Cyryl, nasz rudzielec :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 15, 2009 10:17 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Zawsze się zastanawiam skąd tym kotom to przychodzi do głowy :idea:
Milka ma mistrza w kapslach, a gdy już wrzucała je do wiaderka i łapała to myślałam, że padnę ze śmiechu :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Od: Śro lut 11, 2009 10:14

Post » Wto wrz 15, 2009 11:10 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Fotki z tego wątku rzuciły mnie na kolana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

viewtopic.php?f=13&t=99975 :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Wto wrz 15, 2009 11:16 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Faktycznie - wymiatają :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto wrz 15, 2009 11:29 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Brego :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Biało - rude rulezz :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Wto wrz 15, 2009 11:31 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Duża - zajrzyj do Pięciokota, tam jest link do miaukunów 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto wrz 15, 2009 16:15 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Zważyłam dzisiaj Cyryla i ten potwór waży już 7,1kg 8O 8O 8O i troszkę się zaczynam martwić czy to aby nie za dużo :?. Ostatnio jak byliśmy z nim u wetki, no nic nie mówiła na temat jego wagi, że za gruby albo coś, po prostu duży kot :mrgreen:. Teraz moje pytanie, ile jedzą Wasze koty? No bo Cyryl dostaje: dwie saszetki mokrego dziennie(rano i wieczorem), jeśli jest to puszka 400g to ma to na 3 razy, dostaje kociego kabanosa raz dziennie, pół miseczki chrupków( starcza na 1,5 dnia) no i kocie mleko do picia, bo on wody nie pija i to jest wszystko. Dodatkowo na weekendy dostaje wołowinę. Czy to dużo?
Obrazek

Agata&Alex

Post » Wto wrz 15, 2009 18:59 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Agata&Alex pisze:Zważyłam dzisiaj Cyryla i ten potwór waży już 7,1kg 8O 8O 8O i troszkę się zaczynam martwić czy to aby nie za dużo :?. Ostatnio jak byliśmy z nim u wetki, no nic nie mówiła na temat jego wagi, że za gruby albo coś, po prostu duży kot :mrgreen:. Teraz moje pytanie, ile jedzą Wasze koty? No bo Cyryl dostaje: dwie saszetki mokrego dziennie(rano i wieczorem), jeśli jest to puszka 400g to ma to na 3 razy, dostaje kociego kabanosa raz dziennie, pół miseczki chrupków( starcza na 1,5 dnia) no i kocie mleko do picia, bo on wody nie pija i to jest wszystko. Dodatkowo na weekendy dostaje wołowinę. Czy to dużo?
No mało to nie jest :mrgreen:
Rudi zjada codziennie ok 110 g suchego ( mam zważone - to taka szklaneczka), pije wodę i kocie mleko na zmianę a pozostałe frykaski to zamiennie albo jedną wątróbkę albo malutki kawałek kuraka czy indyka ale mniej wiecej w ilości 1/4 kurzej piersi - i więcej nie zje , najczęściej jeszcze z tego trochę zostawi. Ale też mam wrażenie że mu się przytyło. Może namowię dzisiaj TŻ żeby go zważył...
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto wrz 15, 2009 19:03 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Lubie grubbe koty :mrgreen:
U mnie Kira żre, Mia je, a Wypłoś podjada :roll:

A maluchy z tego wąta to po prostu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Wto wrz 15, 2009 21:01 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Uffff w końcu jakiś cięższy kot od moich :mrgreen:

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto wrz 15, 2009 23:36 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Agata&Alex pisze:Zważyłam dzisiaj Cyryla i ten potwór waży już 7,1kg 8O 8O 8O i troszkę się zaczynam martwić czy to aby nie za dużo :?. Ostatnio jak byliśmy z nim u wetki, no nic nie mówiła na temat jego wagi, że za gruby albo coś, po prostu duży kot :mrgreen:. Teraz moje pytanie, ile jedzą Wasze koty? No bo Cyryl dostaje: dwie saszetki mokrego dziennie(rano i wieczorem), jeśli jest to puszka 400g to ma to na 3 razy, dostaje kociego kabanosa raz dziennie, pół miseczki chrupków( starcza na 1,5 dnia) no i kocie mleko do picia, bo on wody nie pija i to jest wszystko. Dodatkowo na weekendy dostaje wołowinę. Czy to dużo?

Jak wetka nic nie mówiła to jest wszystko w porządku. Duży kot!
Jakby zaczął tyć to byś zauważyła, zwis brzuszny najpewniej na początku :wink:
Nie umiem powiedzieć ile je Estian. Jak lubi to potrafi tak dwa razy po 100 i więcej, jak nie bardzo to troszkę zje (mokrego)
Wtedy je więcej suchego. Piszesz, że Cyryl zjada pół miseczki. To też zalezy jaka ta miska i jaki chrupki. Wartościowszych jedzą mniej, mniej wartościowych więcej (po tym też widać, co które warte :wink: ) Nie liczę ile jedzą, jak pusto to dosypuję (dopóki żaden nie jest za gruby nie ograniczam).Ale wydaje mi się, że tak 3 takiej typowej wielkości miseczki schodzą, na dwóch. Przy czym lwią część zjada Estian.
A przysmaczki to swoją drogą :D Ale tego niewiele dostaje (Maurycy nie lubi żadnych "wynalzaków" :wink: Surowe mięsko jest dobre i tuńczyk reszta błee, za to Estian wcina wszystko).
Estian waży obecnie 7,9 więc podobnie, je więcej suchego, czyli chyba podobnie jedzą.

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Śro wrz 16, 2009 9:27 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Heloł :D

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Śro wrz 16, 2009 9:33 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

Cyryl miseczkę ma taka normalną dla kota :mrgreen: :mrgreen: a suche dostaje RC. Z mokrym to u niego różnie, ma dni kiedy prawie wcale nie ruszy mokrego (nie smakuje mu czy jak 8O ), a są dni że ma dzień "głodomora" i zjada wszystko jak leci i co ma w miseczkach. Przy następnej wizycie u weta spytam czy aby nasz królewicz czasem za dużo nie waży :|. Jeśli chodzi o zwisający brzuch to ma taką fałdkę skóry, ale przyglądałam się nawet kotom podwórkowym i one też tak mają, a jakieś wypasione nie są, więc stwierdziłam że koty tak mają :mrgreen:. Z przysmaków dla kota to tylko i wyłącznie dostaje te kabanosy dla kota, reszta jest nie do zaakceptowania prze niego :D
Obrazek

Agata&Alex

Post » Śro wrz 16, 2009 9:33 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

MarciaMuuu pisze:Heloł :D

Cześć Marciu jak Ci się odpoczywa na urlopie :mrgreen:
Obrazek

Agata&Alex

Post » Śro wrz 16, 2009 9:45 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

...bryś :wink:

Drobny z natury Kot-B. wciąga na dobę 2 razy po 200 chrupek i raz 100 g saszetkę mięsną, na zapach ludzkiego jedzenia reaguje spektakularnym BLEEEE :wink:
Waży jak obszył 4 kg :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro wrz 16, 2009 10:00 Re: Cyryl, nasz rudzielec :)

AYO pisze:...bryś :wink:

Drobny z natury Kot-B. wciąga na dobę 2 razy po 200 chrupek i raz 100 g saszetkę mięsną, na zapach ludzkiego jedzenia reaguje spektakularnym BLEEEE :wink:
Waży jak obszył 4 kg :wink:

8O 8O 8O Wychodzi, że Rudi najmniej je a waży 7800 :oops: (wczoraj)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

[poprzednia][następna]