Pń/Luboń: Działkowa czarna armia - i zamykamy

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 20, 2009 16:59 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Avian pisze:Oj pogubiłaś się w obliczeniach :lol:

Przypomnij sobie - najpierw widziałaś dwa zapłotne, te co biegają jak w zaprzęgu ;)
Potem Brzydal z Batonik - gruby i chudy.
Potem Dwie koteczki - Pysia-Misia, ta płaska z puchatym futerkiem i Cioteczka, ta chudzinka.
Potem z altany wyleciał Czorcik - ten, co później go podsunęłam do pogłaskania ;)

Widzisz? Co najmniej 7 czarnych widziałaś :ryk:

tych za plotem nie liczylam :ryk:
ale faktycznie nie wiem ile czarnych w końcu widzialam :oops:
ale chyba masz rację że 5 było (+2 za płotem)
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Nie wrz 20, 2009 17:03 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Armie Ci pstrokacieje powoli. Kurka, kciuki wielkie trzymam, zeby Ci starczylo samozaparcia i sil!
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon wrz 21, 2009 13:47 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Następna koteczka, która pojawiła sie już dwa razy. Dostała papu, więc pewnie szybko nie odejdzie ;)
Chuda niemiłosiernie, ale jak się opcha, to brzuszek podejrzany ... jak się pojawi o przyzwoitej godzinie - złapię i pokażę wetce.

Oto Milka
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oswojona, łagodna ... tej też szkoda na działki :roll: ale jak nikt jej nie zechce, po sterylce wróci tutaj.
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon wrz 21, 2009 14:16 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

ładniutka :1luvu:
może ktos się zakocha
Obrazek

dalia

Post » Pon wrz 21, 2009 18:32 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Ale ona sliczna, jak do mnie zadzwonia na temat Mizianki to może ją zaproponować? :)

A ona powinna mieć na imię Ryszarda 8)
Bo ma wyraz pyszczka a la Rychu :twisted:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto wrz 22, 2009 18:53 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

MarciaMuuu pisze:Ale ona sliczna, jak do mnie zadzwonia na temat Mizianki to może ją zaproponować? :)

A ona powinna mieć na imię Ryszarda 8)
Bo ma wyraz pyszczka a la Rychu :twisted:

:twisted: :twisted: :twisted:

Posiedziałam dziś trochę z rudą Aldoną, pooglądałam ją trochę i pomacałam ...
Wydaje mi się, że już nie ma kociąt :(
Jeszcze w sobotę miała powyciągane cycuchy, dzisiaj już brzusio płaskie, nie widać, żeby karmiła ...
Nie widać też po niej, żeby jakąś traumę z powodu utraty dzieci przeżywała - a wiem już, że potrafią kotki przeżywać :roll:
Może się mylę ... zobaczymy.

Srebrna Milka nie dziś też nie przyszła ...
Obrazek

Avian

Post » Czw wrz 24, 2009 20:07 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Dzisiaj czekały obie panie na michy :D

Aldona zaczyna czuć się pewnie, ustawia mi towarzystwo ;)
Za to Milce zmieniam imię na Milusię :D Jest fantastyczna - jeszcze bardziej przymilna od Aldony. Wskoczyla mi na ramie i tak ze mną chodziła po działce, nie przeszkadzało jej to, że się wciąż schylałam :twisted: Siedziała i mruczała, mruczała, mruczała ...
Jest taka malutka, drobniutka i leciutka ...

Niestety wygląda na zaciążoną :roll: Sterylka załatwiona, nie mam tylko co z nią zrobić przez te parę dni po zabiegu ... założyłam wątek, moze ktoś się nią zajmie przez te parę dni ... viewtopic.php?f=1&t=100626

Szkoda tej koteczki, nie powinna rodzić, jest bardzo młoda, pewnie nie ma jeszcze roku ...
Musiała mieć człowieka, który ją nosił na rękach, musiała mieć dom, bo wpycha sie do altany i zajmuje fotel ...
Obrazek

Avian

Post » Pt wrz 25, 2009 19:02 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Piękne te koteczki ,choć ta jasna straszna chudzinka :( :1luvu:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 01, 2009 10:25 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - nowe zaciążone, następna?

Chciałam wkleić jakieś optymistyczne foty, a tu przed chwilą telefon, że na działce dwa kociaki :(
Takie może 2-miesięczne ... dzikie dziczki ...
Czarny i pingwin ...

Ech, tylko się pochlastać :roll:
Teraz tylko czekać, aż Aldona przyprowadzi swoje.
Mam nadzieję, że chociaż Milka da sie w końcu złapać na sterylkę.
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 01, 2009 11:18 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - 2 małe kociaki :(((

Tragedia z tymi kociętami :(
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Czw paź 01, 2009 11:27 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - 2 małe kociaki :(((

:|

Kciuki za całokształt :ok: :ok:

Milka - :1luvu: (jak każda ;-) )
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw paź 01, 2009 11:34 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - 2 małe kociaki :(((

Milka jest zołza - od poniedziałku próbuję ją złapać i klapa :evil:
Ostatni raz widziałam ją w niedzielę ... ale wiem, ze bywa rano, maupa, chyba specjalnie :roll:
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 01, 2009 11:40 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - 2 małe kociaki :(((

Avian pisze:Milka jest zołza - od poniedziałku próbuję ją złapać i klapa :evil:
Ostatni raz widziałam ją w niedzielę ... ale wiem, ze bywa rano, maupa, chyba specjalnie :roll:

Nie dziwi nic. Wszak Milki są bardzo inteligentne, bardzo! 8)
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Czw paź 01, 2009 19:56 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - 2 małe kociaki :(((

Milusia złapana :D
Zostanie dzisiaj na noc w altanie z Czortem i Pasikiem - mam nadzieję, ze sobie oczu nie wydrapią ...

Wieczorem poznałam nowy przychówek działkowy :roll:
Ładniusie, nie powiem ... kociaki są zawsze rozbrajające, tylko żal, co z nimi będzie, jak zrobi sie naprawdę zimno ...
W zeszłym roku Brzydal we wrześniu uprowadził i przyprowadził maleńkiego Batonika, te przyszły też z ojcem zapewne - nowym, który przychodzi od paru tygodni - Pingwinem. Jednego dzieciaka sie nie wyprze :twisted:
Są malutkie, ale bardzo żywotne - jak małe diabełki :lol:
I nie są takie dzikie, jak się wydawało przy pierwszym kontakcie 8)
Oba złapałam - przede wszystkim, żeby upewnić sie, że jak zwykle są ... kocury 8)
U mnie na działkach rodzą sie chyba tylko kocury, na szczęście raczej :twisted:
Nie wyrywały sie szczególnie, choć były bardzo wystraszone - to pewnie pierwszy w życiu kontakt z człowiekiem.
Myślę, ze mają ok. 2 miesięcy.

Foty? Proszę bardzo, może komuś sie spodobają ...

Diabeł nr 1
Obrazek

Obrazek

Diabeł nr 2
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Czw paź 01, 2009 19:59 Re: P-ń/Luboń działkowa czarna armia - 2 małe kociaki :(((

nr 1 powalający urodą :1luvu:

widze że nieźle sie już rozgościły u Ciebie :mrgreen:
Obrazek

dalia

[poprzednia][następna]