Powrót dramatu kostrzyńskich kotów....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 14, 2009 20:32 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Kocurek mówił przez kratki, help....

:!: :!: :!:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Wto wrz 15, 2009 13:00 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Kocurek mówił przez kratki, help....

Wtorek. Dzień dobry, nie było mnie w domu kilka dni, ale nieustająco mam w głowie kostrzyńskie koty. Spadamy na wątku. Znikamy. Koty siedzą w klatkach, jakby czekały na wyrok. Czas leci. Nie, tak nie może być. Zrobiono już tak wiele, mamy prawie sukces, no prawie... :roll:
Wszystko jest ważne. Dziękuję Wszystkim za wszystko.
A teraz do roboty :evil: Bo mnie nosi. Nie możemy ich odwieźć niebawem do Kostrzyna. To jest ostateczna ostateczność. I oby nie.
Nie o to chodzi co kto zrobił już, bo zrobiliśmy bardzo wiele. Błagam, sprężmy się.
Osobiście poprzez jakieś tam znajomości teoretycznie mam dom dla kotusi oswojonej (dobrze by było, żeby już był transport, żeby się pan nie rozmyślił), razem z Bungo sprawdziłyśmy AgroArtturystykę pod Ślężą, dzisiaj również rozpracowywałam pałacyk w Wojnowicach koło Wrocławia, ale niestety po śmierci żony właściciela, nikt tam się kotami zajmować nie będzie, a miejsce wydawało się dobre. Dziewczyny nasze kochane sprawdzały tę nieszczęsną stadninę. Ale co dalej? Mamy banerek, za który wielkie dzięki.
Wiele osób myśli, wiem. Wszystko cenne. Ale to za mało. Wzywam wszystkich zaglądających i proszę o poświęcenie kostrzyńskim kotom 20 minut w necie.
Proponuję:
Przygotowanie jednego błagalno-proszącego tekstu o kotach z wstawionymi fotkami, linkiem do wątku i obietnicą dowiezienia kotów z zapasem żarełka i sponsoringiem przez jakiś czas.
Tekst przygotuje dzisiaj Bungo :1luvu:
I najważniejsze teraz. Proszę, aby każdy z zaglądających na wątek odnalazł w necie ile może agroturystyk, stadnin, zameczków, Bóg wie czego w swoim regionie, takich, którzy mają maila, pobrał tekst i wysłał. Koniec. Kropka. I nam tu opowiedział, gdzie wysłał.
Ja najmocniej przepraszam, że piszę w charakterze imperatywu kategorycznego. Możecie na mnie krzyczeć, albo mnie bić.
Mamy kilka ostatnich dni. Siadamy teraz do wyszukiwarek i wpisujemy hasło agroturystyka w swoim regionie. I czekamy na Bungo, wyszła na zakupy, a po drodze myśli nad tekstem. Wróci i napisze.
My już wtedy mamy listę miejsc do rozesłania.
I pytanie do Fundacji KOT. Czy możemy , to znaczy Bungo, pisać nie tyle w Waszym imieniu, ale wspominając o Fundacji, powołując się, itd. To zawsze będzie lepiej wyglądało, niż mail od osoby prywatnej.
Zróbmy wszystko, co możliwe. Popatrzcie na zegarek i napiszcie, ile czasu zajęło Wam wyszukanie adresów.
Powodzenia i kciuki :ok:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto wrz 15, 2009 13:07 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

http://www.agronocleg.pl/kontakt.html
Byłam tam parę lat temu. Blisko Torunia. Mili ludzie. Mieli 2 koty. Warto spróbować.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto wrz 15, 2009 13:10 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Agatko84, to spróbuj :ok: Dzisiaj będzie tekst-gotowiec.
Ja wygrzebię wszystkie adresy mailowe stąd i wyślę.
http://noclegi.dolnyslask.org/index.php ... oturystyka
Kto następny?
Obrazek

czitka

Post » Wto wrz 15, 2009 13:13 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

miesiąc temu byłam w Książu
tam jest stadnina, widziałam trochę kotów
w dobrej formie, mieszkają tam bez problemów
teren w około bezpieczny- wielki park, właściwie las
teren zamku też bezpieczny, widziałam miseczki porozkładane
może tam by przyjęli kotuchy?
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto wrz 15, 2009 13:19 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

ruru, może :ok:
Proszę, poszukaj adresu mailowego do nich, pobierz potem Bungowy tekst i kliknij po prostu!
Chodzi mi o to, aby każdy znalazł kilka adresów, skopiował tekst i wysłał. To będzie trwało 5 minut, dla kostrzyńskich kotów, to zycie.
Dzięki za odzew, czekamy na dalsze deklaracje, ja nie jestem w stanie ogarnąć zgłaszanych propozycji, wyszukiwać adresów i wysyłać, przejrzę moje okolice i roześlę po Dolnym Śląsku. Może jakoś razem damy radę :ok:
Obrazek

czitka

Post » Wto wrz 15, 2009 13:41 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

ruru pisze:miesiąc temu byłam w Książu
tam jest stadnina, widziałam trochę kotów
w dobrej formie, mieszkają tam bez problemów
teren w około bezpieczny- wielki park, właściwie las
teren zamku też bezpieczny, widziałam miseczki porozkładane
może tam by przyjęli kotuchy?
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

też o tym myślałam
W ubiegłym roku byłam tam na ślubie. Mieszkaliśmy chyba pod oślą bramą albo jakoś tak. Tam właściwie taki ślubny samograj jest. Były koty bo je wuidziałam i czułam (pewnie kocurki niekastrowane) miseczki też były.Spróbuję znaleźc jakieś namiary.

