CK ZUCHY(22!)-potrzebujemy wsparcia przy ogłoszeniach...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2009 12:34 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

EwKo pisze:Podliczyłam:

na 34 ciapciaki 26 nie ma wirtualnych opiekunów...

niestety odczuwamy to :(

Zastanawiam sie nad sprawnościami moich piankowych i nie umiem nic wymyślec :roll:

Beer vel Piwko to zdecydowanie przewódca. Chce rządzić i kotami, i psami i ludzmi tez. Nie ma zadnych skropułow, zeby ugryść człowieka w nos, ucho, skoczyć na noge...no diabeł wcielony.

Harnaś próbuje mu dorównać, ale zdecydowanie jest łagodniejszy dla ludzi :)

Karmi to sierota. Najchętniej siedział by cały czas człowiekowi na ramieniu 8O Wykorzystuje kazdy moment, zeby sie wdrapać. Potrafi chodzic za mna caly czas i jak tylko przystane to sie wdrapuje, albo skacze z jakiejs szafki prosto na plecy :twisted:

Warka próbuje facetom dokopać. Wychodzi jej to z różnym skutkiem. Wygląda jak piłeczka tenisowa na chudych łapkach :lol:

a Tatra to ma ich wszystkich gdzieś. Jest taka poważna, dostojna, ma strasznie mądre spojrzenie na dodatek takie przeszywające. Jest najdrobniejsza z calego towarzystwa i tez chetnie nie schodziła by z człowieka. Problem z nią jest taki, ze jest strasznie wybredna w jedzeniu :( Niestety lubuje sie w samych świństwach. Musiałam jej kupić whiskasa, bo bałam sie że z głodu padnie. Mięsa żadnego...próbowałam wszytkich rodzajów, ale chleb z masłem chętnie. Suchego wogóle. Pozostała 4 pożera wszystko a Tatrunia po swojemu :roll:
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro wrz 09, 2009 16:29 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

A domek Melka się nie odzywa :evil: Czy ja zawsze mam pecha do takich nierozumnych domków :evil:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Śro wrz 09, 2009 22:11 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

To ja przekażę info od Marianny. Eliza, która ją zaadoptowała, była na początku bardzo przestraszona reakcją kici-rezydentki Majeczki. Ja byłam spokojna, bo Maja to też jeszcze okruszek, jest niewiele starsza od Marianny. Na szczęście dzisiaj już nie tylko Maja atakowała, ale i Marianna się broniła i w chwilach zapomnienia dziewczyny się nawet ze sobą bawiły. Fuczenie też ustało. Co ważniejsze, Marianka zamruczała Pani na rękach! Więc powoli wszystko się układa. No i Eliza jest już dużo spokojniejsza.

Oby tak dalej! :ok:
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Czw wrz 10, 2009 14:37 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

luelka pisze:Oby tak dalej! :ok:

:ok: :ok:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt wrz 11, 2009 9:01 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

za Marianne :ok:

A reszta zuchow to co? Ile zamierza jeszcze w tym przedszkolu siedziec? Zmykac do domow, rasras :twisted:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Pt wrz 11, 2009 15:42 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Wychodzi na to, że zuchy lubią leżakowanie. Tyle, że ja nie jestem pewna analogii między dojrzewajacym kotem, a leżakującym winem :twisted:

EwKo

Post » Pt wrz 11, 2009 18:18 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

A ja myślę, że jest analogia - jakoś mi się lepiej mieszka z dorosłymi tymczasami, strat mniej w ludziach i firankach, książki jakieś bardziej całe 8) i w ogóle.

Ale ale: żeby to w pełni docenić, najlepiej wziąć pod opiekę CKZucha, nacieszyć się jego słodkością, wytrzymać rok aż zmądrzeje i dopiero wtedy to docenić :smokin: .
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt wrz 11, 2009 19:02 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

luelka pisze:A ja myślę, że jest analogia - jakoś mi się lepiej mieszka z dorosłymi tymczasami, strat mniej w ludziach i firankach, książki jakieś bardziej całe 8) i w ogóle.

Ale ale: żeby to w pełni docenić, najlepiej wziąć pod opiekę CKZucha, nacieszyć się jego słodkością, wytrzymać rok aż zmądrzeje i dopiero wtedy to docenić :smokin: .

