Mirmił von Foch zaprasza...jesteśmy z(nie)ważeni!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie wrz 20, 2009 19:48 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

My dzisiaj też z Dużą okupowaliśmy po południu łóżko.
Ale jacyś nie wyspani jesteśmy i teraz też śmigamy do łóżka....Duża mówi, że mamy w nim nagrzać zanim ona przyjdzie.
Kajtek robiący wieczorną toaletę
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Nie wrz 20, 2009 21:33 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

Twiggy nadal mieszka z nami :cry: :D
Duża dopiero wróciła do domu, bo miała dyżur w jakiejś kotulni (to takie miejsce, gdzie koty w potrzebie mieszkają) i zajmowała się cały wieczór obcymi kotami :evil: Zamiast nami :evil: Mam focha giganta :evil:

Mir strasznie obrażony

ps. Miałam bardzo wyczerpujący weekend więc niestety muszę zabrać Mirmiłkowi laptopa i iść spać :( Jutro zdamy relację wraz z fotorelacją :D

Duża

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pon wrz 21, 2009 5:52 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

przyjmijcie do wiadomości, że twiggy z wami zostanie, tak będzie najlepiej :D mamcia idzie do pracy więc waszą fotorelację obejrzymy po jej powrocie niestety :evil: jakby nie mogła nam włączonego komputera zostawić :evil:
rysiek i kluska oburzeni
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pon wrz 21, 2009 9:43 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

[quote="agul-la"][color=#000080]przyjmijcie do wiadomości, że twiggy z wami zostanie, tak będzie najlepiej :D

Dla nas, czy dla niej? :evil:

Mir dociekliwy

Duża von Focha

Post » Pon wrz 21, 2009 10:41 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

A myśmy byli z Mam na haciendzie 8)
Mówie wam - słoneczko, piaseczek,trawka, motylki [mniam] a w nocy trzy kołdry do zakopania się 8) - no miooodzio :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon wrz 21, 2009 10:50 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

Jak wam poniedziałek mija?
Nasza Duża dzisiaj już o 6.00 przeszkodziła nam w spaniu. Co to za maniery? :evil:
Nusiek
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon wrz 21, 2009 10:54 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

Moja to robi o 5.00 :evil: dlatego ja mam swój fotel na zmianę z pudłem ze swetrami w szafie i niech robi co chce 8)
B.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Pon wrz 21, 2009 12:13 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

u nas spokojnie. Duża myła okna. Zamknęła nas w pokoju byśmy jej przypadkiem nie przeszkadzali :) ale coś mi się zdaje że jej misterna praca pójdzie na marne :D jakoś słoneczko tak dziwnie zaszło :twisted: :twisted:
hhehehe

Luna trochę złośliwa ;)
ObrazekObrazekLuna 2008-13 i Bezebiusz (Bezik).

MartaAgnieszka

Od: Pon lip 06, 2009 8:10

Post » Pon wrz 21, 2009 13:08 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

Wiecie co mi duzi przynieśli do domu w sobotę? Psa :!: Małego szczeniaka beagla 8O 8O 8O 8O takie małe coś z ADHD. Znaleźli w Czechach przy drodze, ktoś go musiał wyrzucić 8O . Moi duzi nie mogą przejść obojętnie obok takiej małej istotki, więc zabrali. To małe coś wyjadło mi wszystko z misek, wypiło moje mleko i pogryzło mi zabawkę 8O :evil:. Małego nie ma u nas, pojechał do domu mamy dużego :mrgreen: , więc mam spokój. Ale nawet był fajny, na początku trochę na niego posyczałem, bo mnie po domu przegonił :oops: :oops: :oops:.. Myślę sobie, że nawet bym mógł się z nim zaprzyjaźnić :mrgreen: , czasem mu przylać z liścia, pogonić po domu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Duzi mi już zapowiedzieli, żebym się psychicznie nastawił, że w domu kiedyś pies się pojawi 8O 8O 8O . Powariowali czy jak 8O

Cyryl jak do tej pory jedynak :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Pon wrz 21, 2009 14:09 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

mirmił jak twiggy zostanie to będzie szczęście dla nas wszystkich, nie narzekaj, dużo nie je, a macie wesoło :D
cyryl psy sa fajne. można je powkurzać machając im łapką lub ogonem przed nosem :D coś o tym wiemy, bo mamy takiego jednego w domu. ale mamcia nie pzowala go drażnić, bo mówi, że jest już stary, na rencie i należy mu się wypoczynek :roll:
rysiek i kluska trochę rozczarowani
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pon wrz 21, 2009 18:38 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

