Lilutkowo to my.I tymczasy. Maksiu ma nowotwór, Lili astmę:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 13, 2009 11:00 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Amiko, wykorzystam Cię, jak tu jeszcze jesteś :ryk:
Czy Tobie też dalej nie działają uśmieszki?
Czy do Ciebie też tak późno docierają powiadomienia? bo do mnie czasami nawet po kilku godzinach :twisted: Kiedyś dostałam pw, akurat byłam na forum, przeczytałam, była godz.22. Rano zobaczyłam powiadomienie o pw o godz.1.00. Zapomniałam już o tamtym, zaczęłam szukać nowego pw, zdenerwowałam się, że zginęło, dopiero potem przypomniałam sobie, że wczoraj nie przyszło powiadomienie :evil:
Gdzie teraz są adopcje? bo po tej zmianie nie mogę nic znaleźć :evil:

Sorry za OT, ale...w końcu to mój wąteczek :ryk: to mogę zapytać, bo już nawet nie ma tego podpiętego wątku, gdzie można było zgłaszać uwagi do nowego forum :(
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie wrz 13, 2009 12:50 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Zuziu u mnie ikonki nadal się nie wklejają, z powiadomieniami mam podobnie, dlatego najszęściej przeglądam śledzone wątki nie ze skrzynki tylko z listy jak jest w Panelu użytkownika.

W dziale technicznym zgłaszane są i szwankujące emotki i spóźnienia/braki w powiadomieniach.
Niestety ale ostatnio jakoś brak wyjaśnien tego stanu.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie wrz 20, 2009 12:43 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Alusia chora.... :cry: :cry:

Nie może jeść, bo zaraz wymiotuje. Jest osowiała, ma problemy z kupą.
Alusia wiecznie miała problemy z wypróżnianiem, najpierw nie można było opanować biegunki, którą miała po wszystkich karmach (nawet RC hypoallergic), teraz ma wieczne obstrukcje. Dostaje parafinę, bezo-pet i nic nie pomaga.
Alusia ma alergię pokarmową i niewielki wybór jeżeli chodzi o jedzenie. Wiecznie się rozdrapuje, była już leczona czym tylko możliwe, ostatnio nawet Cyklosporyną. Wszystko pomaga tylko na jakiś czas, potem znowu zaczyna się drapanie, pomimo tego, że bardzo rygorystycznie pilnuję jej diety (co nie jest łatwe przy tylu kotach). Teraz znowu ją swędzi (widać to po jej zachowaniu) i jest już rozdrapana. Wetka zaproponowała znowu kurację Cyklosporyną, żeby uniknąć sterydów.

Wczoraj zrobiłam Alusi badanie krwi i moczu, ponieważ bardzo nie podoba mi się jej zachowanie. Dzisiaj nie przyszła spać do mnie, co jest pierwszą oznaką choroby, bo tego Alusia nie odpuści nigdy :!: Z badania moczu wyszło zapalenie pęcherza, Alunia dostała antybiotyk Enroxil (taki sam jak Lili). Z badania krwi wetka podejrzewa zatkanie włosami i trzeba ją odetkać. Stąd pewnie te wymioty. Dostałam w zastrzyku lek, który mam jej podać dzisiaj i jeszcze też w zastrzyku kontrast, który mam podać wieczorem. Jeżeli to nie pomoże, to jutro wizyta z Alusią i trzeba zrobić prześwietlenie brzuszka.

Tak że nie mamy za wesoło..... :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon wrz 21, 2009 19:42 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Miałam trochę atrakcji ze Snejkim, że dopiero nadrabiam zaległości :oops:

Zuziu napisz co z Alusią, co wyszło w wynikach ??

Mocne :ok: :ok: :ok: za Alutkę
Obrazek

Amika6

Post » Pon wrz 21, 2009 22:54 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

biedna Alusia :( :( :( trzymam kciuki z całych sił za poprawę zdrówka :ok: :ok: :ok: :1luvu:

donia777

Od: Pon kwi 06, 2009 21:59

Post » Wto wrz 22, 2009 18:52 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Zrobiłyśmy Alusi zdjęcie rtg brzuszka i potwierdziło się zatkanie kulami włosowymi. Alusia dostała leki i mam nadzieję, że będzie lepiej. Dzisiaj mam jej jeszcze raz podać kontrast, który ma udrożnić jelita oraz pokazuje na zdjęciu, gdzie jest zator. Alunia już troszkę lepiej się czuje, zaczęła przynajmniej jeść i nie wymiotuje.

