Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 12, 2009 7:45 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

W czwartek dostałam sygnał od koleznaki byłego szwagra co przez przypadek wszedł do nas do sklepu tak o żeby z nia pogadać, że widział nasza Szarunie na dworcu, no to wyszłam z pracy pół godz wczesniej i pojechalismy z adrianem z klatka polować, rzekomo widział ja siedzącą sobie na mórku jak wracał z pracy, szukamy szukamy, tam tak ciemno, że nic nie widac my z jedna latarką, porozwieszalismy ogłoszenia i na osiedlach obok, w między czasie dostałm zjeba od adriana, spotkałam wielu podejrzanych ludzi :( dziwne mi sie wydawało, żeby to była szarunia, żeby siedziała w mijscy gdzie tylu ludzi chodzi i tak daleko od domu....wczoraj wróciłam wcześniej do domu, wypijam kawe przed akcja dzwoni telefon-pani z dworca sie pyta czy to mozliwe, że ona widziała naszego kota, a ja mówie, że tak a ona bo łasiła sie do niej i widac było, ze chciała jeśc!!! podjechał taki pan co codziennie jeździ do poznania do pracy pyta sie zaprzyjaxnionego z ta pania taksówkarza czy to jego kot a on ze nie to ten go złapał zabrał do samochodu i pojechał!! i teraz ta pani dzwoni bo widziała ogłoeszenie mówiła, ze sama ma 5 kotów i troche sie zna na zwierzetach i powiedziała, że mi pomoze i będzie na niego filować bo wie gdzie ten pan parkuje samochód!! CZY TO MOZLIWE ŻEBY TO BYŁA SZARUBIA ŻEBY ŁASIŁA SIE DO OBCYCH OSÓB I ŻEBY POZWOLIŁA SIE ZŁAPAĆ!!???? pani niestety nie zna nr rejestracyjnego może tak bysmy doszli gdzie ten pan mieszka jeśli nie bedzie chciał oddać kota po dobroci zawiadomie policje!!!! uczepiłam sie tej mysli, ze to szarunia jak tonacy tratwy!!

tysia6667

Od: Czw sie 27, 2009 16:31

Post » Sob wrz 12, 2009 11:32 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

tysia6667 mnie się wydaje,że to jednak nie Szarka niestety :?
Być może będąc te dwa dni u Safii odzyskała troszkę zaufania do ludzi,ale nie sądzę że aż na tyle żeby łasić się do obcych i tym bardziej pozwolić wziąć się na ręce 8O
Sprawdź to oczywiście,ale moim zdaniem Szarka aż taka ufna nie jest do ludzi :?

Safii co do fotek to wyszły trochę mało profesjonalnie niestety :evil: bo światła jednak i tak za mało było,a kociaki ruchliwe okropnie i dużo zdjęć poruszonych,ale coś tam wybrałam.
Wieczorem jak je pomniejszę troszkę to obiecuję wstawić.
Za to Twoje fotki są naprawdę fajne :mrgreen:
Mówię Wam Cioteczki, żadne nawet najlepsze zdjęcie nie odda uroku tych malców :love:
Obrazek

Maniana*

Od: Śro sie 19, 2009 18:04

Post » Sob wrz 12, 2009 11:52 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

też tak mysle ale potem sobie mysle, że do mnie sie łasiła jak przyszła w ta niedzielę po ucieczce, zreszta w pt też nawet wyciagała głowę mimo, ze była schowana to tez pozwoliła sie głaskać, może poznała mnie po zapachu, i sobie jeszcze myslę, ze skąd wziął by sie tak nagle ten kot na dworcu?? :cry:

Saffciu i Maniana powklejajcie małe kotusie pouśmiecham się trochę :)

tysia6667

Post » Sob wrz 12, 2009 18:06 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

To ja Wam Kochane powiem, że całkiem możliwe. Ona kiedyś mieszkała z mężczyzną i moze bardziej przekonana była do panów? Cholerka .... A nie pamiętasz Safi jak reagowała na mężczyzn z Twojego domu?
A maleństwa ... Ja słów nie mam i zazdroszczę tego zapachu takiego czyściutkiego malucha :1luvu:
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Sob wrz 12, 2009 20:13 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

zaglądam z nadzieją ... wiem, że Szarunia sie znajdzie!

