Witam wszystkich na aukcji dla Piratka vel Bosmana. Piratek nie ma jeszcze swojego wątku. Jest o nim kilka słów na forum dla Ślepaczków:
viewtopic.php?f=1&t=97132&p=4905316#p4905316. Piratek dołączył do naszego stada bezdomniakow kilka tygodni temu. Już nie miał wtedy oczka, ale rana była bardzo ładnie zagojona. Pojawiał się codziennie na wieczornym karmieniu. Miał byc łapany do kastracji i przy okazji wyczyszczenia oczodołu, ale zawsze były inne koty, bardziej wazne. Piratek sam "wyszedł z inicjatywą", że już czas na leczenie i złapał paskudną infekcję z katarem. Kiedy go wreszcie znalazłam chodzily po nim muchy, z pyska sączyła się ślina i nie miał nawet siły żeby wstać. Wioząc go do weta sądziłam, że jedziemy na dospienie. Wet zadecydował inaczej i powiedzial, ze mozna zawalczyć o Piratka. Od półtorej tygodnia Piratek jest w klinice. Pierwszy z zastosowanych antybiotyków nie zadziałał i jego stan się pogorszył. Ostatnia środa była koszmarna, krztusił sie wlasną wydzielina przy zatkanym nosie. W piątek po podaniu nowego antybiotyku, stan Piratka się poprawil. Po wyleczeniu infekcji czekają go 2 operacje. Pierwsza operacja związana jest z wyrwaniem polamanych klów, które stały sie przyczyną paskudnych zmian na dziąsłach i ropni. Druga operacja obejmuje kastracje i wyczyszczenie i zszycie oczodołu. Koszt operacji i pobytu Piratka nie będzie pewnie mniejszy niż 300 zł. Na ten cel przeznaczam piękny zegarek Cartier Santos.
Zegarek nie jest oryginalny. Gdyby tak było kosztowałby uzywany około 1500 Euro. Zegarmistrz stwierdził, że jest to podróbka ale szlachetna. Nie znalazłam nic wizualnie różniącego go od oryginału. Nie posiada żadnych uszkodzeń, zegarmistrz załozył nową baterię. Powiedzial, że dostanę za niego nie mniej niż 100 zł Branzoleta jest wąska i przeznaczona raczej dla osoby o szczupłym nadgarstku. Zapraszam do licytacji.
Piratek czeka na Wasza pomoc![b]
Zegarek Cartier Santos. [color=#FF0000]Cena 50 złPirat ma podejrzenie nowotwora płuc. Badania w toku.

A to jest Piratek

Pirat ma FIP wysiękowy. Ostatnie tygodnie ma żyć jak książe. Znaczy surowa wolowina i wszytskie możliwe lekarstwa. Tyle mogę mu dać.I znowu niespodzianka. Test na FIP negatywny, tylk oskąd ta woda w brzuchu i w płucach? Szukamy dalej