Ale kciuki za zdrówko wciąż potrzebne.... :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto wrz 22, 2009 19:39 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Kciuki nadal trzymamy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Amika6

Post » Wto wrz 22, 2009 22:22 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Oby było coraz lepiej :ok: :ok: :ok: :1luvu:

donia777

Od: Pon kwi 06, 2009 21:59

Post » Nie wrz 27, 2009 20:20 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Witaj Zuziu wieczorową porą .
Doskonale Cie rozumiem , nie tak dawno gdy Kropcia była strasznie rozdrapana czułem sie podobnie , generalnie u nas jeden z domowników co jakiś czas podkarmia pannę tym co nie trzeba i stąd wszystkie problemy , po bardzo poważnych scysjach puki co domownik przycichł a Kropcia od ostatniego leczenia sie nie drapie , cały czas obie panny jedzą w dlaszym ciągu VC . Pozdrawiam Cie ciepło Zuziu i przesyłam głaski dla Maksia , Kuleczki , Alusi , aby i ona spędzała jak najwięcej czasu bez objawów alergii :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto paź 06, 2009 8:06 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Witam Cioteczkę i Jej Koteczki :D , Co u Was słychać?
Wpadłem z wizytą, zgadnijcie kto ja jestem ?

Obrazek
Obrazek

Amika6

Post » Wto paź 06, 2009 19:11 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Amika6 pisze:Witam Cioteczkę i Jej Koteczki :D , Co u Was słychać?

Obrazek

A Ty jesteś piękny Snejkuś rozwalony na kolanach pewnej Cioteczki :ryk:
A mieszkasz już w apartamencie przygotowanym przez ciocię Amikę?? Lepszego lokum nikt inny by Ci Snejkusiu nie wyszykował! Grzej tyłeczek w polarach, nie wygłupiaj się chłopie :lol: Dziękujemy za odwiedzinki i odwiedzaj nas częściej :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto paź 06, 2009 19:14 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

zuzia96 pisze:
Amika6 pisze:Witam Cioteczkę i Jej Koteczki :D , Co u Was słychać?

Obrazek

A Ty jesteś piękny Snejkuś rozwalony na kolanach pewnej Cioteczki :ryk:
A mieszkasz już w apartamencie przygotowanym przez ciocię Amikę?? Lepszego lokum nikt inny by Ci Snejkusiu nie wyszykował! Grzej tyłeczek w polarach, nie wygłupiaj się chłopie :lol: Dziękujemy za odwiedzinki i odwiedzaj nas częściej :P

Bardzo chętnie :lol: , tylko żebym następnym razem nie szukał Was znowu na ...nastej stronie :twisted:
Obrazek

Amika6

Post » Nie paź 11, 2009 15:47 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Dzisiaj u nas jest brzydka pogoda, pada deszcz, koty śpią cały dzień. Każdy sobie znalazł jakieś ulubione miejsce....
Maksiu :P
Obrazek
Alusia :P ostatnio upatrzyła sobie miejsce na dywanie na podłodze i wciąż tam sypia. Przeniosę na kanapę - wraca, przeniosę na poduszkę - wraca, podłożę kocyk - położy się obok kocyka. Nie wiem, po kim ona jest taka uparta.... :evil:
Obrazek
Lilunia :P
Obrazek

No i kto wybrał sobie najlepszą miejscówkę na odpoczynek???
:lol: :lol: :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie paź 11, 2009 15:50 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Ależ Lilcia jest ślicznie "umalowana", no ślicznotka z niej pierwsza klasa :wink:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie paź 11, 2009 18:19 Re: Moje koty...... & Kuleczka, Lili.....Marcel już na swoim!!

Maksiu prawie całkowicie wypełnia koszyczek :D a Alusia na futrzaczku też ma legowisko niczego sobie :1luvu:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

[poprzednia][następna]