Safii, Twoje maleństwa piękne :1luvu: :1luvu: :1luvu: Takie malutkie słoneczka :P .

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Sob wrz 12, 2009 21:53 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Ja też codziennie tutaj wchodzę i chcę przeczytać że już jest...Wiem co przeżywasz bo ja miesiąc temu czekałam na Felę...
Gosiara

Post » Sob wrz 12, 2009 23:46 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Link do osobistego wątku maluszków :roll: :arrow: viewtopic.php?f=13&t=99975&p=4910217#p4910217

Pozwoliłam go sobie założyć,żeby łatwiej było maleństwa wypatrzeć na forum.
Więcej fotek póki co wstawić chyba nie da rady,bo i tak zaszalałam chyba,ale mam nadzieje,że Safii napisze coś więcej o maluszkach jak tylko znajdzie wolna chwilkę :roll:

A tak poza tym trzymam niezmiennie kciuki za Szarunie :ok: :ok: :ok:
Kochana wracaj!!!
Obrazek

Maniana*

Od: Śro sie 19, 2009 18:04

Post » Nie wrz 13, 2009 9:33 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Szykujemy sie wczoraj z adrianem na wesele dzwoni telefon-moja Pani znajoma co pracuje na markecie gdzie mamy naszego jubilera, że własnie chyba nasz kot siedzi sobie na jej osiedlu (to jest to osiedle koło dworca co pisałam, że tam maja podobne okienka do Saffciowych, i że to jest prawie 3 km od nas) no to sie ubrałam, mąz stwierdził, ze to fałszywy alarm więc pojechałam sama, wychodze z samochodu Pani z okna pokazuje palcem, ide patrze...SZARUNIA!!!!! Myślałam ze dostane zawału!!! telefon do męża bierz klatke i przyjeżdzaj!!!! Szarunia lezy sobie koło klatki schodowej na trawniku!!!! podchodze gadam wyciągam szynke z lekarstwem a ona pod samochód, no to bach na glebe i gadam do niej z szynka w reku, rzuciłam pierwszy kawałek powąchała ale zjadła popatrzyła na mnie daje drugi z lekarstwem powachała i nie zjadła, no to daje drugi tez nie zjadła ale za to uciekła za taki ogrodzony teren no to ja po pana co by mi tam otworzył, łaże i gadam z Saffi, uradziłysmy ustawic tam klatke, ale zanim przeszlismy do realizacji planu kot znowu uciekł tym razem na druga stronę gdzie domki jednorodzinne!!! nadjechał adrian, dźwięk samochodu ja wystraszył, i uciekła na podwórko to ja klatka i za nia, uciekła na kolejne gdzie wielki pies!!! adrian przeskoczył przez płot na ten ogród!!! a tam takie chaszcze, że głowa mała!!! szuka szuka pies szczeka, wylazła właścicielka, zamkła psa, a kota jak nie ma tak nie ma!!! stwierdzilismy, że nie ma co jej dalej stresować bo w tym tępie to zaraz bedziemy na jagiellońskim, właściciele pozwolili nam zostawić klatke i powiedzieli, że będą zaglądać i zadzwonią. zrobiła sie 15 godz więc pojechalismy szykować sie dalej na to wesele. ok 21 zadzwoniła pani, że nic sie nie złapało więć powiedziałam jej żeby zwinęła klatkę bo jak sie coś złapie a ona będzie spać to biedny ten zwierzak w środku.