Skąd ja to znam :roll:

Barbara Horz

Post » Sob wrz 12, 2009 10:05 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

chotesia pisze:Info dla zainteresowanych Ludwisiem :)
Wczoraj byliśmy u weta, kocurek został delikatnie (z powodu rozszarpanego uszka) odpchlony - trzeba to powtórzyć, z odrobaczeniem czekamy, obecnie leczymy koci katar oraz uszko. Uszko przemywam oraz smaruję maścią. Na katarek dostałam zastrzyk, oczka kropimy genta. Jutro kontrola, jeśli będzie dobrze (a na razie jest) to można pomyśleć o odrobaczeniu :) Ludwiś nie ma "bieganki" (co mnie cieszy), masujemy brzuszek w każdej wolnej chwili, no i apetyt ma ogromny. Obecnie karmię go gotowanym mięskiem, suchą karmę też lubi (na razie royalek do 4 mca).
Ogólnie kocik czuje się dobrze, jest osłabiony przez katarek, ale już coraz mniej śpi, bawi się myszkami i ucieka przed własnym cieniem :ryk:
Ludwiś jest maleńkim kotkiem, wymaga troskliwej opieki, potrzebuje jeszcze mamusi. Długo nie szukał, zresztą wydaje mi się, że każda z Was zna tą "mamusię", a raczej "tatusia", dobrze myślę? :ryk:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

EwKo

Post » Nie wrz 13, 2009 10:12 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

A w ogóle, kto to Ludwiś jest :twisted:

chotesia pisze:Oto kilka fotek Ludovica:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Brzusio ma cały czas pełny, masujemy ile się da, ale Ludwiś na razie udaje nietykalskiego, bo się strasznie krzywi jak się go masuje :lol: W środę jedziemy do veta, to skrobnę coś wieczorkiem.

EwKo

Post » Nie wrz 13, 2009 18:01 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Khanus na nowych wlosciach i z nowym kumplem :)

Obrazek Obrazek Obrazek

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Nie wrz 13, 2009 18:30 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Mój jest ten parapet! :ryk:

EwKo

Post » Nie wrz 13, 2009 18:47 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

:ok: super zdjęcia ! Szybko się chłopak zaaklimatyzował :mrgreen:
Obrazek

naya

Od: Pon lis 07, 2005 10:36

Post » Pon wrz 14, 2009 14:20 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Mam propozycje nie do odrzucenia :twisted:

Aby wszystkim oglaszajacym bylo latwiej proponuje zalozyc konto na jakiejs stronie w stylu fotosik i tam wrzucac zdjecia tymczasow, ktore nadaja sie do ogloszen.
Czemu taki pomysl bo obecnie jest kilka oglaszajacych osob i kazda z nich musi:
- odszukac sensowne zdjecia czyli przegrzebac watek, strone i kilka blogow
- zgrac je na dysk
- wrzucic na strone typu fotosik jak potrzebuje linkow
- stworzyc ogloszenie
Chyba widomo, ze pochlania to mnostwo czasu kazdej z nich, czasami i pieniedzy (np: allegro - linki nic nie kosztuja a wrzucanie zdjec samych owszem, niby niewielkie kwoty ale ziarno do ziarnka :) ) no i niepotrzebna ta praca "glupiego".

Oczywiscie nie chcialabym aby tym wrzucaniem byly obciazone tylko i wylacznie DT bo wiadomo, ze i tak maja sppooooro pracy ale moze ktos nie bedacy DT a czytajacy, chodzacy po tych stronach i majacy chwilke podjal by sie tego.

Poza tym bylaby to kolejna forma "reklamy" CKotow :)

Gdzie zakladamy konto? Czy ktos chetny do wrzucania? Moze byc wiele ktosow:)

Mam nadzieje, ze pomysl sie podoba i przyjmie :mrgreen:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon wrz 14, 2009 14:49 Re: CK ZUCHY(34!)-DT,DS,WIRTUALNI OPIEKUNOWIE-pilnie potrzebni!

Aassiiuu nie za bardzo rozumie. Jak mam zdjęcia na fotosiku to wystarczy kliknąć na jedno i otwiera się wszystko jak są upublicznione. Tylko imion nie ma i tu może być problem. Jak wszyscy będą wrzucać na jedno to też zrobi się bałagan i będzie tego sporo do przeglądnięcia. Tak mi się wydaje :roll:
Ja co prawda dziś ciężko myśląca jestem, bo właśnie wybieramy się z Adą na "wojnę" :evil:

Barbara Horz

[poprzednia][następna]