Rysia z psiej budy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 08, 2009 18:53 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

fajnie..... :D a Franek zostaje u Marty.....
Serniczek

Post » Wto wrz 08, 2009 20:23 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy -ropomacicze, już po zabiegu

IKA 6 pisze:Podjełam decyzję. rysia nie jest do adopcji. Zostaje u mnie :piwa:

8O 8O 8O

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto wrz 08, 2009 20:29 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy -ropomacicze, już po zabiegu

Cameo pisze:

8O 8O 8O

Cameo nie dziw się tak, Ika 6 oddała Omegę po kilku miesiącach spowrotem do schroniska więc ma miejsce na nowego kota :twisted:. Tylko nie wiem tym razem jak będzie podobno coś nie tak, gdzie odda Rysię - do psiej budy?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto wrz 08, 2009 21:06 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy -ropomacicze, już po zabiegu

AgaPap pisze:
Cameo pisze:

8O 8O 8O

Cameo nie dziw się tak, Ika 6 oddała Omegę po kilku miesiącach spowrotem do schroniska więc ma miejsce na nowego kota :twisted:. Tylko nie wiem tym razem jak będzie podobno coś nie tak, gdzie odda Rysię - do psiej budy?

Przykro mi, że tak sie zachowujecie. Nie macie zielonego pojecia dlaczego oddałam Misię. A może mam na Forum przedstawic meile które otrzymałam.
Ale opowiem wszystkich co sie stało. W maju tego roku została przywieziona do mnie Omega - Misia ze schronu w Opolu. Kotka która wymagała dobrej karmy, aby jej sierć zaczeła błyszczeć. Po mniej wiecej miesiacu moje dwa koty Głupek i Kulka zaczeli zasadzac sie na Misię. Ponieważ kotka siedziała cały czas na szafie. Wzielam ja do oddzielnego pokoju. Nasza forumowiczka przygotowała dla Głupka krople Bacha. Przyniosły odwrotny skutek. Kupiłam Feriway niestety i to nie skutkowało. Powodowało to tylko w miare znosne warunki w pokoju Misi. Kiedyś siedziałam przy komputerze gdy Kulka wskoczyła na szafę i zaczeła gryżć Misię. Mogłyscie widzieć jak ta kotka wygladała po takim ataku, nie mówiac już o ścianie. Wszedzie była krew. Potem jak siadałam do komputera musiałam zamykać drzwi przed tymi dwoma kotami. Moja córka juz pod koniec lipca mówiła żebym oddała Misię. Czekałam, myślałam że sie upokoi. Nic bardziej mylnego. Agresja moich kotów była coraz wieksza. Za mniej wiecej dwa miesiace zmieniam mieszkanie z 3 pokoi na 1 pokój. Mnie zupełnie wystarczy. Może ktoś mi powie jak w tym jednym pokoju miałabym chronić Misię. Musiałabym ja zamknąć do końca życia w łazience bez okna. Czy wtedy byłybyście obie Panie zadowolone. Nie tak dawno do schronu w Opolu zwrócono bez komentarza kota po roku. Nie było żadnej reakcji. Ja ponieważ nie chciałam zrobić krzywdy kotu zostałam przez Opole potepiona. Rysia była u mnie na tymczasie jak 10 innych kotów. Żaden kot jej nie atakuje i nie muszę jej zamykać przed moim stadem. Ale rozumiem, że mnie nie wolno wziąść kota bo Opole bedzie mnie gnębić. Cameo jak dorośniesz do mojego wieku i zrobisz tyle ile ja robię ze swojej wypłaty dla kotów bedziesz miała prawo mnie rozliczać. Jak na razie jesteś troche za młoda aby wszystko wiedzieć. Jak mam być szczera to tylko czekałam kiedy na mnie napadniecie. :oops:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto wrz 08, 2009 21:21 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy - zbieramy na operację

IKA 6 pisze:
Nie wiem czy sie zgodzicie ale proponuje aby Rysia została u mnie na DT

to było 1 wrze
Obrazek

Ruach

Od: Pt sty 05, 2007 8:40

Post » Wto wrz 08, 2009 21:24 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy - zbieramy na operację

Ruach pisze:
IKA 6 pisze:
Nie wiem czy sie zgodzicie ale proponuje aby Rysia została u mnie na DT

to było 1 wrze

BOO77 napisała 3 wrze

Właśnie zostawiłam Omegę w schronisku

boli mnie i czuję niepokój :oops:
Obrazek

Ruach

Post » Wto wrz 08, 2009 21:32 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

