Daisy,Telma,Muczacza i Bajk - Bajeczka [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 15, 2009 19:32 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

dziekujemy za wszystkie kciuki :D :D :D

obejrzalam paszcze dokladniej i zostaly tylko 3 trzonowce :wink:

Sloneczko sie mizia (ona sie wrecz kladzie do miziania na boczku :wink: ), czasem warknie ale chce jesc :!:
mam nadzieje, ze za kilka dni odczuje brak bolu i bedzie lepsze jedzenie :roll: :wink:

slodka jest jak zawsze :mrgreen:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro wrz 16, 2009 8:52 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Za lepsze jedzenie :) :ok:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro wrz 16, 2009 8:53 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Kciuki!
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Śro wrz 16, 2009 9:50 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

za lepsze jedzenie :) :ok:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro wrz 16, 2009 20:01 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

dzisiaj po moim wstaniu z lozka (wczesniej przewracaniem sie z boku na bok udalo mi sie cale kocie towarzystwo rozgodnic, niechcacy :lol: ) Bajka na sam moj widok :lol: rozmruczala sie na potege :wink:

niestety wieczorem uciekla przede mna do budki drapaka (bylam caly dzien w biurze dzis, jutro tez :roll: ) i do tej pory tam siedzi - mizia sie, je co jej podaje :D ale boi sie, ze cos jej zrobie np wezme znowu do weta :(
nie mam jej jak podac tabletek, moze jutro albo w czasie weekendu bedzie troche lepiej? nie chce jej na sile wyciagac z budki...

kiedy rany po wyrwanych zebach zagoja sie tak, ze bedzie odczuwac komfort przy jedzeniu? na kontrole mamy jechac po 10 dniach, ale mam nadzieje ze to troche szybciej dziala??? ktos wie???

Beata

Post » Śro wrz 16, 2009 20:08 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Myśle, że szybciej niż 10 dni. Co jej dajesz do jedzenia? Pewnie tez jakiś lek przeciwbólowy by nie zaszkodził.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Śro wrz 16, 2009 20:18 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Beata pisze:kiedy rany po wyrwanych zebach zagoja sie tak, ze bedzie odczuwac komfort przy jedzeniu? na kontrole mamy jechac po 10 dniach, ale mam nadzieje ze to troche szybciej dziala??? ktos wie???

Koty, które znam właściwie już na drugi dzień jadły suche normalnie. Ale to były koty, które wcześniej w ogóle odmówiły jedzenia z powodu bólu zębów. Myślę, że po kilku dniach już powinien być spokój.
Jakby Bajka chciała lepiej współpracować, to mogłabyś zastosować jakiś preparat dopyszczny w celu złagodzenia bólu i szybszego zagojenia ran, ale z nią to nie wiem...

Kciuki za całokształt.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro wrz 16, 2009 21:33 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Agn pisze:
Beata pisze:kiedy rany po wyrwanych zebach zagoja sie tak, ze bedzie odczuwac komfort przy jedzeniu? na kontrole mamy jechac po 10 dniach, ale mam nadzieje ze to troche szybciej dziala??? ktos wie???

Koty, które znam właściwie już na drugi dzień jadły suche normalnie. Ale to były koty, które wcześniej w ogóle odmówiły jedzenia z powodu bólu zębów. Myślę, że po kilku dniach już powinien być spokój.
Jakby Bajka chciała lepiej współpracować, to mogłabyś zastosować jakiś preparat dopyszczny w celu złagodzenia bólu i szybszego zagojenia ran, ale z nią to nie wiem...

no wlasnie, z nia to ciut ciezej :roll:

wyraznie sie mnie boi, np ucieka do budki drapaka z balkonu, jak probuje do niej podejsc
wczoraj wyciagalam ja na sile :oops: dzisiaj i jutro odpuszcze
w piatek znowu z domu, wiec bedzie wiecej okazji do "rozmow" :wink:

je ladnie, tzn widac ze ma apetyt ale widze, ze nadal ja przy jedzeniu boli... stad moje pytanie...
jakby wyszla z tej budki to bym jej obejrzala pysio dokladnie :roll: i moze cos wiecej wiedziala, a tak to zonk :twisted:

Beata

Post » Śro wrz 16, 2009 22:32 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Gojenie może być sprawą bardzo indywidualną. Mam nadzieję, że wyjdzie na prostą.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw wrz 17, 2009 22:16 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

udalo mi sie dzisiaj wieczorem obejrzec jej pysio - rany po zebach nadal bardzo czerwone :(
jestem tez w kontakcie z D., byc moze podjade w czasie weekendu po metacam (mam nadzieje, ze nie przekrecilam nazwy :oops: )
w kazdym razie Bajka ciut bardziej ufna dzisiaj ale bede ja obserwowac jutro, nie bylo mnie przez kilka dni w domu prawie w ogole :roll: (w pracy sajgon obecnie, wychodzac dzisiaj z biura prawie krzyczalam :? :roll: :lol: )

Beata

Post » Pon wrz 21, 2009 20:47 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Bajka dostaje od wczoraj wieczora metacam
generalnie jest bardziej wyluzowana, znowu spi ze mna w lozku przytulona do plecow albo na poduszce :wink: , sporo czasu spedza na balkonie (ostatnio to glownie w budce siedziala)
wzieta na rece zaczyna mruczec na 4 traktory
ale z jedzeniem nie jest lepiej, a nawet gorzej... :(

w dodatku Daisy potwierdzila swoja zolzowata nature - NIGDY nie uzywala tej budki, to byla budka Bajki od zawsze
no, to zolza mosci sie w niej ostatnio :evil: i jak chce Bajeczke nakarmic (tak, zeby jej wszyscy od razu nie wyjedli :roll: ) to okazuje sie, ze Daisy wlasnie tam spi :twisted: :twisted: :twisted:

w sobote na kontrole do D.

Beata

Post » Pon wrz 21, 2009 20:51 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

kciuki mocne za kontrole i za apetyt. Ma byc duzy. Przynajmniej umiarkowany:) :ok: :ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro wrz 23, 2009 21:01 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Bajka tak sobie :(

calkiem niezle jadla az do niedzieli wlacznie - tzn tak jak przed zabiegiem (od soboty metacam dostaje) - nie bardzo duzo ale tez nie bardzo malo
wczoraj przestala :( bardzo byla zainteresowana jedzeniem, ale cokolwiek jej podsuwalam, wachala i czasem zjadla ze 2-3 chrupki

wieczorem sie wnerwilam i nakarmilam strzykawka rozwodnionym mokrym :roll: strasznie na mnie bluzgala i nerwowa byla :twisted: :twisted: :twisted:

dzisiaj ciut wiecej suchego rano zjadla (wreszcie po 20-30 chrupek na raz), po poludniu znowu strzykawka ciut nakarmilam (rano zaopatrzylam sie w 10ml, wczoraj tylko piatki mialam)
bluzgala znowu ale potem dala sie miziac, ufff

zobaczymy jak kolacja

nie wiem, jak ona ma nie chudnac skoro je mniej niz Daisy :(

Beata

Post » Śro wrz 23, 2009 21:31 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

Beatko a cos na apetyt moze podac. Bajka ma co prawda nerki chore ale moze cos jest co by ja postymulowalo:) Trzymam nadal kciuki za kontrole:) :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Śro wrz 23, 2009 21:34 Re: Daisy,Telma,Muczacza i Bajaderka - prawie bezzebna Bajka :)

:ok:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

[poprzednia][następna]