Teraz sie tak strasznie stresuje czy Szarunia wróci na to osiedle czy jej nie wystraszylismy?? i czy jak ona dotkła to lekarstwo to czy nie leży gdzieś tam w krzakach, kuzyn mówił (ten wet), że to raczej nie możliwe i nie wie czy wróci skoro tak daleko zaszła. Zresztą pani wet mówiła, że to lekarstwo działa już po 15 minutach a my ja szukaliśmy przez dobre 40 minut to nawet jesli by choć troche zadziałało to by sie pewnie chociaż zataczała.

Widziałam pod balkonem jakieś 5 metrów od tego gdzie siedziała Szarunia,że ktoś zostawił jedzenie dla kotów i połowa była wyjedzona, wyglądało, że świeżo włozone jedzonko a Pani jak dzwoniła to mówiła, że Szarunia sie myje więc pewnie sobie pojadła i sie myła, ale czemu nie zjadła całego, może od dłuższego czasu ktoś ją tam dokarmia.

stwierdziłysmy z Saffi, ze będę tam chodzić dawać jeść i powoli zdobywac zaufanie, zostawie jej styropianek a jak ona przyjedzie to ja złapiemy. co myślicie???

tysia6667

Post » Nie wrz 13, 2009 14:01 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

ale co to za lekarstwo?
chyba nie usypiajace?
dlaczego miala by po nim lezec?

ciesze sie ze Szarunia zyje i jest
tylko jedno mnie martwi i z gory pzrepraszam jesli posadzam o zle- ale to w dobrej wierze
czy Wy daliscie jej usypiacz i poszliscie po 40 minutach?
nie sadze ale pytam w ramach formalnosci

juz wiadomo gdzie jej szukac, znalazla sobie bieda okienko i kreci sie kolo dworca
pora na ofensywe
ona jest do zlapania
ciesze sie ze zyje
.

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Nie wrz 13, 2009 15:18 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Trzymać kciuki za odłapanie Szaruni!!! Może jeszcze nie dziś (Boże daj dziś) ale odłapiemy ją!!! Saffi przyjeżdżaj na pomoc!!! Przydała by sie taka akcja jak w łodzi na klaksika

tysia6667

Post » Nie wrz 13, 2009 17:12 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Kurczę, ona szukała swojego okienka. Dziewczyny, moje koty nie ruszą szynki. Ja tabletki podaję w pasztecie. Robię kuleczkę i rzucam kotu. Nigdy nie wypluł. Może warto mieć pasztet? Tylko musi być taki mocno zbity, moze macie z Drop-u?
Obrazek

zorba

Post » Nie wrz 13, 2009 17:18 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Mam taki pasztet! mam też surowego kurczaka którego szarunia bardzo lubi!! spróbuje wszystkiego ale musze byc bardzo ostrożna

tysia6667

Post » Nie wrz 13, 2009 18:35 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

To super. No bo jak w szyneczkę tabletkę włożyć? Może lepiej samochód postawić dalej i iść na nóżkach pod ten blok? Szarunia Kochanie daj się złapać! Zimno już ... Ile kotków chciało by być na Twoim miejscu.
Obrazek

zorba

Post » Nie wrz 13, 2009 20:33 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

o k....ale emocje najważniejsze że żyje...O kurcze ja bym chyba tam namiot rostawiła,ale kocina musi być w stresie...KCIUKI MEGASTYCZNE!!!
Gosiara

Post » Nie wrz 13, 2009 21:04 Re: Częstochowa-Szarka jak Shiba,Uszatek,Smyk-Pilnie DT lub DS.

Dobrze, że wiadomo, że Szarunia żyje i to najważniejsze :D oby się teraz udało ją szybko złapać. Może jak znów będziecie po nią szli to do transporterka dać watkę nasączoną walerianą i podejść spokojnie zacząć głaskanie to może zapach ją zwabi do środka :conf:
Ogromne kciuki za złapanie Szaruni :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]