Bura Pusia w DS! :-)) Kciuki za aklimatyzację!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 20, 2009 12:11 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Hop!

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Nie wrz 20, 2009 12:29 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

:!:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie wrz 20, 2009 13:15 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Hop!

jolab

Post » Nie wrz 20, 2009 15:28 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Pewnie że jej nie zostawię. Nie jest to dobry czas, bo jak ją wezmę, będzie 11 kotem (6 tymczasem, trzecim który się u mnie znalazł w ciągu ostatniego tygodnia), więc razem z nią będę najprawdopodobniej poszukiwała DT lub DS :wink:

A na najbliższy weekend (sobota-poniedziałek) wyjeżdżam w Sudety na ślub Mamy... :roll:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie wrz 20, 2009 16:48 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

I do góry!
Obrazek
Misza&Lusia
viewtopic.php?f=13&t=93375 <- Koty od Kaprys2004

mysh84

Od: Pon sty 05, 2009 13:36

Post » Nie wrz 20, 2009 17:23 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Kasiu bardzo się cieszę, że kotka wróci do Ciebie, bo jakoś dziwnie zabrzmiało to co napisałaś.

Niestety nie można tak naprawdę poznać ludzi podczas tych paru kontaktów osobistych, telefonicznych i mejlowych przed adopcją. Trzeba ufać, że są w rzeczywistości tacy jak się zaprezentowali oni i ich dom. Inaczej wszyscy mielibyśmy po kilkadziesiąt kotów w domu :roll:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie wrz 20, 2009 19:21 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Pusieńko niech wypatrzy Cie wspaniały domeczek i da Ci miejsce w sercu już na zawsze!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie wrz 20, 2009 19:25 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Ja nie rozumiem... po prostu nie rozumiem. Przecież z jej pyszczka widać że jest przymilnym i bardzo inteligentnym kotkiem, takim do kochania, niezłośliwym, nie dziczkiem tylko typowy milusi domowy kociak. Jak można? No jak można takiego piękniutka oddać? :(
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie wrz 20, 2009 19:34 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Podobno kobitka musi opuścić mieszkanie,a w nowym ,własciciel nie zgadza się na kota-podobno :?
Co jednak nie zmienia faktu,że dla Pusi nie miała czasu i kocinka sie wycofała i zdziczała! :cry:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie wrz 20, 2009 19:35 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Podrzucę.

jolab

Post » Nie wrz 20, 2009 19:39 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Kropeczka ale ja mam taką sama sytuację - tzn. wynajmuję mieszkanie. Jakbym musiała się wyprowadzić to szukam tylko takiego gdzie mogę z kotem a jakby długo takiego nie było to mam opcję u rodziców jednych lub drugich do czasu znalezienia właściwego mieszkania. Ale biorąc kota do siebie wiedziałam z góry że taka opcja "na wszelki wypadek" jest. Inaczej bym się nie decydowała. Odrobina wyobraźni i przewidywania. Dała Bozia zwoje pod czaszką to trzeba używać :roll:
No takie rzeczy trzeba przemyśleć i podstawowe ewentualności rozpatrzeć. Ech...
Różne sytuacje się zdarzają ale takie tłumaczenie mnie nie przekonuje. Dla mnie to jest podstawowy brak wyobraźni i odpowiedzialności. Może ostro ale takie jest moje zdanie co do tej Pani.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon wrz 21, 2009 7:12 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Kaprys2004 pisze:Oto wątek Pusi ze stycznia.
viewtopic.php?f=1&t=87238&p=4937436#p4937436

Pusia-Łazanka w styczniu 2009 r.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kto pomoże koteczce?

Przypominamy Pusię!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon wrz 21, 2009 10:11 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Dziewczynki Kochane.. Ech...

Agusia, nigdy nie myślałam o "wypięciu" się na Łazankę-Pusię. Oczywiście nie jest mi ta sytuacja z na rękę, nawet bardzo, bo:

a) od jakiegoś czasu miałm generalny sprzeciw domowników co do brania następnych kotów-tymczasów przy pięciu swoich i trzech tymczasach. Do czasu wyadoptowania tych trzech. Totalny brak czasu spowodowało moje zaniedbanie w temacie wyadoptowywania dwóch - dziwacznych zresztą z charakteru - chłopaków i podejrzanej o chłoniaka dziewczynki. Dwa następne tymczasy wpadły do mnie wyjątkowo w ub. tygodniu na tydzień, z powodu kwarantanny u Małgosib, która miała je przejąć. Przeurocze i miziaste do bólu dziewczynki, Poziomka i Lamia, okazało się, że mają niestety nadal niezaleczonego grzyb(k)a. U mnie są odizolowane w łazience, ale poprzednio grzyb i tak się wyniósł z łazienki "na pokoje" :( U Małgosi nie będzie możliwości odizolowania, więc nie wiem jak to będzie z ich przenosinami do niej. Nikt grzyba nie chce przecież.. Ani z Gosią ani z Chłopcami jeszcze nie rozmawiałam i nie będzie to rozmowa łatwa, szczególnie ta druga.. No i w tej sytuacji rodzi się jeszcze sprawa Łazanki-Pusi..

b) moja Mama wychodzi w niedzielę, 27.09., za mąż w kościele Marii Śnieżnej w Międzygórzu.. Pewnie ok. 500 km z Warszawy.. Taka zrealizowana wariacka fantazja narzeczonych-turystów po 70-tce, zamieszkujących na stałe w Warszawie.. Wyjeżdżamy w sobotę rano, a wracamy w poniedziałek pod wieczór. Niestety, nawet przy piątce kotów zostawienie samodzielne towarzystwa na trzy dni (no, dwa i pół :wink: ) nie wchodzi w rachubę. Nie mówię nawet o braku karmy/wody czy zas...ych pomieszczeniach, a o ich bezpieczeństwie. Co dopiero przy 10 czy 11.. Martwię się nieco. Na pewno ktoś będzie do mnie wpadał, ale oczywiste jest, że lepiej byłoby, gdyby miał mniej do obrabiania niż więcej..

c) Łazanka musi i tak znaleźć domek. Stąd post o potrzebie znalezienia domku, no a że pilny, to już druga sprawa. Ma być jak w Lidlu: tanio (czytać: pilnie), ale cenimy jakość :wink:

Edytko, Kasieńko, racja co piszecie. Nie zadałam Dominice pytania o to co zrobi z kotem jeżeli będzie potrzeba zmiany mieszkania. Po pierwsze - nie musiałaby powiedzieć mi prawdy, że może nie chcieć jej zabrać, po drugie - patrzyłam "pod siebie": dom, w którym nie pozwolono by mi przenieść się razem z kotami byłby od razu dla mnie skreślony. Nie każdy niestety myśli w taki sposób jak my.. Ale tego się nie da prześwietlić i przewidzieć.. Tak jak piszecie..

Dominika przysłała mi foty Łazanki-Pusi. Wkleję natychmiast jak tylko uzyskam moce przerobowe. Jestem w pracy i muszę się nią zająć. Dziwne jakieś, co? :ryk:

Kaprys2004

Post » Pon wrz 21, 2009 10:29 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Pusiu do góry.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon wrz 21, 2009 11:49 Re: PIILNE!! Bura Pusia-traci domek we wrześniu! Dokąd pójdzie??

Przypominamy o Pusi :D

Kaprys2004

[poprzednia][następna]