Agata&Alex pisze:Wiecie co mi duzi przynieśli do domu w sobotę? Psa :!: Małego szczeniaka beagla 8O 8O 8O 8O takie małe coś z ADHD. Znaleźli w Czechach przy drodze, ktoś go musiał wyrzucić 8O . Moi duzi nie mogą przejść obojętnie obok takiej małej istotki, więc zabrali. To małe coś wyjadło mi wszystko z misek, wypiło moje mleko i pogryzło mi zabawkę 8O :evil:. Małego nie ma u nas, pojechał do domu mamy dużego :mrgreen: , więc mam spokój. Ale nawet był fajny, na początku trochę na niego posyczałem, bo mnie po domu przegonił :oops: :oops: :oops:.. Myślę sobie, że nawet bym mógł się z nim zaprzyjaźnić :mrgreen: , czasem mu przylać z liścia, pogonić po domu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Duzi mi już zapowiedzieli, żebym się psychicznie nastawił, że w domu kiedyś pies się pojawi 8O 8O 8O . Powariowali czy jak 8O

Cyryl jak do tej pory jedynak :mrgreen:

ja tam tych ziajaczy nie lubię
jak kiedyś mama jednego kolegi mniejszych przyprowadziła na chwilę to coś to od razu bojowy się zrobiłem aż Duży musiał mnie przytrzymać bo bym mu pokazał gdzie jego miejsce
Jaś bojówka

bazylica

Od: Wto mar 03, 2009 0:36

Post » Pon wrz 21, 2009 21:20 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

Melduję się wieczorową porą, co by zdać relację z naszego weekendu, który Duża w większości spędziła poza domem, żeby pomóc innym kotom, zamiast zająć się swoimi :evil: Skandal połączony z łajdactwem :evil:

W sobotę zniknęła na cały dzień, by promować koty pośród mieszkańców Poznania. Gwoździem programu miała być Twiggy. Jak ją Duży ubierał w szeleczki i pakował do kontenerka (Twiggy oczywiście, Duża do kontenerka by się nie zmieściła), to zakiełkowała we mnie nadzieja, że Rudolf też pojedzie i ich dadzą do adopcje w doppelpacku, ale nic z tych rzeczy :evil: Duży wrócił z Twiggy, chyba ku radości Ryśka nigdy się jej nie pozbędziemy :roll:

A oto obiecana fotorelacja:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niedzielę spędziłem leżąc sobie wygodnie na kwietniku Babci, tam jest idealne nasłonecznienie, by się wygrzewać, tylko Babcia mogłaby wreszcie wywalić to zielsko co tam rośnie, bo mnie w brzusio kłuje - jak ciężko znaleźć stosowne miejsce dla kota do leżenia :roll: I jakby jeszcze ktoś coś zrobił z tymi szczekającymi sznaucerkami od sąsiada - wydzierają się, jakby kota nie widziały, by im obcięli te śmieszne grzywki, to by od razu im się pole widzenia poprawiło :roll: Ech, będę musiał wziąć sprawy w swoje pazurki :twisted:

Rudolf znalazł sobie nowy sport i drażni przez płot owczarka niemieckiego sąsiadów - jak Duży to zobaczył, to prawie dostał zawału :mrgreen: Nie wiemy w sumie dlaczego się tak zdenerwował, pewnie bał się, że pies ochrypnie :roll:

Wczoraj w ogóle to był fajny numer, jak sąsiad przyniósł jakiegoś biało-rudego kota do Babci, bo myślał, że to któryś z nas :D Został potem poddany przyspieszonemu kursowi odróżniania nas od pospólstwa :D

A teraz dobranoc kochanym koleżankom i kolegom :D

Obrazek
Obrazek

Mir śpiący

ps. 1 Jasio, ja też nie lubię tych ziających, Ty wiesz jak one śmierdzą jak są mokre, a pfuj!
ps. 2 Luna, a jak Twoje samopoczucie? Zdrowa już jesteś? Pogratuluj proszę Dużym nabycia GPS-ów :mrgreen:
ps. 3 Kocie B., a ta hacjenda to Wasza? Można dołączyć? :mrgreen:

Banoć, pchły na nioć

Duża von Focha

Post » Pon wrz 21, 2009 21:41 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy jedzie do Ryśka:):):)

To się u was działo...a u nas? Nuuuudaaa :roll: Rudi zanudzony
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 22, 2009 5:28 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy prosi jutro o kciuki!

jak możecie myślec o oddaniu twiggy jak ona taka piękna jest :1luvu: spójrzecie jak aptrzy na tym zdjęciu, wznosi oczy do nieba z prosbą, chce u was zostać. no i będziemy rodziną chłopaki, nie cieszycie się? :mrgreen:
rysiek w siódmym niebie
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Wto wrz 22, 2009 7:34 Re: Mirmił von Foch zaprasza...Twiggy prosi jutro o kciuki!

Mir - hacienda jak najbardziej nasza i tak sobie myślę, że jaj Mam się gdzieś na imprezkę z noclegiem wybierze to was ściągnę. Tam po sąsiedzku jest mnóstwo tłuściutkich kretów, zrobilibyśmy dobry uczynek bo one podgryzają kwiatki a ja lubię kwiatki a kreciki są pyyyszne :twisted:

A ta twoja Duża to fajna jest i wcale się Ryśkowi nie dziwię, że zakochał się w Twiggy- śliczna lalka :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]