Witam.To mój pierwszy post tutaj.Chcielibyśmy wraz z mężem adoptować kociaczka

Mieszkamy na Śląsku,konkretnie w Gliwicach.Nie wiem co jest najważniejsze przy adopcji kotka...Z pewnością to że mamy psa(ładnych kilka lat temu mieszkał z kotem-zgadzał się bez problemów,myślę że i teraz nie byłoby problemów)Jak również obecność najważniejszego domownika

Naszej córeczki-malutka ma 17 miesięcy.Jest wspaniałym dzieckiem jeśli chodzi o zwierzęta,psa tylko pogłaska jak powiem żeby zrobiła cacy,nie szarpie,nie sprawdza gdzie piesio ma oczka

Oczywiście kotek mieszkałby w domku(mieszkaniu konkretniej),opieka weterynaryjna bliziutko domu.Co do nas-oboje kochamy zwierzęta-męża rodzice mają ok.6 kociaków,więc mąż przyzwyczajony do kotków w domu.
Oczywiście zgadzamy się na wizyty przed i po adopcyjne.Na kastrację/sterylizację również.
Jeśli chodzi o nasze upodobania co do kotków:
Myślę że najlepiej byłoby żeby to była dziewczynka,kurcze,więcej "wymagań" brak

a no i fajnie by było również gdyby był to kociak w miarę młody,nawet maleńki,po prostu chcielibyśmy aby nowy domownik troszkę z nami był...Jeśli byłyby jakieś pytania jeszcze to proszę pytać,z chęcią odpowiem.
Ps.Serduszko nam zabiło szybciej jak zobaczyliśmy Plamkę-lecz nie wiem jak to by było z odległością
Pozdrawiam i czekam na propozycje.Agnieszka.