^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2009 11:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna trzymam z całych sił kciuki za twoją koteczke :ok: Musi dojść do siebie
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Czw wrz 10, 2009 11:43 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

monika74 pisze:Istna trzymam z całych sił kciuki za twoją koteczke :ok: Musi dojść do siebie

Dzięki Monika - ja będę trzmała kciuki żebyś wyszła z tych długów... jak będę miała jakieś możliwości prześlę Ci parę groszy :wink:
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw wrz 10, 2009 11:46 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna specjalnie dla Ciebie :lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw wrz 10, 2009 11:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

monika74 pisze:Istna specjalnie dla Ciebie :lol:
Obrazek

Złośliwa bestyja :lol:
Niestety po próbie dokocenia się Marcysią (może w związku z chorobą Puki) przekonałam się naocznie czym pachną takie pomysły podsuwane memu miłemu - takiego veto nie stawia nawet nasz prezydent :wink:
Obrazek

Istna

Post » Czw wrz 10, 2009 13:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Monika jak tylko opędzę się z zakupami do szkoły dla moich małolatów coś postaram się podesłać - wrzesień tragiczny jest przez te zakupy. Może dlatego ludzi nie interesują koteczki bo to dodatkowy wydatek?

w krakvecie jest promocja na royala - ja kupiłam kittena dla małp gdzieś po 15,50 za 800g z dostawą do domu. Karmy dla dorosłych też są w tej samej cenie,
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw wrz 10, 2009 16:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

monika74 pisze:
e-dita pisze:
monika74 pisze:witam z rana
wisi na de mną widmo zabrania pod koniec września maluszków uratowanych z rąk dzieciarów

Monika, jeżeli uda mi się do końca mca oddać dzikunki, wezmę te maluszki do siebie.
Malinka jedzie w sobotę do nowego domu, Ignaś i Kacper też mam nadzieję nie będą długo czekać na dom. Damy radę :)
Ile one teraz mają tyg.?

jesteś wielka :1luvu:

:ryk: :ryk: oj jestem , 1.80 cm wzrostu :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw wrz 10, 2009 19:42 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

:ryk: :ryk: oj jestem , 1.80 cm wzrostu :ryk: :ryk:[/quote]
Ja to kurdupel jestem :roll: 160 cm w trepach :lol:
Obrazek Obrazek

monika74

Post » Czw wrz 10, 2009 19:51 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

A ja posrednio miedzy wami bo prawie 170 cm. Kurcze widze ,ze klopotow konca nie widac...
A ja znowu sobie kupie w sobote kupon lotka z nadzieja ze wygram te 18 mlnow .Wynajme ci wtedy Monika weta ,ktory bedzie do domu przychodzil leczyc kociaste a wynajeta opiekunka bedzie im zadki podcierac :lol:
E-dita a Ty co chcesz? ja tam az 18 mlow nie potrzebuje ,wystarczy mi tylko chalupa z ogrodkiem zeby moje podworkowce zyly sobie spokojnie:)

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw wrz 10, 2009 20:05 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Potrzebny bardzo pilnie DT lub jescze lepiej Ds dla dwóch 3 letnich, wykastrowanych, zdrowych kocurów. Koty sa biało-rude i bardzo się lubią. Mogą być adoptowane razem lub osobno. Problem polega na tym, że syn rozszedł sie ze swoją kobietą a koty podrzucił starszemu ojcu, który ma astmę. Facet przedstawił zaświadczenie o chorobie. koty sa niewychodzące. Jutro pan przyniesie koty do TOZ na sesję zdjęciową.
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Czw wrz 10, 2009 23:00 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:NOT a kiedy wysterylizowac kociczke,ktora ma w tej chwili jakies 4 miesiace? Myslalam zeby dac jej spokoj teraz bo i tak zima idzie a od lutego na wszelki wypadek provere by doczekac cieplejszej wiosny. Dobry czy zly pomysl? Ten sam dylemat mam z Kocia Bida tą nowa kotka,ktora przywloka ze soba dzieciaczki .Male maja jakies 2 miesiace i laza za matka jak cien .Boje sie ja teraz na sterylke zabrac bo to w koncu 2 dni bez mamy .Zima raczej w ciaze nie zajdzie chyba?

Z tą 4-mies. poczekałabym do zimy. W listopadzie będzie miała już 7 m-cy, więc można pokusić o sterylkę przed pierwsza rują w okresie listopad-styczeń, bądź po rui (która nastapi w okresie styczeń-kwiecień). Najważniejsze, aby po zimowej sterylce zapewnić jej 7-10 dni pobytu w dobrych warunkach np. jakiejś ciepłej piwnicy, szuszarni, czy w klatce w domu itd.