narazie pod Zielona Górą bez efektu:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto wrz 15, 2009 13:55 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Wpisałam agroturystyka i koty
Pod ten adres nie ma juz po co dzwonic

Rancho"Zielony Koń"

Katarzyna i Krzysztof Hanke
Borowski Las 1, 11-731 Sorkwity

Lidka

Post » Wto wrz 15, 2009 13:57 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

A tu mamy agrokatalog stron www:
http://www.e-agroturystyka.pl/
Ja niestety się kiepsko poruszam w necie i tak mi pewnie zostanie, rozpracowuję te agro dolnośląskie, przepisuję adresy ręcznie na kartkę, potem będę wysyłać. Reszta w waszych rekach :ok:
A agro w zielonogórskim? Nie ma takiej zbiorczej?
Lidka, wpisuj dalej, nie przejmuj się :ok:
Obrazek

czitka

Post » Wto wrz 15, 2009 14:07 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

To też sprawdzone na nie
Joanna Mering
Mikłaszewo 33
17-220 Narewka

Lidka

Post » Wto wrz 15, 2009 14:34 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Napisało mi się coś takiego. Wszelkie poprawki, modyfikacje i dodatki mile widziane:
Szanowni Państwo
Pięć bezdomnych kotów błaga o życie! Potrzebują niewiele – dachu nad głową w postaci stajni lub stodoły i miseczki jedzenia, które zobowiązujemy się im zapewnić. My, czyli wolontariusze współpracujący z toruńską Fundacją KOT.
Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o przyjęcie choć jednego z tych kotów. Przyjechały do Torunia aż z Kostrzyna nad Odrą, gdzie – mimo dokarmiania przez pewną starszą panią – groziła im śmierć z chorób i z rąk złych ludzi. Fundacja wyleczyła je, wysterylizowała – a więc nie będą się rozmnażać – a dla jednej z kotek, oswojonej, znalazł się dom. Pozostałe kotki to dzikusy i bezpieczna stodoła oraz jedzenie to wszystko, czego im do życia potrzeba.
(Tu są zdjęcia wklejone do worda ze strony, jeśli ktoś chce, mogę przesłać na maila tekst ze zdjęciami)
Te koty czekają na ratunek, bo powrót do Kostrzyna to dla nich pewna śmierć. Jeżeli zgodzą się Państwo na ich przygarnięcie, zapewniamy dowóz na miejsce wraz z zapasem karmy oraz dalsze dostarczanie jedzenia dla nich.
Prosimy
Mail:
Tel:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto wrz 15, 2009 14:36 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

znalazłam stadninę w Książu:
http://www.stadoksiaz.pl/kontakt

i jeszcze pomyślałam o Przystani Ocalenie:
http://www.przystanocalenie.pl/kpdz_przystan.html
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto wrz 15, 2009 14:41 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

A czyje dane kontaktowe podawać w takim mailu? Może wybierzemy jakąś jedną osobę i jej dane będziemy podawać.
Powysyłam wieczorem gdzie się tylko da

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Wto wrz 15, 2009 15:14 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Myślę, że warto byloby dodac, że maja darmową reklamę na forum, które liczy dośc sporo duszyczek.
I zamiast "błaga o zycie" napisałabym szuka spokojnej przystani czy domu czy jak go tam nazwac. Wydaje mi sie, że błaganie jest nadużywane na forum.
I jeszcze dobrze byłoby nie dublowac się, bo to wkurza.Staram sie na to popatrzec od tej drugiej strony. Pomyślcie co wyrzucacie nie doczytujac do końca.

Lidka

Post » Wto wrz 15, 2009 15:18 Re: Kostrzyn-koty wracają:((Wzywam Wszystkich.Full mobilizacja.

Bungo, wielkie dzięki!
Może tam dopisać, że to młode koty? Bo pomyślą, że były jakieś pochorowane i stare... :roll:
Czyj adres zwrotny podać , to ja się sama zastanawiam. Może Fundacji? Myślmy głośno 8)
Ale najłatwiej to chyba takiemu adresatowi kliknąć "odpowiedz". A my sobie już radę damy. Ja teraz też głośno myślę. Gdzieś na wieś przychodzi mail. Może ktoś ma czas, a może nie. Jak będzie musiał nowy adres wpisywać, to może się komuś odechcieć, albo coś pomyli. Nie wiem, myślę.
Rozwinęłam tę Przystań Ocalenie. Ciekawe miejsce, kotów sporo, ale czemu tyle świeczek obok nich :roll: ? Może by zadzwonić do nich? To wygląda na jakieś takie też schronisko-przytulisko.
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]