OBDARLI MNIE ZE SKÓRY- JUŻ ZDROWA I MAM D/S

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 08, 2009 20:45 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Żel Chitopan jest świetny do takich ran. Od lat używam go do pielęgnacji chorej łapki (częściowo bez skóry) u mojego kota. Do dostania u weta. Balsam Szostakowskiego za tłusty, kotka wypaprze siebie i wszystko dokoła.
http://www.vet-agro.pl/?option=products ... 921fb3d653
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto wrz 08, 2009 21:13 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Myszka jak na to wszystko czuje się nieźle.Balsamem Szostakowskiego została praktycznie przyklejona skóra od środka na całej powierzchni i dopiero zeszyta. Przy odbycie troszeczkę zaczęło przesiąkać na szwie.Po operacji była spryskana także sreberkiem. Obecnie spryskuję wierzch zszytej rany Neomycyną. Kotka ma cudowny charakter , mruczy zaraz po dotknięciu ręką. Niestety jest bardzo nieprzyjazna wobec innych kotów, syczy jak mała żmijka. Może dlatego ,że czuje się obolała? Jest bardzo chudziutka , je po troszeczku jak ptaszek. Na koniec to moje Panie trzeba się modlić żeby nie wystąpiła martwica tkanki i wszystko nie odpadło.
Koteczce nie zabraknie mojej opieki , ale z funduszami na leczenie jest kiepsko. Z tego co wpłynęło z 1% to zwracam długi wetom za leczenie i muszę mieć pieniądze na leczenie / szczepienia , sterylizacje itp/ innych kotów a także na ich utrzymanie - jest ich w tej chwili 29 /600-700 zł mieś. koszt utrzymania/.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto wrz 08, 2009 22:56 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Postaram się pomóc, jak będę mogła... :roll:

Na razie sama właśnie mam taką "skarbonkę" w domu :roll:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Wto wrz 08, 2009 23:21 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

andzelika1952 podaj mi swój adres, jutro wyślę Ci olejek z dziurawca do smarowania Myszki. Jest naprawdę bardzo skuteczny, odkaża i przyspiesza leczenie ran. Jest bezpieczny, jeśli chodzi o lizanie.
O jego skuteczność możesz zapytać: czia, agn, milenap, zuzia96. To właśnie od zuzia96 (i Baziliszkowa) dowiedziałam się o Myszce.

Myszeńko kochana, z całych sił trzymam za ciebie kciuki.

(to niewyobrażalne co spotkało tę koteńkę - poryczałam się)
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 08, 2009 23:32 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

mziel52 pisze:Żel Chitopan jest świetny do takich ran. Od lat używam go do pielęgnacji chorej łapki (częściowo bez skóry) u mojego kota. Do dostania u weta. Balsam Szostakowskiego za tłusty, kotka wypaprze siebie i wszystko dokoła.
http://www.vet-agro.pl/?option=products ... 921fb3d653

Według mnie to mało ważne. Najważniejsze, że natłuszczona skóra jest bardziej elastyczna, a przez to rany przy ruchu mniej bolesne.
I bardzo bardzo ważne jest tez to, że leki na bazie olejków dłużej trzymają się na ranach, a to zwiększa ich skuteczność.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 08, 2009 23:32 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Nie do uwierzenia. Nie dziwię się, że kicia warczy na ludzi i zupełnie się nie zdziwię, jeżeli wkrótce pokocha i zaufa... Zwierzęta są o wiele szlachetniejsze niż ludzie, smutna prawda.
Podeślę dla biedulinki parę groszy pod koniec września.

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto wrz 08, 2009 23:36 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

tragedia...trzymam kciuki z całych sił za zdrówko Myszeczki :ok: :ok: :ok: ....musi teraz być bardzo dzielna :( :kotek:

donia777

Od: Pon kwi 06, 2009 21:59

Post » Śro wrz 09, 2009 6:01 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Jak Myszeńce minęła noc???

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Śro wrz 09, 2009 8:10 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Biedna, biedna koteńka :( Mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro wrz 09, 2009 8:31 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

straszne w jakiej czlowiek zyje nieswiadomosci jak sobie czasem forum nie poczyta.... nawet nie przyszloby mi do glowy, ze takie takie bestialstwo jest mozliwe.... cos koszmarnego..... biedna, dzielna kocia... to ciekawe, ze nie stracila zaufania do czlowieka po tym wszystkim... koty sa mocarzami - wspaniale istotki

za zdrowko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro wrz 09, 2009 8:34 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Angeliko, potwierdzam rewelacyjne działanie olejku Amiki!! Mam u siebie kotkę z lasu, która ma urwaną łapkę, kiedy ją wzięłam do domu, kości były na wierzchu. Amika przysłała mi swój olejek, który naprawdę zdziałał cuda!! Rana goiła się dosłownie w oczach!!
Myszeńka ma większą powierzchnię ciała do smarowania, olejek jest tłusty, ja podkładałam takie ręczniczki, które można prać. Mogę Ci kilka wysłać, jak podasz mi adres na PW.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Śro wrz 09, 2009 9:21 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

straszana historia :!: , wierzyć się nie chce, że coś takiego w ogóle może sie przydarzyć :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
trzymam za małą bardzo mocno :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro wrz 09, 2009 9:25 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

Az słów brakuje :( :( :( biedny koteczek.
Obrazek1% dla zwierzaków

safiori

Od: Pt sty 07, 2005 21:13

Post » Śro wrz 09, 2009 12:33 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

jak bedzie banerek to chetnie dokleje do podpisu...

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro wrz 09, 2009 12:55 Re: OBDARLI MNIE ZE SKÓRY A LARWY MUCH DOKOŃCZYŁY ROBOTĘ

To ja może poproszę na wątku bannerkowym zeby jakaś utalentowana dobra dusza zrobiła bannerek... sama nie potfrafie niestety :oops:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

[poprzednia][następna]