A czytając wyjaśnienia medyczne - przynajmniej wiem dlaczego Puszkin ma stosowane takie a nie inne leki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
koconek pisze:Sprawdziłam stan faktyczny: kitek dostał 2x dawkę ok. 2ug. Biorąc pod uwagę, że wazy 3kg, to w opcji 1: 0,45x3=1,35 może się zgadzać, bo podziałka na strzykawce jest co 4ug, więc nawet trudno byłoby odliczyć precyzyjnie. Ale tak czy siak jeszcze raz to przedyskutuję z panią doktor.
koconek pisze:Co do podawania: mamy wziąć 3 dawki, każda w odstępie tygodnia, następne po kontroli co 2-3tygodnie jedną. Biorąc po uwagę, że odnowa w szpiku trwa około 10dni, to po 3 tygodniach od podania pierwszej dawki powinny się już pojawić efekty lub defekty (przeciwciała) działania?
koconek pisze:Co do morfologii to spadek jest nie tylko hematokrytu - równolegle spada hemoglobina, RBC i WBC, natomiast MCV, MCH, MCHC utrzymują się stale na tym samym poziomie - wahnięcia są minimalne.
Są tak naprawdę trzy możliwe przyczyny spadku hematokrytu (w tym przypadku) : niedokrwistość, przewodnienie, lipemia. Pierwsza istnieje, drugą - bardzo pilnuję, zeby nie było, lipemia - fakt, nie badałam w tym kierunku, nadrobię to.
koconek pisze:Tak naprawde to nikt nic tam nie wie, bo nie można odszukać dokumentów!!!!!.
Dopiero coś bedzie wiadomo w poniedzialek. Partactwo i brak profesjonalizmu - jak zwykle.
Szlag człowieka może trafic, bo komuś się nie chciało!
W systemie mają informację, że przesyłka ma być dołączona do poczty kurierskiej, ale przesyłka nie wyszła z magazynu, po prostu KPINY!!!
AlkaM pisze:...
Jezeli wet Ci powiedzil, ze HCT moze spasc z 38 na 21 w ciagu 4 tygodni z powodu przewodnienia to powaznie rozwazylabym zmanie weta ( ja wlasciwie uciekalabym jak najdalej od niego)
....
AlkaM pisze:Jezeli wet Ci powiedzil, ze HCT moze spasc z 38 na 21 w ciagu 4 tygodni z powodu przewodnienia to powaznie rozwazylabym zmanie weta ( ja wlasciwie uciekalabym jak najdalej od niego) MCV moze nawet wzrosnac przy anemi. Spadek HCT i RBC jest jest wyznacznikiem.
PcimOlki pisze:AlkaM pisze:...
Jezeli wet Ci powiedzil, ze HCT moze spasc z 38 na 21 w ciagu 4 tygodni z powodu przewodnienia to powaznie rozwazylabym zmanie weta ( ja wlasciwie uciekalabym jak najdalej od niego)
....
A z jakiego powodu może się to zdażyć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Silverblue i 226 gości