Dex ma ponad 3 lata. Niedawno został wykastrowany i miał zrobiony porządek z zębami. Do ludzi bardzo przyjazny i przymilny. Z kotami różnie żyje. Niektórych kotów nie lubi i drze z nimi koty. Jest bardzo mały, waży 2,5kg. Łzawi mu lewe oko i czasem wysmarka gluta. Prawdopodobnie są to pozostałości po wcześniejszej chorobie. U mnie jest od 18 czerwca i w tym czasie nie chorował.
Ostatnio edytowano Pon wrz 21, 2009 17:33 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Dexa wzięłam z ogłoszenia. Nie sprawdził się jako reproduktor i był do wydania. Wzięłam go gdyż devon to jedno z moich marzeń i mogło się ziścić, choć na chwilę. Pomyślałam też, że lepiej by było gdyby szukał domu będąc już kastratem.
Nie wiem czy by latał z Berylem w ramach zabawy czy też bójki. Dex jest zadziorny w stosunku do innych kocurów. Od niedawna jest u mnie exo Jojo, który wybitnie nie przopadł Dexowi do gustu a to dlatego, że sadził się na jego kark. Właściwie zabawy Dexa z innymi kotami polegają na okładaniu się łapami i zapasach dość agresywnych. Zawołany przez człowieka zmienia się miziaka i przylepę.
Dex jest super przytulastym kotem. Miałam przyjemność przekonać się. Tulił się całym ciałkiem a łapkami obejmował moją szyję . I jest naprawdę malutki.