Natomiast Bidę sterylizowałabym teraz dopóki temperatury są przyjazne i można wypuścić ją następnego dnia po sterylce.
Małe są wystarczająco duże i brak matki przez 1-2 doby nie powinien im zaszkodzić.
Dużym kłopotem będzie sterylizacja Bidy zimą, gdyż wtedy wskazane będzie przetrzymanie jej gdzieś przez co najmniej 7 dni.
Dwukrotnie widziałam ostatniej zimy zamarznięte kotki, które ktoś sterylizował na os. Zawadzkiego i wypuszczał zaraz po sterylce. Miały świeże szwy na brzuszkach.
Natomiast dzieci Bidy warto byłoby teraz odłowić do oswojenia i adopcji, bo inaczej po Nowym Roku tez trzeba będzie je sterylizować, a później przez wiele lat karmić.
Poza tym po co drażnić sąsiadów gromadą kotów na podwórku. Dla kotów lepiej, gdy jest ich mniej i są mnie zauważalne.
Myślę, że oddanie tych maluchów nie będzie trudne, gdyż za 1-2 m-ce zacznie jak zwykle o tej porze roku brakować kociąt do adopcji.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pt wrz 11, 2009 5:22 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

No tak tylko ,ze ja nie moge kotow brac na tymczas . Ostatni potomek Łatki tez pozostal na wolnosci tylko dlatego ,ze nie mam gdzie upychac kociakow do oswojenia i przetrzymania az znajdzie sie dom. Co do sterylizacji zima to przyznam sie ,ze tez to robilam bo balam sie czekac do wiosny ,ze znowu beda male :oops: Tyle ,ze u mnie koty zima dostawaly cieple jedzenie i ciepla wode do picia no i mialy budy wiec nie bylo zagrozenia ,ze oslabiony sterylka kot zamarznie .Ale i tak sie martwilam o nie,jak o kazdego steryliozwanego bezdomniaka z reszta.

BTW.Wczoraj robilam badania do pracy w szpitalu na Wojciecha .Oczywiscie dziwne by bylo gdyby pod nogi nie wyszla mi jakas bida . Jest tam kot ,prawie caly bialy (a raczej taki kiedys byl)
bardzo biedny,zaniedbany,wyglodzony i dziki . Nakarmilam go i zostawilam mu troche suchego na zapas ale mysl ,ze dzisiaj on tam znowu siedzi glodny jakos nie daje mi spokoju. Moze ktos mieszka w poblizu? Jakby co to wytlumacze dokladnie gdzie jest ten biedak.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Pt wrz 11, 2009 9:38 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

kya pisze:BTW.Wczoraj robilam badania do pracy w szpitalu na Wojciecha .Oczywiscie dziwne by bylo gdyby pod nogi nie wyszla mi jakas bida . Jest tam kot ,prawie caly bialy (a raczej taki kiedys byl)
bardzo biedny,zaniedbany,wyglodzony i dziki . Nakarmilam go i zostawilam mu troche suchego na zapas ale mysl ,ze dzisiaj on tam znowu siedzi glodny jakos nie daje mi spokoju. Moze ktos mieszka w poblizu? Jakby co to wytlumacze dokladnie gdzie jest ten biedak.

Dominika karmi w pobliżu koty codziennie.
Może ona da radę tam podjechać? :roll:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pt wrz 11, 2009 19:07 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Jest tu kto ? Pusto wszędzie głucho wszędzie.... :?
Jestem na jutro umówiona na wyadoptowanie Marcysi - pan podobno ma już jednego kotka też brał z TOZu chce się dokocić. Zorientowany lepiej ode mnie o umowie jakiejś mówił... Hmm hmmm a ja nie bardzo wiem jak to się tam przeprowadza możecie mnie oświecić ? Umówieni jesteśmy na 12 w TOZie bo pan chciałby od razu badania zrobić żeby nie przynieść do domu jakiejś choroby. No Marcysia w życiu weta na oczy nie widziała więc fakt lepiej zrobić testy. Mam 99,999% pewności że jest zdrowa - moje nie chorują ani ta Stargardzianka a wszystkie stamtąd więc będzie dobrze.
Co ja jako przekazująca kota powinnam wymagać? Mam sobie wydrukować umowę adopcyjną ze strony TOZ i podpisywać ? Jak Wy to robicie ? Jak zadzwonił wyrwał mnie z kapci nieprzytomna byłam, ogłuszył mnie kompletnie - ale jednak chciałambym sie jakoś upewnić że Marcysia idzie w porządne ręce nie wiem czego mam wymagać żeby tą pewność zyskać...
Monika - dzwoniła do mnie też pani z Bydgoszczy poleciłam Twoje szylkretowce 8) W razie czego Reddie zna tą panią :wink:
Obrazek

Istna

Post » Pt wrz 11, 2009 19:24 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna pisze:Jestem na jutro umówiona na wyadoptowanie Marcysi - pan podobno ma już jednego kotka też brał z TOZu chce się dokocić. Zorientowany lepiej ode mnie o umowie jakiejś mówił... Hmm hmmm a ja nie bardzo wiem jak to się tam przeprowadza możecie mnie oświecić ? Umówieni jesteśmy na 12 w TOZie bo pan chciałby od razu badania zrobić żeby nie przynieść do domu jakiejś choroby.

To ja też przyjadę na 12.00, albo trochę wcześniej i zobaczymy jak to najlepiej przeprowadzić. Sprawdzę poprzednią umowę i zobaczymy, czy trzeba go będzie jeszcze dodatkowo sprawdzić, czy nie. Podaj mi jego dane na PW, jeśli już masz.
A Marcysia skąd jest? Jest na poczekalni TOZ?
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Pt wrz 11, 2009 20:18 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Andrzej, tu masz o Marcysi :) viewtopic.php?f=1&t=98627&start=420 Ona nie jest z poczekalni. A gdyby ta dziewczyna z Bydgoszczy zdecydowała się na jakiegoś kota ze Szczecina, służę transportem - na pewno teraz przed końcem września będę jechać do Bydgoszczy, a potem też zawsze będzie możliwość dowozu dowolnego kota (tylko termin do dogadania za każdym razem).

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

[poprzednia][następna]