viewtopic.php?p=4487067#4487067
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
goska_bs pisze: 21. Melania - starsza czarnulka co wiele w życiu przeszła![]()
![]()
Staruszeczka, co wiele już w życiu przeszła. Czarna, zielonoka, spokojna. I bardzo bardzo kochana. Niewiele ząbków, ogrom serca do oddania. Taki kot, kto weźmie starszego i nie za ładnego kota, gdy wokół tyle kociąt do adopcji? Taki kot, kto pokocha równie mocno jak ona? Panna Melania ma smutne oczy. Wie, że beton schroniska może być jej ostatnim domem. Popatrz jej w oczy i pomyśl chwilkę. Może zamiast rozbrykanego malca właśnie ona byłaby dla Ciebie idealna - mądry dobrze wychowany kot. Prawdziwa dama.
Melania przebywa w łódzkim schronisku, ma nr 159.
ASK@ pisze:Zimno idzie,dlugie wieczory i ciemne noce.
Samotnosc i deprecha.Brak słońca!
Ale mozesz rozjasnic Domku swoje pokoje i ocieplic atmosfere.
Wpuscic promyk światła!
Przytul do serca seniora,daj mu dom i miłość!
Nie pożałujesz!
W te długie ,ponure wieczory będzie mruczał ci do ucha, grzał kolana i patrzył z miłością w oczy.
Zaskoczy jeszcze ciebie odrobina szleństwa i ucieszy widokiem radości w oczach.
Pomyśl Domku o seniorach. One tez zasługują na miłość i dom!!!
Weź mnie proszę, przytul mnie proszę!
Nie pozwól bym był sam! Byś ty był sam!
Będę Ciebie kochać do końca mych dni.
Senior
Anna Rylska pisze:Witam
kolejny dzień i kolejne nieszczęście na naszej drodze- wszystko dzięki człowiekowi!
Błąkał się od kilku? kilkunastu ( dobrych) dni po osiedlu kopernika w grodzisku- stary - na moje oko 8-10 letni persowaty kocurek. Nie wiadomo skąd? gdzie? pewnie jakaś babcia umarła i pozbyli się problemu ???![]()
Jest w kiepskim staniezaniedbany, zapchlony, włosy skołtunione okropnie, tłuste i śmierdzące,t zaświerzbiony i przede wszystkim potwornie chudy kotek ( kastrat). Ma łzawiące oczka i jak już zauważyłam złote
,brudne zęby.
Bardzo przyjazny w stosunku do ludzi, mruczący i na pewno kiedyś domowy! przy głaskaniu od razu włącza swój głośny motorek![]()
Kocurek kuleje na prawą tylną łapkę, bardzo wyraźnie kuleje i siada w specyficzny sposóbNie wiem co jest?
Jak przyjedzie tz idziemy niestety do weta ( jeszcze nie wie o kocie)
Kocurek potrzebuje bardzo szybko domu i pomocy. Najlepiej dt i badań na białaczke i hiv.
U nas straszne przepełnienie, ja już nie chce wychodzić na ulice!
Dałam mu na imię HOMER.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bajera i 83 gości