~~~Schron. w Milanówku~~~str98 - Ważne ! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 13, 2009 20:05 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

aaaaa z dobrych wieści...
Dzisiaj do domu pojechał Major ! :D
Dorosły charakterny kocur... :D Radość tym większa :D:D:D

Adopcję prowadził Rafał.. mam nadzieję, że napisze jak przebiegła :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie wrz 13, 2009 22:38 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Normalnie: Major został wsadzony do kontenera i już :)

Wczesnym popołudniem Matylda i jej mama przyjechały po Majora. Major przybiegł na nasz widok pod siatkę i zachowywał się bardzo grzecznie. Żbiku nie dawał za wygraną i starał się zwrócić na siebie uwagę gości najlepiej jak potrafił. Ale Matylda ani myślała się rozmyślać i to Major pojechał razem z nią do domu.

Dostałem informację, że Major spędził trochę czasu pod szafą, ale potem wylazł i nie przestawał mruczeć, co zaniepokoiło Matyldę na tyle, że musieliśmy skonsultować jego zachowanie telefonicznie :) Ale teraz jest już chyba wszystko dobrze i mamy obiecane informacje i zapewne również i fotki Majora z nowego domu :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon wrz 14, 2009 18:52 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Pozwolę sobie zacytować e-maila Matyldy, nowej opiekunki Majora:

Major cały czas dużo mruczy, ale robi to tylko wtedy kiedy go gładzimy albo się z nim bawimy, jak go zostawiamy, to jeszcze sobie kilka-kilkanaście minut pomruczy z rozpędu, ale potem przestaje, więc wydaje mi się że to po prostu z zadowolenia :) Zwłaszcza że nie wygląda na zestresowanego - spokojnie sobie chodzi po mieszkaniu, bawi się, apetyt dopisuje mu jak zwykle, dużo pije, czasem chowa się pod łóżko, ale nie tak jak zaraz po przybyciu do domu, kiedy wcisnął się w najdalszy kąt, tylko po prostu tam sobie siedzi i jeśli wystawiam do niego rękę albo na niego kiciam to zaraz przychodzi. W ogóle jestem z niego bardzo dumna - podróż zniósł naprawdę spokojnie, po przybyciu do domu był trochę przestraszony i, jak pisałam, wcisnął się w najdalszy kąt pokoju, potem wyszedł, rozejrzał się, znowu się schował i jakoś po 40 minutach wypełzł znowu i zaczęło się dzikie ocieranie i mruczenie, baranki itp. Ani razu mnie nie zaatakował ani nawet nie zawarczał, ciągle się łasi i chce być głaskany. Tylko raz chyba coś mu się nie podobało, bo zamiauczał jakoś dziwnie, tak ostrzegawczo, ale dopiero po zeskoczeniu z kolan, jakby chciał powiedzieć, że to mu się nie podoba :) Wczoraj dużo zwiedzał, dziś już właściwie nie krąży, już sobie znalazł ulubione miejsca do przesiadywania. Ciągle za mną chodzi, a jeśli idę do kuchni, gdzie stoi jego miska, to przybiega natychmiast :D Jeśli chodzi o pomysł z posłaniem postawionym w sypialni to się nie sprawdził - kot nim wzgardził i ułożył się w nogach łóżka, przez całą noc był bardzo grzeczny, obudził mnie mruczeniem i deptaniem po poduszce, ale kiedy zrozumiał że jeszcze chcę pospać to grzecznie wrócił na swoje miejsce i czekał aż wstanę. To zupełnie inny Major niż ten, którego poznałam w schronisku, jest rozmruczaną, kochaną przylepą, ale nie wydaje mi się, że to ze stresu, bo zachowuje się naprawdę swobodnie i wygląda na szczęśliwego - myślę, że przypomniał sobie czasy, zanim trafił do schroniska i że brak innych kotów mu służy. Jedyne co mnie trochę martwi, to kuweta - nie zaobserwowałam, żeby sikał, a jest tutaj już ponad dobę i pił dużo wody. Sadzałam go na niej już kilkanaście razy, grzebałam łapkami itp., ale to nie wzbudza jego zainteresowania. Na pewno nie zrobił siusiu nigdzie poza kuwetą, obejrzałam uważnie wszystkie kąty i nie ma śladu, ale nie wierci się nerwowo i nie szuka miejsca, gdzie mógłby się wysiusiać, więc podejrzewam że jakoś, kiedyś musiał to jednak zrobić :) Oczywiście istnieje możliwość że od przyjazdu tutaj nie siusiał ze stresu, ale tak jak mówiłam, wygląda jakby się już zadomowił i nie wygląda jakby miał z tym jakikolwiek problem... To jedyna sprawa, która mnie niepokoi, poza tym wszystko gra, wydaje mi się, że kot jest szczęśliwy :)

Acha, chciałam wysłać jakieś zdjęcia, ale jak podchodzę do Majora bliżej z aparatem, to natychmiast zaczyna go obwąchiwać i się o niego ocierać, więc póki co mam tylko jakieś 10 rozmazanych fotek różnych części kociego pyska :)

:piwa: za nowy dom Majora!
