FAN Merlin - robaki zjadały go żywcem... Koniec historii (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2009 18:49 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Merlinku całuski w twoje czarne czółko.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Pon wrz 14, 2009 5:33 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Merlinek bardzo dziękuje za całuski :D
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon wrz 14, 2009 16:00 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

ooo prosze jaki sliczny pysiolek :1luvu: :1luvu:
cmoki w to kochane czolko Merlinku :D
Pewnie ze jest zadowolony,polezec sobie na sloneczku...ech :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

Post » Czw wrz 17, 2009 4:18 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Za cmoki w czółko też dziękuje :D
...

CoToMa

Post » Nie wrz 20, 2009 1:17 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Witam Merlinku :D i cieplutko cie pozdrawiam :D
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Sob wrz 26, 2009 12:31 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Merlinek też pozdrawia :D
...

CoToMa

Post » Sob wrz 26, 2009 22:48 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Duzo buziakow dla ciebie kochany :D
Lucynko jak zdrowko Merlinka? Czy z pecherzem juz jest duza poprawa?
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Nie wrz 27, 2009 16:20 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Witam,
nazywam się Agnieszka i mam małą koteczkę Łacię - ma teraz 8 msc i 5 dni. Jest prześlicznym persikiem o umaszczeniu jak to weterynarz mówi tricolor :) Przejrzałam posty na temat Merlinka i nasze historie niestety są podobne.. Łacia dokładnie tydzień temu wypadła z balkonu z 4 piętra... Najgorsze było to, że nie mogliśmy Jej znaleźć. Moja współlokatorka zrobiła ogłoszenia pod moją nieobecność i na szczęście dzieci na osiedlu znalazły Łacię pod balkonami. Niestety aż po około 60 h od wypadku. Sama teraz nie wiem czy w szoku przeszła gdzieś dalej, że nie można było Jej znaleźć czy tak dobrze się ukryła... W każdym razie została szybko odwieziona do weterynarza i skierowana do szpitala. Stwierdzono uszkodzenie kręgosłupa w okolicach miednicy - pomimo, że rusza łapkami to nie jest wstanie utrzymać się na tylnych łapkach :( do tego ma problemy z samodzielnym oddawaniem moczu, a raczej wcale tego nie robi, do póki Jej nie pomogę. Przez to, że tyle czasu była na dworze i załatwiała się pod siebie, muchy złożyły w okolicach odbytu jajka i całą pupcię ma w rankach.. Wczoraj wieczorem zabraliśmy Ją do domu. Ponad 3 dni spędziła biedaczka w szpitalu. Pierwsza noc minęła spokojnie. Spala oczywiście ze mną w łóżku. Najgorszy widok dla mnie to to, jak ciągnie za sobą tylne łapki... Jeszcze tydzień temu wariowała po domu, skacząc wszędzie i zaczepiając wszystko co znalazła na drodze. Teraz prawie cały dzień śpi. Lekarz zalecił masaże stópek i rehabilitację czyli prostuję i zginam Jej tylne łapki. Wierzę, że uda mi się doprowadzić Ją do stanu sprzed wypadku. Jest młoda i chwilami zachowuje się jakby nic się nie stało.

Przeczytałam w jednym z postów o pampersach a potem o majteczkach, jak one się sprawdziły?? Łacia ma wygoloną pupcię i nie chcę, żeby czołgając się po podłodze nabawiła się dodatkowych infekcji. A z kolei ruszać się musi, żeby pamiętała jak to jest. Jest coś co możecie mi polecić?? Odnośnie pielęgnowania kociaka czy może jakieś zabawy, przy których będzie musiała walczyć z bezwładnymi nóżkami? Z góry dziękuję za wszelki wskazówki. Pozdrawiamy z Łacią.

Jaszkosia i Łacia

Od: Nie wrz 27, 2009 15:01

Post » Wto wrz 29, 2009 8:13 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Widziałam, że wątek założyłaś.
Trzymam kciuki za kicię!
...

CoToMa

Post » Wto wrz 29, 2009 11:10 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

nie dziękujemy z Łacią ;)

Jaszkosia i Łacia

Od: Nie wrz 27, 2009 15:01

Post » Sob paź 24, 2009 4:57 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Merlinek jest wesoły i ma apetyt.
Niestety po ostatniej chorobie zdarza mu się podsikiwać pod siebie.
Cały czas jest na diecie i na razie jakoś się trzyma.
Nadal nie chce za bardzo ćwiczyć, woli wiosłować przednimi łapami.
I nie lubi mycia dupki, czasem potrafi nawet Alę ze złości ugryźć...
...

CoToMa

Post » Pt gru 25, 2009 11:53 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Obrazek Wszystkiego co najlepsze...
...

CoToMa

Post » Śro sty 13, 2010 0:03 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Witam kochany Merlinku :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Co u ciebie kochanie? ciocia juz ma od dzisiaj internet wiec bedzie do ciebie regularnie zagladac :D Duuuze buziaczki dla ciebie kochanie :1luvu: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Post » Śro sty 13, 2010 4:59 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Merlinek czuje się dobrze.
Tylko cały czas mui być na specjalistycznej karmie...
...

CoToMa

Post » Pt sty 15, 2010 6:38 Re: Czarny Merlin - robaki zjadały go żywcem - radosne wieści :)

Merlinek dla fanek :D

Obrazek
...

CoToMa

[poprzednia][następna]