Cześć wszystkim, uprzejmie informuję, że jeszcze jestem na tym padole
Napisałabym, że NIESTETY jeszcze jestem, ale cały czas mam jednak na względzie moje ukochane wyleniałe Padalce-Darmozjady, którym prawdopodobnie jestem wręcz niezbędna do życia, zdrowia i szczęścia
Spanie jest ponad wszystko, naprawdę wszystko

Od kilku miesięcy wybieram się do teatru na jeden i ten sam spektakl, od kilku miesięcy nie przeczytałam żadnej książki, od kilku tygodni przekładam spotkanie z Piotrkiem i nie tylko z nim... Obowiązków, które zawaliłam i nadal zawalam, nie będę wymieniać, bo znowu szlag mnie trafi

Im więcej zawalam, tym większe mam do siebie pretensje, gorsze poczucie zmarnowanego czasu, tym gorzej siebie w duchu przeklinam... Ironia losu. Skoro tylko zdołałam trochę wygrzebać się psychicznie, spieprzyło się zwykłe zdrowie - tym razem to owo zwykłe zdrowie powoduje, że nie jestem w stanie normalnie funkcjonować, przez co znów kopią mi się emocje i wraca ta chora nienawiść-wstręt do siebie
Pluplinek nadal jest głupi, Buśka namolna ponad wszelkie wyobrażenie (nawet moje! - a mam ją w domu już od ponad 4 lat), Żab najpiękniejszy i najmądrzejszy

, a Lilian nadal szcza

(dziś standardowo: szafka w korytarzu i stół w dużym pokoju

).
W pracy OK.
Przepraszam, kiedyś będą fotki -
o ile aparat nie zepsuje się do reszty, bo coś mi się wydaje, że od jakiegoś czasu ma właśnie taki zamiar
- na razie naprawdę nie jestem w stanie
Chyba niepotrzebnie przestałam brać leki dla czubków...PS. Powrót do mięso- i rybożerstwa ABSOLUTNIE nie wchodzi w grę, bez względu na wszystko.
Przez ładne kilka lat nie zdarzyło mi się ani razu postąpić wbrew swoim przekonaniom - kiedy niestety w końcu to zrobiłam, fatalnie na tym wyszłam i konsekwencje ponoszę właściwie do dzisiaj (tak tak, myślę ciągle o jednej i tej samej sprawie
). To chyba wystarczająca nauczka, żeby już nigdy przenigdy więcej nie sprzeciwić się swoim ideom, zasadom i uczuciom - tym bardziej, że należę do stworzeń skrajnie emocjonalnych i 'ideologicznych'
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie

Nunku[`] krowinko najpiękniejsza

Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]