpiechu. Wiem że i tak będziesz ją pilnie obserwować więc jak już psychicznie nie wytrzymasz napięcia to zbadaj :twisted: . Ja się teraz chichram a dopiero co przerabiałam zapalenie pęcherza u mojego Zenka i to było straszne i dla kota i dla mnie.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto wrz 22, 2009 18:49 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Dzięki jeszcze raz! :D
Pewnie dość szybko powtórzę to badanie, bo ja raczej nerwowa jestem, gdy chodzi o koty... :wink: .

No i jak teraz poukładać Gaguni w tym ślicznym łebku i wytłumaczyć, żeby nie lała? :(.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto wrz 22, 2009 19:08 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ufff :P
Gaguniu, nie martw Uli i nie lej, proszę :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto wrz 22, 2009 19:34 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Erin pisze:Gaguniu, nie martw Uli i nie lej, proszę :)

Oj Izuś, nawet nie wiesz, jakbym chciała, żeby ta cudna zołza Cię posłuchała :(.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto wrz 22, 2009 19:52 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ulla pisze:Dzięki jeszcze raz! :D
Pewnie dość szybko powtórzę to badanie, bo ja raczej nerwowa jestem, gdy chodzi o koty... :wink: .

No i jak teraz poukładać Gaguni w tym ślicznym łebku i wytłumaczyć, żeby nie lała? :(.

No to super, że badania wyszły ok! :D

A z tym wytłumaczeniem Gadżetowi to masz faktycznie zagwozdkę :lol:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Wto wrz 22, 2009 22:04 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ulla pisze:
Erin pisze:Gaguniu, nie martw Uli i nie lej, proszę :)

Oj Izuś, nawet nie wiesz, jakbym chciała, żeby ta cudna zołza Cię posłuchała :(.

Oj cioteczki, cioteczki 8) Gagusia ma oczywiście lać i to sporo ... tyle, że do kuwety :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro wrz 23, 2009 7:07 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Amika6 pisze:Oj cioteczki, cioteczki 8) Gagusia ma oczywiście lać i to sporo ... tyle, że do kuwety :twisted:

Dokładnie tak! :ok:
Dzień dobry Cioteczki!
Jak się mają nasze skarby? :love:

Erin

Post » Śro wrz 23, 2009 9:15 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Amika6 pisze:Oj cioteczki, cioteczki 8) Gagusia ma oczywiście lać i to sporo ... tyle, że do kuwety :twisted:

No dokładnie :D

Dzień dobry Cioteczki i Koteczki! :D

nanetka

Post » Śro wrz 23, 2009 9:40 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Witajcie, szalone Koty (wraz z ich Panią, może jeszcze nie szaloną :mrgreen: )
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro wrz 23, 2009 9:52 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Arsnova pisze:Witajcie, szalone Koty (wraz z ich Panią, może jeszcze nie szaloną :mrgreen: )

Może jeszcze nie szaloną, ale zdaje mi się, że jak Gadżet będzie dalej tak lać to Uli już niewiele brakuje :lol: :wink:

nanetka

Post » Śro wrz 23, 2009 10:16 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

nanetka pisze:
Arsnova pisze:Witajcie, szalone Koty (wraz z ich Panią, może jeszcze nie szaloną :mrgreen: )

Może jeszcze nie szaloną, ale zdaje mi się, że jak Gadżet będzie dalej tak lać to Uli już niewiele brakuje :lol: :wink:

8O :strach: :wink:

Erin

Post » Śro wrz 23, 2009 10:21 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Witajcie Cioteczki kochane i ich futrzaste :D.
Rzeczywiście Pańci niewiele brakuje, żeby skończyć w psychiatryku :lol: .

Koteczki mają się bardzo dobrze, od rana szaleją jak wściekłe i demolują mi mieszkanie :roll: . Wyobraźcie sobie, że w czasie ostatnich szaleństw złamały drapak, tę najwyższą część! 8O.
Drapak solidny, na 20-o cm śrubach, ale moje grzeczne dziewczynki i temu dały radę :lol: .

A Gaguleńka ostatnio stała mi się strasznym niejdakiem :(. Nic jej nie pasuje, no może poza rybką. Mięsko NIE, puszeczki NIE, wątróbka NIE :? . Czasem liźnie trochę śmietanki (Bielucha już nie tyka :roll: ) i żywi się głównie chrupkami :twisted:.
Tak się właśnie zastanawiam, czy dzień w dzień mogę jej dawać rybkę (kupuję jej filety mintaja, które blanszuję i kroję na kawałeczki)?
[img]...[/img]

Ulla

Post » Śro wrz 23, 2009 19:00 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i jej siostrzyczki Niuniuni :)

Ula, moje już w zeszłym roku drapak złamały :D Co prawda taki mały stojący, ale Pepsi wtedy była maleńka a i tak sobie poradziła :D Tak więc widzę, że nasze dziewczyny coś powinowate chyba są :lol:
Co do niejedzenia Gaguni... Moja Pepsi też ma humory. W zasadzie też nie chce jeść i najchętniej by jadła tylko chrupki, ale jako że my twardzi i nieustępliwi :twisted: to Pepsi kapituluje i je serce wołowe :D

nanetka

[poprzednia][następna]