:?:
Serniczek

Post » Wto wrz 08, 2009 21:32 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy -ropomacicze, już po zabiegu

IKA 6 pisze:Przykro mi, że tak sie zachowujecie. Nie macie zielonego pojecia dlaczego oddałam Misię. A może mam na Forum przedstawic meile które otrzymałam.
Ale opowiem wszystkich co sie stało. W maju tego roku została przywieziona do mnie Omega - Misia ze schronu w Opolu. Kotka która wymagała dobrej karmy, aby jej sierć zaczeła błyszczeć. Po mniej wiecej miesiacu moje dwa koty Głupek i Kulka zaczeli zasadzac sie na Misię. Ponieważ kotka siedziała cały czas na szafie. Wzielam ja do oddzielnego pokoju. Nasza forumowiczka przygotowała dla Głupka krople Bacha. Przyniosły odwrotny skutek. Kupiłam Feriway niestety i to nie skutkowało. Powodowało to tylko w miare znosne warunki w pokoju Misi. Kiedyś siedziałam przy komputerze gdy Kulka wskoczyła na szafę i zaczeła gryżć Misię. Mogłyscie widzieć jak ta kotka wygladała po takim ataku, nie mówiac już o ścianie. Wszedzie była krew. Potem jak siadałam do komputera musiałam zamykać drzwi przed tymi dwoma kotami. Moja córka juz pod koniec lipca mówiła żebym oddała Misię. Czekałam, myślałam że sie upokoi. Nic bardziej mylnego. Agresja moich kotów była coraz wieksza. Za mniej wiecej dwa miesiace zmieniam mieszkanie z 3 pokoi na 1 pokój. Mnie zupełnie wystarczy. Może ktoś mi powie jak w tym jednym pokoju miałabym chronić Misię. Musiałabym ja zamknąć do końca życia w łazience bez okna. Czy wtedy byłybyście obie Panie zadowolone. Nie tak dawno do schronu w Opolu zwrócono bez komentarza kota po roku. Nie było żadnej reakcji. Ja ponieważ nie chciałam zrobić krzywdy kotu zostałam przez Opole potepiona. Rysia była u mnie na tymczasie jak 10 innych kotów. Żaden kot jej nie atakuje i nie muszę jej zamykać przed moim stadem. Ale rozumiem, że mnie nie wolno wziąść kota bo Opole bedzie mnie gnębić. Cameo jak dorośniesz do mojego wieku i zrobisz tyle ile ja robię ze swojej wypłaty dla kotów bedziesz miała prawo mnie rozliczać. Jak na razie jesteś troche za młoda aby wszystko wiedzieć. Jak mam być szczera to tylko czekałam kiedy na mnie napadniecie. :oops:

Przepraszam że się wtrącam,ale jestem szczęśliwą posiadaczką kotki od Cameo(Espi/Lady z Opolskiego schroniska)kotki która została oddana przez swoich 'opiekunów' do schroniska.(Celowo pisze 'opiekunów') bo koteczka była już jedną łapką na tamtym świecie. Właśnie przez takich ludzi jak pani.Nie wiem czy była pani w schronisku? jeśli nie to proszę się przejść do najbliższego.

A Cameo robi dużo,dużo dobrego.Mimo wieku.
Ostatnio edytowano Wto wrz 08, 2009 21:35 przez Ira., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Wto wrz 08, 2009 21:34 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

Poprzeglądałam sobie wpisy na watku Omegi. Różnią się z podanymi tu faktami. Tam Omega pogoniła koty, za to miała problem z sikaniem, opanowany ale tu o nim nie wspomniano .. jakoś to wszystko bardzo grubymi nićmi szyte.
Opis zakrwawionej kotki i ścian .. "krew była wszędzie" działa mi na wyobraźnie :strach:
Życzę Rysi szczęścia i oby nie spotkał jej los Omegi :ok:
Obrazek

dzikus

Od: Nie paź 02, 2005 16:42

Post » Wto wrz 08, 2009 21:41 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

:?

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Wto wrz 08, 2009 21:46 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

Ika, coś poszło nie tak.........bywa........ale czemu do schroniska???????????????

i czemu, po tylu przejściach, decyzja o kolejnym kocie, co nie wiadomo jeszcze co z niego wylezie..........?