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon wrz 14, 2009 21:59 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Całkiem jak z Profesorem... 8O

To są po prostu przykłady na to, że nasze koty powinny mieszkać w domach, bo tam się czują dobrze. a nie kurde w głupim schronie ! o !

iskra666

Post » Wto wrz 15, 2009 9:47 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Dostałem informację, że Major już się oswoił ze swoją nową, osobistą kuwetą. Czyli wszystko w najlepszym porządku :D
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Wto wrz 15, 2009 22:28 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Brawa dla kocurka i kuwetki ! :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Śro wrz 16, 2009 16:00 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Wieści i fotki od Majora. Mam nadzieję, że Matylda nie obrazi się za cytowanie jej e-maila:

Przesyłam parę fotek Majora - nie są niestety najlepszej jakości, ale chyba pokazują, jak bardzo Major jest kochany i szczęśliwy ;)
Z kuwety korzysta już regularnie i bez problemów, przybiega na zawołanie, jeśli tylko może to natychmiast wskakuje na kolana albo układa mi się na brzuchu. Trochę się martwiłam, jak będzie znosił godziny, kiedy nikogo nie ma w domu, ale chyba nie ma z tym kłopotów bo kiedy wracam nie strzela żadnych fochów, chociaż widać że się bardzo cieszy na mój widok ;)
Jednym słowem - jest świetnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

:D
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Śro wrz 16, 2009 19:26 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Tak wygląda zadowolony kot 8)
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Śro wrz 16, 2009 20:13 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Nareszcie Major ma dom, na który tak bardzo zasługiwał :D

Majorze, gratulacje :D

I kciuki za ciąg dalszy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Śro wrz 16, 2009 21:24 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Wspaniała historia!
Poznałam Majora: to naprawdę wyjątkowy kot, pełen osobowości, godności, pasji...
Imię bardzo, ale to bardzo do niego pasuje!
I wreszcie ma dom, na jaki zasługuje: i jaki (co nie mniej ważne!) zasługuje na niego :)
Miejsce każdego kota jest w domu!
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Śro wrz 16, 2009 21:40 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Milanówek to magiczne miejsce :D

Są w nim magiczne stworzenia 8) Jedno wywala mi się świństwem do góry na kolanach i mruczy, drugie wykłada się na kołdrze i chrapie wniebogłosy!!!!

Dulencja

Post » Śro wrz 16, 2009 22:33 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

A które wywala się świństwem do góry??? Misio?
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw wrz 17, 2009 4:53 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Anuk pisze:A które wywala się świństwem do góry??? Misio?

Misio :D :D :D

Dulencja

Post » Pt wrz 18, 2009 19:37 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

Nie tylko Misio :D

iskra666

Post » Pt wrz 18, 2009 20:41 Re: ~~~~~~Schronisko w Milanówku~~~~~~PILNIE szukamy DT i DS !!

iskra666 pisze:Nie tylko Misio :D

Ale gdyby ten Drugi wpadł na pomysł wywalenia się "kołami do góry" na moich kolanach to chyba bym zeszła :wink: A gdyby do tego jeszcze zaczął mruczeć :twisted:

Dulencja

[poprzednia][następna]