ONA potrzebuje AZYLU na zawsze!!!!!!!!!!!!!!!!, nie ma innej opcji......................

TU, w Warszawie popłynęły łzy cudnego człowieka za nią...............IKA :oops:
Obrazek

Ruach

Post » Wto wrz 08, 2009 21:56 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

Gosiu, dziękuje... głupio mi że Cię w to wciągnełam...

Głupio mi też że musiałam "donieść" na Krysię, ale przed oczami stanął mi opis koteczki, która siedzi na najwyższej półeczce w schronie i nie reaguje na nic. Jakby jej było wszystko jedno. To opis Omegi... Espi zachowywała się bardzo podobnie. Cieszę się że ją zabrałam...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto wrz 08, 2009 22:13 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

Może źle zrozumiałam - będziesz miała 11 kotów w 1-pokojowym mieszkaniu?

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Wto wrz 08, 2009 23:37 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

Chciałam pogratulować Pani Krystynie i Rysi, ale bardzo zmartwiła mnie historia Misi :(
Odnoszę wrażenie, że straciła dom przez persiczkę. Gdy przywiozłam Rysię nie było mowy o takich problemach.
Czy oddanie koteczki było naprawdę konieczne?

Biorąc pod uwagę przeprowadzkę w niedalekiej przyszłości oraz ilość kotków może lepiej będzie, jeśli Rysią zaopiekują się ludzie z Warszawy. Jestem bardzo wdzięczna za udzieloną pomoc Rysi, ale zaniepokoiła mnie ta historia.

Trzymam kciuki za Misię :( Głaski dla Rysi :(

chotesia

Od: Pon lut 04, 2008 22:47

Post » Śro wrz 09, 2009 7:24 Re: Kotka perska Rysia z psiej budy ma dom stały u IKI 6!

Najmocniej przepraszam ale zaczyna sie cos dziać niedobrego. Boo 77 napisała 3 września że Misia jest w schronie bo 3 wrzesnia zawoziłam ja do moich vetów na zyczenie Patrycji, która nie chciała jej odebrac ode mnie z domu. Decyzje podjełam 20 sierpnia i prosiłam Patrycje aby w miedzyczasie szukała domku dla Misi. Misia faktycznie sikała. Sterylka została przeprowadzona dość niedbale. Według vetów została zostawiona część jajnika i w czasie 4 m-cy Misia miała 3 rujki.Zaczeła sikać juz w czerwcu na łózko i tylko tam. Kołdra mojej córki musiała zostac wyrzucona, materac musze wyrzucić bo nie nadaje sie do użytku. O sikaniu informowałam Patrycję, ale co ona mogła zrobić. Była u mnie w czerwcu i maju i zawsze zastawała Misie w jednym pokoju i to na szafie. Ciekawe dlaczego wtedy się nie spytała, czemu Misia tam siedzi. Szkoda, że oddałam ksiażeczkę Misi przed zeskanowaniem wpisów. Wg. vetów ostatnie badanie z końca sierpnia Misia była w doskonałym stani fizycznym. Przychodziła zawsze do mnie gdy ją zawołałm. Nigdy nie uwierzę w opis Misi podany na jej stronie, chyba że była w klatce z kotami które do niej podchodziły za blisko.
zeby wyjaśnić do końca Mam stałych rezydentów czterech: Głupka, Kulkę, Myszkę i najstarszą Ivo. Reszta kotów to tymczasy czyli trzy matki i 8 kociaków, które sa już wystawione do adopcji. Zapomniała jeszcze doliczyć 4 koty karmione na działce. Martazed ja nie mam swoich 11 kotów tylko 4 + Rysia jeżeli pozwolicie mi ja zatrzymać.
Cameo ja proponuję abyś troszeczke stonowała. Na Ślasku nas uczono, że uczennice wstaja w autobusie na widok osoby starszej. Ty tego nie zrobiłaś. Znam Cię osobiście dlatego to mówię. Widze, że sprawia Ci wyraźna radość podpuszczanie innych.
I jeszcze jedno. Mogę wysłać wszystkie meile od Patrycji do mnie i moje odpowiedzi do estre niech je wystawi na forum. Ale uprzedzam nie jest to miła lektura. Jezeli macie pytania to proszę bedę na nie odpowiadała.
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

[poprzednia][następna]